MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Google: Πληρώνει τεράστια ποσά για την «πρωτιά» ως μηχανή αναζήτησης

Η Google πληρώνει δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο στην Apple, τη Samsung και άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς για να διατηρήσει παράνομα την πρωτοκαθεδρία της ως μηχανή αναζήτησης, σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Monopoli Team

Ο εκπρόσωπος του υπουργείο Δικαιοσύνης, Κένεθ Ντίντζερ, δεν αποκάλυψε τα ακριβή πόσα που δαπανά η Google για να εμφανίζεται ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης και σε όλα τα κινητά τηλέφωνα των ΗΠΑ, αλλά έκανε λόγο για «τεράστιες πληρωμές».

«Η Google επενδύει δισεκατομμύρια σε προεπιλογές, γνωρίζοντας ότι οι άνθρωποι δεν θα τις αλλάξουν», επεσήμανε ο κ. Ντίντζερ κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Ουάσιγκτον που σηματοδότησε την πρώτη μεγάλη αντιπαράθεση στην πολύκροτη υπόθεση που συγκέντρωσε κορυφαίους αξιωματούχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGoogle Maps: Νέα υπηρεσία για διαδρομές με οικολογικό πρόσημο και με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων12.09.2018

«Αγοράζει την αποκλειστικότητα του default για τις αναζητήσεις επειδή έχει μεγάλη σημασία» έσπευσε να συμπληρώσει σύμφωνα με το Bloomberg.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b