MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Επιστροφή στα στέκια: 10 hot μαγαζιά που μάς έλειψαν στις διακοπές

Έχοντας γυρίσει για τα καλά στην πόλη, συγκεντρώσαμε κάποια αγαπημένα αθηναϊκά στέκια, στα οποία ανυπομονούμε να επιστρέψουμε.

Επιστροφή στα στέκια: 10 hot μαγαζιά που μας έλειψαν στις διακοπές, πηγή: unsplash
Επιστροφή στα στέκια: 10 hot μαγαζιά που μας έλειψαν στις διακοπές, πηγή: unsplash
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Ένα από τα αγαπημένα μας “σεπτεμβριάτικα” πράγματα είναι η επιστροφή στην καθημερινότητα. Γυρνάμε πίσω στο σπίτι μας, στις συνήθειές μας, στους φίλους μας και -φυσικά- γυρνάμε πίσω στα στέκια μας. Τα μέρη που αγαπάμε να επισκεπτόμαστε με την παρέα μας για το φαγητό ή το ποτό μας, τα μέρη εκείνα που μάς δημιουργούν μία ζεστασιά και μάς κάνουν να νιώθουμε “σαν στο σπίτι μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπιστροφή στην πόλη: Πού θα φάμε το πρώτο brunch της νέας σεζόν;12.09.2018

Εμείς, λοιπόν, συγκεντρώσαμε κάποια από τα αγαπημένα μας αθηναϊκά στέκια, στα οποία ανυπομονούμε να επιστρέψουμε.

Τανίνη Αγάπη Μου
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΤΑΝΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ (@tanini_agapi_mou)

Ένα από τα πιο αγαπημένα μαγαζιά των Εξαρχείων, το Τανίνη Αγάπη Μου είναι σίγουρα στη λίστα με τα top στέκια της πόλης, στα οποία ανυπομονούμε να επιστρέψουμε. Η οικογενειακή του ατμόσφαιρα, η πολύχρωμη vintage αισθητική και φυσικά η τεράστια λίστα κρασιών του μαγαζιού -με ποικιλία που ξεπερνάει τις 100 ετικέτες- μας κάνουν να επιστρέφουμε ξανά και ξανά στο Τανίνη.

Διεύθυνση: Ιπποκράτους 91 & Μεθώνης, Αθήνα 10680
Τηλέφωνο: 2111150145

Εφημερίδα ATH
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @efimerida

Ακόμα ένα spot του κέντρου και αγαπημένο στέκι κυρίως φοιτητών, η Εφημερίδα, μάς περιμένει για το φθινοπωρινό μας reunion. Σε urban αισθητική, με πολλά graffiti, neon φώτα και νεανικό αέρα, η Εφημερίδα είναι ένα από τα μέρη που λατρεύουμε να επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά όλες τις ώρες της ημέρας, από το πρωί και τον πρωινό μας καφέ μαζί με το σνακ μας, μέχρι τη βραδινή μας έξοδο σε μία χαλαρή ατμόσφαιρα.

Διεύθυνση: Βησσαρίωνος 9, Αθήνα 10672
Τηλέφωνο: 2103648077

Monsieur Cannibale

Και από την Ακαδημίας, πάμε στο Παγκράτι και στο Monsieur Cannibale. Τζαζ αισθητική, νοτιοαμερικάνικο vibe και καρναβαλίστικη ατμόσφαιρα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το μαγαζί να ξεχωρίζει και να αποτελεί ένα από τα πιο «in» στέκια του Παγκρατίου. Ένα all day μέρος για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις.

Διεύθυνση: Βρυαξίδος 24, Αθήνα 11634
Τηλέφωνο: 2107526130

Αρbarόριζα

Μιλώντας για το Παγκράτι, δεν γίνεται να μην κάνουμε λόγο για την Αρbarόριζα, ένα από τα πιο hot στέκια της περιοχής. Η πολύχρωμη αισθητική της, με vintage πινελιές και πάντρεμα διαφόρων -διαφορετικών μεταξύ τους- αντικειμένων με σκοπό τη δημιουργία ενός ξεχωριστού μοναδικού στυλ, αλλά κυρίως η υπέροχη βεράντα του μαγαζιού, δεν θα μπορούσαν παρά να την καταστήσουν πόλο έλξης για του Αθηναίους -και όχι μόνο.

