MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

79o Φεστιβάλ Βενετίας: Οι μεγάλοι νικητές και όλα όσα ξεχωρίσαμε στο φετινό φεστιβάλ

Στο 79ο Φεστιβάλ Βενετίας μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Laura Poitras με το ντοκιμαντέρ της “All The Beauty And The Bloodshed”. Δείτε τα μεγάλα βραβεία και τα highlights του φετινού Φεστιβάλ.

Photo by Riccardo Lo Re on Unsplash
Photo by Riccardo Lo Re on Unsplash
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Το 79ο Φεστιβάλ Βενετίας ολοκληρώθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου έχοντας ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου. Φέτος είδαμε εντυπωσιακές εμφανίσεις, πολλά υποσχόμενες ταινίες και μεγάλες επανόδους. Ας δούμε όλα τα σημαντικά highlights ενός από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο.

Οι μεγάλοι νικητές των βραβείων

Τα μεγάλα βραβεία του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας, με πρόεδρο της κριτικής επιτροπής την ηθοποιό Julianne Moore, δόθηκαν ως εξής:

Χρυσός Λέοντας: “All The Beauty And The Bloodshed” της Laura Poitras
Ασημένιος Λέοντας: “Saint Omer” της Alice Diop
Καλύτερος Σκηνοθέτης: Luca Guadagnino για το “Bones and All”
Καλύτερη Ηθοποιός: Cate Blanchett για το “Tár”
Καλύτερος Ηθοποιός: Colin Farrell για το “The Banshees of Inisherin”
Καλύτερο Σενάριο: Martin McDonagh για το “The Banshees of Inisherin”
Ειδικό Βραβείο Επιτροπής: “No Bears” του Jafar Panahi
Βραβείο Marcello Mastroianni για νέους και νέες ηθοποιούς: Taylor Russell για το “Bones and All”

Οι ταινίες που έκλεψαν την παράσταση και ανυπομονούμε να δούμε

“The Whale” του Darren Aronofsky

Η επιστροφή του Darren Aronofsky σήμανε και την επιστροφή του ηθοποιού Brendan Fraser, γνωστού ιδιαίτερα μέσα από τις ταινίες περιπέτειας στις οποίες πρωταγωνιστούσε παλιότερα. Έλαβε 6 λεπτά χειροκρότημα, γεγονός που συγκίνησε τον Fraser, ο οποίος δείχνει ικανός να πάρει μια υποψηφιότητα στα Όσκαρ. Μαζί του παίζει η ταλαντούχα νεαρή ηθοποιός Sadie Sink.
Πλοκή: Ένας μοναχικός άντρας, αντιμέτωπος με την παχυσαρκία, είναι αποξενωμένος από την κόρη του και προσπαθεί για μια τελευταία φορά να έρθουν πιο κοντά.

“Tár” του Todd Field

Η Cate Blanchett έκλεψε τις εντυπώσεις με αυτή της την ερμηνεία, που χαρακτηρίστηκε οσκαρικών προδιαγραφών, με ένα εξάλεπτο χειροκρότημα όλο δικό της.
Πλοκή: Η ταινία περιστρέφεται γύρω από την Lydia Tár, μια διάσημη συνθέτη και μαέστρο, η οποία γίνεται η πρώτη γυναίκα μαέστρος μιας σημαντικής γερμανικής ορχήστρας.

“The Eternal Daughter” της Joanna Hogg

Η Tilda Swinton πρωταγωνιστεί σε αυτήν την ταινία φαντασμάτων με έναν δυαδικό ρόλο, παίζοντας τόσο την κόρη, όσο και την μητέρα.
Πλοκή: Μια μεσήλικη γυναίκα πηγαίνει με τη μητέρα της στην μυστηριώδη πια έπαυλη που άλλοτε ζούσαν, όπου βγαίνουν στην επιφάνεια κρυμμένα μυστικά, τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν.

“Bones and All” του Luca Guadagnino

Η δεύτερη συνεργασία του Timothée Chalamet με τον Ιταλό σκηνοθέτη Luca Guadagnino για δύο ερωτευμένους κανίβαλους έφερε πανικό στο Φεστιβάλ Βενετίας με 8μιση λεπτά χειροκρότημα!
Πλοκή: Ένα κορίτσι που επιβιώνει στο περιθώριο κι ένας πλανόδιος ερωτεύονται κι αρχίζουν ένα road trip στην Αμερική, κατά τη διάρκεια του οποίου η αγάπη τους θα δοκιμαστεί.

“Blonde” του Andrew Dominik

Η Ana de Armas είχε εντυπωσιάσει ήδη ως Marilyn Monroe από τις πρώτες κιόλας φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει. Η πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ Βενετίας, η οποία θα βρίσκεται στην πλατφόρμα του Netflix στις 28 Σεπτεμβρίου, έλαβε 14 λεπτά χειροκρότημα, που έκανε την de Armas να κλαίει από συγκίνηση. Στο πλευρό της ήταν ο συμπρωταγωνιστής της,  Adrien Brody, ο οποίος υποδύεται τον τρίτο σύζυγο της Monroe, Arthur Miller. Στην πρεμιέρα εμφανίστηκε και ο Brad Pitt, παραγωγός της ταινίας.
Πλοκή: Η ζωή της Marilyn Monroe βασισμένη σε μυθοπλαστικά στοιχεία, μια κινηματογραφική απόδοση του ομώνυμου βιβλίου μυθοπλασίας της Joyce Carol Oates.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζούλια Ρόμπερτς: 5 ρόλοι που την ανέδειξαν ως τη «Βασίλισσα» των ρομαντικών κομεντί12.09.2018

Οι τιμητικοί Χρυσοί Λέοντες

Φέτος, τιμήθηκαν με Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της καριέρας τους η Γαλλίδα ηθοποιός Catherine Deneuve και ο Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Paul Schrader. Η Deneuve καθώς έλαβε το βραβείο της στην εναρκτήρια ημέρα του Φεστιβάλ, δήλωσε “Είναι χαρά να λαμβάνω αυτό το υψηλού κύρους βραβείο στο Φεστιβάλ της Βενετίας, το οποίο αγαπώ και ξέρω εδώ και πολύ καιρό, από όταν η ταινία “Belle de jour” του Luis Buñuel πήρε τον Χρυσό Λέοντα. Είναι επίσης τιμή να επιλέγομαι για αυτόν τον φόρο τιμής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου που με έχει συνοδεύσει τόσο συχνά σε τόσες ταινίες. Σας ευχαριστώ, τις καλύτερες ευχές”. Ο Schrader στην δική του απονομή δήλωσε πως “Με τιμάτε βαθύτατα. Η Βενετία είναι το Λιοντάρι της καρδιάς μου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHaider Ackermann: Γνωρίστε τον σχεδιαστή πίσω από τις iconic εμφανίσεις του Φεστιβάλ Βενετίας12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b