MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κουέντιν Ταραντίνο: Γιατί δεν θα γυρίσει ποτέ ταινία της Marvel;

Σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε στους Los Angeles Times, ο 59χρονος σκηνοθέτης αποκάλυψε – μεταξύ άλλων – γιατί δεν πρόκειται γυρίσει ποτέ ταινία της Marvel.

Monopoli Team

Μια (ακόμη) πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στους Los Angeles Times, ο Κουέντιν Ταραντίνο και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο – που μόνο εκείνος ξέρει. Στο πλαίσιο της όλης συζήτησης, λοιπόν, και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έχει εμπλακεί με το franchise των υπερηρώων, ο 59χρονος σκηνοθέτης απάντησε αφοπλιστικά: «Πρέπει να είσαι μισθωτός για να κάνεις αυτά τα πράγματα. Εγώ δεν είμαι. Δεν ψάχνω για δουλειά».

Ο Ταραντίνο ήταν 14 ετών όταν κυκλοφόρησε το πρώτο “Star Wars” το 1977 και άλλαξε τις ταινίες για πάντα — σχεδόν η τέλεια ηλικία για να τον συναρπάσει μια ταινία τέτοιου είδους. Σχολίασε, μάλιστα, χαρακτηριστικά στη συνέντευξη: «Φυσικά μου αρέσει το ‘Star Wars’. Αλλά, το λέω με την καλή έννοια, δεν είναι απαραίτητα η ταινία που θα ήθελα να γυρίσω. Η ταινία με παρέσυρε τελείως και ένιωθα να ταυτίζομαι με αυτούς τους χαρακτήρες. … Όταν άναψαν τα φώτα, ένιωσα μοναδικά. Και κοίταξα τριγύρω και τότε σκέφτηκα: «Ουάου! Τι απίστευτη στιγμή για τον κινηματογράφο!».

Στη συνέχεια δεν δίστασε να συγκρίνει το “Star Wars” με τις “Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου”, τις οποίες λατρεύει. Χαρακτηριστικά σχολίασε: «Τώρα, αυτό δεν είναι απαραίτητα το αγαπημένο μου είδος ταινίας. Στην τελική, είμαι περισσότερο τύπος των ‘Στενών Επαφών Τρίτου Τύπου’, καθώς ο Σπίλμπεργκ σκόπευε να κάνει ένα έπος για απλούς ανθρώπους, όχι μόνο για σινεφίλ. Λίγες ταινίες είχαν το είδος της κορύφωσης που είχαν οι ‘Στενές Επαφές’. Ξεσήκωσε το κοινό». 

Να σημειωθεί πως πριν από μερικά χρόνια είχε αποχωρήσει από τη σκηνοθεσία μιας ταινίας “Star Trek”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚουέντιν Ταραντίνο: Γιατί και οι 10 ταινίες του είναι εμβληματικές12.09.2018

Κάποια στιγμή έφερε στον νου του τη στιγμή που οι πρωτοπόροι δημιουργοί του Νέου Χόλιγουντ χάρηκαν με τον «θάνατο» των μιούζικαλ κατά τη δεκαετία του 1960 και μάλιστα τόνισε πως αντίστοιχα και οι σύγχρονοι κινηματογραφιστές «ανυπομονούν για τη μέρα που θα μπορούν να πουν κάτι τέτοιο για τις ταινίες με υπερήρωες». «Υπάρχει αναλογία επειδή υπάρχει παρόμοια ασφυξία», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί πως κι άλλοι σκηνοθέτες, όπως οι Μάρτιν Σκορτσέζε, Ρίντλεϊ Σκοτ και Φράνσις Φορντ Κόπολα, στο παρελθόν έχουν επικρίνει επίσης τις σύγχρονες ταινίες με υπερήρωες. Παρά την ταύτισή του μαζί τους, ο ίδιος ο Ταραντίνο πιστεύει πως το τέλος του είδους δεν θα έρθει σύντομα.

Με πληροφορίες από  Los Angeles Times.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b