MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

«Βόλτες» στην Αθήνα μέσα από τα social media: 10+1 λογαριασμοί για να ανακαλύψεις κάθε γωνιά της πόλης

Είτε ζεις στην Αθήνα είτε όχι, οι παρακάτω λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπόσχονται να σε «ταξιδέψουν» εικονικά σε κάθε γωνιά της.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Υπάρχουν αυτοί που όταν ακούν τη λέξη «Αθήνα» σκέφτονται «τσιμεντούπολη», «γκρίζο», «μουντές πολυκατοικίες». Υπάρχουμε, όμως κι εμείς που όταν μιλάμε για την Αθήνα, στο μυαλό μας φέρνουμε όμορφες εικόνες από γειτονιές, νεοκλασικά κτίρια, πάρκα, γωνιές κρυφές αλλά και φανερές που δεν έχουν ειλικρινά τίποτα να ζηλέψουν από τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις. Εμείς που δεν σταματάμε να χαζεύουμε στα social media φωτογραφίες της πόλης και μετά να καταγράφουμε λίστες με όλα τα μέρη εκείνα που θέλουμε να επισκεφτούμε. Και σε αυτό μάς βοηθούν πραγματικά υπέροχοι λογαριασμοί που βλέπουν την Αθήνα «με άλλο μάτι», καταγράφουν φωτογραφικά όλη την ομορφιά της και μάς βοηθούν να την ανακαλύψουμε!

Παρακάτω θα δείτε τους λογαριασμούς που εμείς ξεχωρίζουμε και δεν παραλείπουμε να χαζεύουμε πριν βγούμε για την καθιερωμένη βόλτα του Σαββατοκύριακου. 10 + 1 λογαριασμοί με φανταστική αισθητική και προτάσεις για τα πάντα, από φαγητό και ποτό μέχρι ξεχωριστά σημεία για να απολαύσεις τη θέα και Τέχνη στα πιο απροσδόκητα μέρη! Σας τους παρουσιάζουμε λοιπόν.

@thisisathens

«Ο επίσημος οδηγός για τους επισκέπτες της Αθήνας» και όχι μόνο θα πούμε εμείς αφού πολλές φορές κι εμείς οι ίδιοι θέλουμε να γίνουμε τουρίστες στην πόλη μας. Να ανακαλύψουμε εκείνες τις όμορφες γωνιές, κρυφά «διαμάντια» της πόλης, να μάθουμε περισσότερα για εκείνο το νεοκλασικό του ατμοσφαιρικού κέντρου, να φάμε πρωινό και να διαβάσουμε ήσυχα το βιβλίο μας σε εκείνο το καφέ με την ατελείωτη θέα. This is Athens, λοιπόν και ανακαλύψτε περισσότερα εδώ.

@mysecretathens

Νέα «ψαγμένα» μπαράκια, αγαπημένα και διαχρονικά στέκια, μυστικές γωνιές και γραφικά καφέ σε ξεχασμένες γειτονιές συνθέτουν αυτό το όμορφο μωσαϊκό που λέγεται Αθήνα και θα τα βρείτε εδώ.

@athensville

Γραφικές γειτονιές και γωνίτσες που πολλές φορές δεν παρατηρούμε στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας, που μάλιστα συνοδεύονται από ενδιαφέρουσες πληροφορίες και όμορφες αισθητικά φωτογραφίες, που δύσκολα δεν θα μάς κάνουν να δούμε την πόλη μας με «άλλο μάτι». Θα τα βρείτε όλα εδώ. 

@athensvibe
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Athens Vibe (@athensvibe)

Για ατελείωτο vibe… Αθήνας, όπως λέει και το όνομά του. Το Athens Vibe μάς κάνει βόλτα στην Αθήνα μέσα από υπέροχες εικόνες κι εμείς δεν σταματάμε να κρατάμε σημειώσεις για την κυριακάτικη βόλτα μας.

@athenian_lifestyle

Ένας οδηγός για την πόλη που εντοπίζει (και απαθανατίζει) τα πιο χαριτωμένα spots της πόλης για καλό φαγητό, ποτό αλλά και τοποθεσίες ορόσημα για να μη χορταίνεις όμορφες θέες.

@pagratistories

Εάν θέλεις να μάθεις τα πάντα για την γειτονιά του Παγκρατίου τότε αυτός ο λογαριασμός είναι για εσένα: στέκια και ξεχωριστές γωνίτσες σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε από κοντά!

@athenstop
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AthensTop (@athenstop)

Τα καλύτερα της πόλης θα τα βρείτε σε αυτόν τον ινσταγκραμικό λογαριασμό, που δεν σταματάει να μάς συστήνει κάθε τι νέο που μπορούμε να βρούμε στην Αθήνα. Από την Κηφισιά μέχρι τον Πειραιά, μαθαίνουμε πάντα πρώτοι πού θα φάμε το πιο νόστιμο φαγητό, πού θα απολαύσουμε την πιο ονειρεμένη θέα – και όχι μόνο.

@athens___mon_amour

Η αρχιτέκτονας Άντζελα Λιαρίκου κρύβεται πίσω από το «Athens Mon Amour» – έναν ξεχωριστής αισθητικής λογαριασμό με φωτογραφίες από κτίρια και εισόδους πολυκατοικιών της πόλης. Αν αγαπάς τη διακόσμηση και την αρχιτεκτονική τότε το «follow» σε αυτό το προφίλ είναι πραγματικά μονόδρομος!

@athenspress

«Αθήνα, η πόλη των ονείρων» γράφει στο bio η ομάδα πίσω από το The Athens Press και μάς βάζει απευθείας στο κλίμα που θα συναντήσουμε κάνοντας scrolling. Γωνιές συνδυασμένες με ποίηση δεν σταματούν να μάς εκπλήσσουν για την ατελείωτη ομορφιά αυτής της πόλης!

@my_piraeus

Πραγματικά δεν θα γινόταν ο Πειραιάς να μην έχει τον δικό του «οδηγό». Για όσους θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα ένα από τα πιο σημαντικά βιομηχανικά και εμπορικά κέντρα της χώρας και να μάθουν κάθε γειτονιά από την Πειραϊκή μέχρι την Καστέλλα τότε αυτός ο λογαριασμός θα σας κάνει να ονειρεύεστε στο λεπτό ατελείωτες βόλτες με θαλασσινό αεράκι.

@athenskafao

Ένα ξεχωριστό προφίλ για όλους εμάς που μάς αρέσει να χαζεύουμε Τέχνη σε απροσδόκητα μέρη. Εδώ θα βρείτε ξεχωριστή  street art πάνω σε καφάο του ΟΤΕ, που μεταμορφώνονται σε «ζωντανούς» καμβάδες και δίνουν χρώμα στη γκρίζα πόλη.

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b