MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
πολιτικό δράμα

Καίσαρας, σε σκηνοθεσία Εμμανουήλ Μαύρου στο θέατρο Δρόμος

Η θεατρική ομάδα Μήδεια παρουσιάζει την νέα χρονιά το έργο «Καίσαρας», βασισμένο στην εμβληματική πολιτική τραγωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Ιούλιος Καίσαρας».

Monopoli Team

Το έργο «Καίσαρας» βασισμένο στο έργο «Ιούλιος Καίσαρας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζεται την νέα σεζόν από τη Θεατρική Ομάδα Μήδεια, σε σκηνοθεσία Εμμανουήλ Γ. Μαύρου, στο Θέατρο Δρόμος. Η έναρξη παραστάσεων θα γίνει το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023.

Ποια η θέση και ο ρόλος της γυναίκας στην πολιτική και σε θέσεις εξουσίας;
Ποιος ο ρόλος των πολιτών; Πολιτικό όραμα ή μονάχα στείρα ρητορική που θρέφει την διαφθορά, την διαπλοκή και τον λαϊκισμό;

Η Αρχαία Ρώμη δεν ένιωσε ποτέ μόνη, από τότε μέχρι στο σήμερα και είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Όταν η Κάσσια και ο Βρούτος συνειδητοποιούν πως η κραταιότατη Καίσαρας αποτελεί πολιτική απειλή για την αγαπημένη τους χώρα, τότε υπάρχει μόνο μία λύση.

Καίσαρας, σε σκηνοθεσία Εμμανουήλ Μαύρου στο θέατρο Δρόμος

Περίληψη

Η συγκέντρωση τρομερής δύναμης σε ένα μόνο πρόσωπο και η συνεχής αυξανόμενη επιρροή στην πολιτική ζωή της Ρώμης της Νέας Μεγάλης Ιταλίας που έδειχνε μια πορεία προς την απόλυτη μοναρχία, ήταν η αιτία να σχεδιαστεί μια δολοφονία από επιφανείς προσωπικότητες της πολιτικής ζωής. Για την δημοκρατία ή όχι; Ή μήπως ο υπερβάλλων ζήλος για την δημοκρατία οδηγεί σε εμφύλιες συρράξεις; Μήπως όλα έχουν ως στόχο την κατάληψη της εξουσίας, δόξας και χρήματος και ποιος είναι τότε ο ρόλος των πολιτών;

Στην πρωτεύουσα της Νέας Μεγάλης Ιταλίας την Ρώμη για τέταρτη συνεχόμενη φορά έλαβε ισχυρή εντολή η κυβερνώσα παράταξη, συντρίβοντας την αντίπαλη παράταξη του Πομπήιου με νέα αρχηγό, η οποία συνεχίζει επάξια τον δρόμο που χάραξε η οικογένειά της. Η κραταιότατη Καίσαρας συγκεντρώνοντας όλες τις εξουσίες πάνω της, οδηγεί μια ομάδα συγκλητικών, της οποίας μέλη αποτελούν η Κάσσια και ο Βρούτος, να οργανώσουν τη δολοφονία της, με το φόβο πως θα γίνει απόλυτη μονάρχης της Ρώμης και αυτοκράτειρα του κόσμου καταλύοντας την σύγκλητο και συνάμα την «δημοκρατία».

Η κραταιότατη Καίσαρας παρά τις προειδοποιήσεις που είχε λάβει, παραβρίσκεται στο Καπιτώλιο την ημέρα που οι ομάδα των συνωμοτών σκοπεύει να την δολοφονήσει και το πράττει κατά την διάρκεια της τακτικής συνέλευσης της συγκλήτου. Ο Βρούτος ανεβαίνει στο βήμα για να καθησυχάσει το οργισμένο πλήθος και προς στιγμή το καταφέρνει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ήταν αναγκαίο κακό για την ασφάλεια του κράτους η δολοφονία της πανίσχυρου Καίσαρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια άλλη Θήβα, του Σέρχιο Μπλάνκο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου12.09.2018

Το πλήθος φαίνεται να ηρεμεί μέχρι τη στιγμή που στο βήμα ανεβαίνει ο Μάρκος Αντώνιος, και αντικρούει ένα προς ένα τα επιχειρήματα του Βρούτου. Ο εύπιστος λαός εκεί που ζητωκραύγαζε για το τέλος της τυραννίας ξεσηκώνεται ξανά, αυτή την φορά κατά των συνωμοτών, με αποτέλεσμα την εμφύλια σύρραξη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: William Shakespeare
Μετάφραση: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος

Σκηνικά: Ρένα Σανταμούρη με την RS Architecture + Design Studio
Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη
Μουσική: Δημήτρης Ευαγγελινός
Φωτισμοί: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Παίζουν: Ήρα Δαμίγου, Πάνος Ιωαννίδης, Γιώργος Λιάκος, Θοδωρής Λουφόπουλος, Δάφνη Μαρκάκη, Σάββας Πογιατζής | Πολίτες: Η Θεατρική Ομάδα ΑΙΘΟΥΣΑ 10 με τους: Ιωάννα Βαργιανίτη, Ευαγγελία Δημητροπούλου, Αγγελική Κυρκοπούλου, Μαρίτα Κωστοπούλου, Σωτήρης Μαντζανάς, Γιάννης Παγουλάτος, Μαριάννα Πονηράκη, Θάνος Τσιάπλας, Αναστασία Χατζηρόδου

Διάρκεια: 120min με διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 € | Μειωμένο 12 € [φοιτητές, άνεργοι, 65+ ] Προσφορά Προπώλησης: €13 Από το viva.gr και από το ταμείο του θεάτρου μέχρι και μια (1) ημέρα πριν την παράσταση. Ομαδικό 10+ ατόμων: 13€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 28 Ιανουαρίου έως 9 Απριλίου 2023
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:30
Διασκευή: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
Βοηθός Σκηνοθετη: Ήρα Δαμίγου
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/kaisaras/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Δρόμος, Αγίου Μελετίου 25, Αθήνα 113 61, τηλέφωνο: 2108818906
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b