MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Το Παγκράτι βρέθηκε στη λίστα με τις 51 πιο κουλ γειτονιές του κόσμου – και δεν μάς κάνει καμία εντύπωση

Ζωντανό, ανεπιτήδευτο, πολύπλευρο, με έναν δικό του χαρακτήρα και μια ιδιαίτερη γοητεία, το Παγκράτι βρέθηκε στη λίστα του Time Out με τις πιο κουλ γειτονιές του κόσμου και δεν μάς κάνει καμία εντύπωση.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Αθηναίος ή μη σίγουρα έχεις βρεθεί κάποια στιγμή στο Παγκράτι, έχεις περπατήσει στους δρόμους του, έχεις πιει καφέ στα στέκια του, έχεις αράξει στις πλατείες του. Κι αυτό γιατί το Παγκράτι, που διανύει τα τελευταία χρόνια μια από τις καλύτερες φάσεις του, αποτελεί έναν all day προορισμό στην πρωτεύουσα, πέρα από μόδες και «in» καταστάσεις. Βρίσκεται κoντά στο κέντρο και την ίδια στιγμή μακριά του. Με δικό του χαρακτήρα και στιλ, με εναλλακτικούς τρόπους για διασκέδαση, αλλά και έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον, τα συνδυάζει όλα για όλους.

Ταυτόχρονα είναι από εκείνες τις περιοχές στην πρωτεύουσα που έχουν καταφέρει να διατηρήσουν κάτι από την παλιά Αθήνα, την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, που η έννοια της «γειτονιάς» είχε μια τελείως διαφορετική σημασία και σήμερα, ίσως, και να τείνει να εκλείψει. Ειδικά στις μεγαλουπόλεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπιστροφή στα στέκια: 10 hot μαγαζιά που μάς έλειψαν στις διακοπές12.09.2018

Με το Παγκράτι όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Γιατί εκεί, με έναν μαγικό τρόπο, ενώνονται το παλιό με το νέο, το σοφιστικέ με το πιο εναλλακτικό. Μια αστική συνοικία με ιστορία, μια αθηναϊκή γειτονιά που έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει σπουδαίες προσωπικότητες… που περπατάς στα σοκάκια της και νομίζεις πως από κάπου παίζει η μουσική του Χατζιδάκι, δίνοντας την αίσθηση μιας εντελώς ζωντανής περιοχής.

View this post on Instagram

A post shared by Pagrati Stories (@pagratistories)

Το Παγκράτι στη λίστα του Time Out

Μετά από όλα τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε πως καμία εντύπωση δεν προκαλεί σε όσους από εμάς ξέρουμε «τι εστί Παγκράτι», το γεγονός πως το Time Out το συμπεριέλαβε στη λίστα με τις πιο κουλ γειτονιές του κόσμου! Γιατί όχι άλλωστε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Βόλτες» στην Αθήνα μέσα από τα social media: 10+1 λογαριασμοί για να ανακαλύψεις κάθε γωνιά της πόλης12.09.2018

Συγκεκριμένα έγραψαν πως η άνοδος του Παγκρατίου σε super-hip ήταν γρήγορη. Εκεί που κάποτε θεωρούνταν «άχαρο», σήμερα αποτελεί μαγνήτη για…εναλλακτικούς τύπους που συρρέουν στα μοντέρνα μπαρ του, που ακούν από ροκ και μπλουζ μέχρι χιπ χοπ και επιλέγουν artisanal εστιατόρια για μια έξοδο για φαγητό. Και φυσικά η γειτονιά βρισκόταν (και βρίσκεται) στο ραντάρ των τουριστών, που βρίσκουν τουλάχιστον έναν λόγο να βρεθούν εκεί.

«Θα αισθανθείτε να περίεργο μείγμα νεοκλασικής και μοντέρνας αρχιτεκτονικής που πλαισιώνεται από μποέμικα καφέ, με θέα στα βουνά που περιβάλλουν την πόλη. Όποια γωνιά κι αν στρίψετε, είναι πιθανό να καταλήξετε σε μία από τις πολλές πλατείες: κεντρικά σημεία συνάντησης για τους ντόπιους και ευπρόσδεκτες ανάσες από τους γεμάτους κίνηση δρόμους», προτείνει το Time Out στους αναγνώστες του – και δυνητικούς επισκέπτες της χώρας μας αλλά και φυσικά του Παγκρατίου.

View this post on Instagram

A post shared by Pagrati Stories (@pagratistories)

Και πειτε μας τώρα ότι όλα τα παραπάνω δεν σας έχουν ήδη προδιαθέσει θετικά για να κάνετε εκείνη την Κυριακάτικη – random –  βόλτα στο Παγκράτι. Το Time Out προτείνει στους αναγνώστες του επίσκεψη στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, καφέ, φαγητό και το βράδυ ποτό σε κάποιο από τα μπαρ της οδού Τιμοθέου.

Εμείς είχαμε κάνει αναλυτικότατο άρθρο με τις δικές μας προτάσεις για τις πιο must στάσεις που μπορείς να κάνεις στο Παγκράτι – στο οποίο φυσικά υπάρχουν συνεχώς νέες προσθήκες, όμως μια πρώτη γεύση μπορείτε να την πάρετε εδώ.

Και καλή βόλτα σε μια από τις πιο αγαπημένες μας γειτονιές!

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b