Διεύθυνση: Ερατοσθένους 33, Αθήνα 11635
Τηλέφωνο: 2107019530

The Clumsies

Παραμένοντας κοντά στο κέντρο της Αθήνας, πάμε να δούμε ακόμα ένα σημείο στο οποίο θα χαρούμε να επιστρέψουμε. Ο λόγος, φυσικά, για το Clumsies, το αγαπημένο all day bar της οδού Πραξιτέλους. Η ζεστή, πληθωρική του ατμόσφαιρα και ο “σήμα κατατεθέν”, πλέον, φωτισμένος με neon διάδρομος του μαγαζιού, του έχουν δώσει μία ιδιαίτερη αύρα, χαρίζοντάς του τη δική του ταυτότητα στην αθηναϊκή νύχτα -και όχι μόνο.

Διεύθυνση: Πραξιτέλους 30, Αθήνα 10561
Τηλέφωνο: 2103232682

Drunk Sinatra

Λίγο πιο κάτω από την Πλατεία Συντάγματος, το Drunk Sinatra μάς φέρνει λίγη από τη λάμψη και τη vintage αύρα του κλασσικού Hollywood και των μεγάλων αστέρων, στην καρδιά του κέντρου. Χαμηλός φωτισμός, τζαζ ατμόσφαιρα και τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Θησέως (πάντα εκτιμάμε τα τραπεζάκια στους πεζοδρόμους) συνθέτουν ένα από τα πιο hot στέκια της Αθήνας.

Διεύθυνση: Θησέως 16, Αθήνα 10562
Τηλέφωνο: 2103313733

Barrett

Κατεβαίνοντας πιο χαμηλά, προς Μοναστηράκι και αφού κάνουμε λόγο για μαγαζιά που αποτελούν στέκια, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στο Barrett. Η urban αισθητική του, το άνοιγμά με τα τραπεζάκια στην Πρωτογένους, τα φυτά, τα graffiti και φυσικά το κλασσικό πλέον neon quote του “Cause we’re the fishes” είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του μαγαζιού, που το καθιστούν εδώ και χρόνια ένα από τα αγαπημένα στέκια του κέντρου.

Διεύθυνση: Πρωτογένους 11, Αθήνα 10554
Τηλέφωνο: 2103218373

Τρανζίστορ

Και αφού αναφερθήκαμε στο Barrett, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε και στο “γειτονάκι του”, το Τρανζίστορ. Ακόμα ένα all day spot του κέντρου που έχουμε αγαπήσει για την vintage, πληθωρική αύρα του -συνδυασμένη τέλεια με την αισθητική του μέρους- τους μεγάλους πάγκους του και τον άνετο χώρο του. Το +1 μας, φυσικά, είναι τα τραπεζάκια του μαγαζιού πάνω στην Πρωτογένους.

Διεύθυνση: Πρωτογένους 10, Αθήνα 10554
Τηλέφωνο: 2103228658

Laluk Cafe-Bar

Κάνοντας λόγο για στέκια δεν γίνεται να παραλείψουμε την νούμερο 1 περιοχή για παρεΐστικη έξοδο (κατά τη γνώμη μου πάντα), και αυτή δεν είναι άλλη από το Κουκάκι. Και ένα από τα αγαπημένα μας στέκια στο Κουκάκι είναι το Laluk Cafe-Bar, το οποίο βρίσκεται στον πεζόδρομο της Γεωργίου Ολυμπίου. Ο κοσμοπολίτικος αέρας της περιοχής, σε συνδυασμό με την πληθωρική, πολύχρωμη αύρα του μαγαζιού, το καθιστούν ένα από τα αγαπημένα μας στέκια για όλες τις ώρες της ημέρας.

Διεύθυνση: Γεωργίου Ολυμπίου 15, Αθήνα 11741
Τηλέφωνο: 2130271894

Ruins

Και φεύγοντας από το Κουκάκι, ανεβαίνουμε λίγο προς τα πάνω, στο Κολωνάκι και στο Ruins, το all day bar της οδού Τσακάλωφ, που αποτελεί αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων από το πρωί έως το βράδυ. Ο ψηλοτάβανος χώρος του, η urban αισθητική του και τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ, καθιστούν το Ruins έναν από τους αγαπημένους χώρους του κέντρου, που αγαπάμε να επισκεπτόμαστε.

Διεύθυνση: Τσακάλωφ 4, Αθήνα 10673
Τηλέφωνο: 6945740741

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους στην πόλη θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Έξοδος
VIMA_WEB3b