MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Coolio: Από το Gangsta’s Paradise στον ακτιβισμό – Ποιος ήταν ο ράπερ που πέθανε σε ηλικία 59 ετών

Το 1995 δημιούργησε ένα από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια όλων των εποχών – Το Gangsta’s Paradise του Coolio είχε τις περισσότερες πωλήσεις τη χρονιά που κυκλοφόρησε ενώ βρίσκεται και στην 85η θέση του Billboard όλων των εποχών.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Το 1995 ήταν η χρονιά του. Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν τρεις δεκαετίες αλλά το Gangsta’s Paradise, το τραγούδι soundtrack της ταινίας Dangerous Minds με τη Μισέλ Φάιφερ, παραμένει ζωντανό μέχρι και σήμερα. Πίσω από αυτή τη μεγαλη επιτυχία -το τραγούδι βρίσκεται στη 85η θέση, στη λίστα του Billboard, με τα Σπουδαιότερα Τραγούδια όλων των εποχών, αλλά και το πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις για τη χρονιά 1995- βρισκόταν ο Coolio, ο Αμερικανός rapper που τα ξημερώματα της Πέμπτης, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 59 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBurberry: Ο Daniel Lee είναι και επίσημα ο νέος creative director του οίκου12.09.2018

Γεννημένος στην Καλιφόρνια στις αρχές της δεκαετίας του ’60 (1963) άφησε τις σπουδές του για τη μουσική και το 1994 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «It Takes a Thief». Εναν χρόνο αργότερα όμως θα έχει…. ραντεβού με την επιτυχία καθώς κυκλοφορεί το Gangsta’s Paradise. Το τραγούδι έλαβε διθυραμβικές κριτικές από κριτικούς μουσικής και κέρδισε βραβείο Grammy. Έχει λάβει άλλες 6 υποψηφιότητες για το βραβείο, ενώ οι παρωδίες του τραγουδιού ήταν και αυτές πολύ επιτυχημένες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPierce Brosnan: «Δεν με νοιάζει ποιος θα είναι ο επόμενος Τζέιμς Μποντ»12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b