MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Τι να κάνετε όταν έχετε χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης (της ορμόνης της ευτυχίας)

Η ανεπάρκεια σεροτονίνης είναι πολύ συχνή. Αυτή η χημική ουσία μας κάνει να νιώθουμε καλά, γι’ αυτό και ονομάζεται ορμόνη της ευτυχίας.

Monopoli Team

Τι είναι η σεροτονίνη;

Η σεροτονίνη είναι μια χημική ουσία που έχει πολλαπλές λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα. Βρίσκεται κυρίως στον εγκέφαλο, στο έντερο και στα αιμοπετάλια και παίζει ρόλο στην όρεξη, στα συναισθήματα, στην κίνηση, στη συμπεριφορά και στις λειτουργίες του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

Επίσης παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ισορροπίας της διάθεσης. Τα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης συνδέονται με την κατάθλιψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 μάσκες για λάμψη express που θα λατρέψει το δέρμα σας12.09.2018

Τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσετε εάν έχετε ανεπάρκεια σεροτονίνης είναι, άγχος, κατάθλιψη, επιθετικότητα, παρορμητικότητα, ευερεθιστότητα, αϋπνία, απώλεια όρεξης ή αυξημένη πείνα, προβλήματα συγκέντρωσης και μνήμης, κόπωση, αύξηση βάρους, ναυτία και έμετος, πεπτικά προβλήματα, δυσκοιλιότητα, γαστρεντερικά προβλήματα.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να ανταποκριθείτε στην έλλειψη σεροτονίνης είναι η λήψη συμπληρωμάτων. Για παράδειγμα, η μελανίνη – η ορμόνη του ύπνου, βοηθά στη βελτίωση της κατάστασης σε περίπτωση που έχετε χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 μύθοι για την υγιεινή διατροφή που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b