MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Google Maps: Νέα υπηρεσία για διαδρομές με οικολογικό πρόσημο και με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων

Εδώ και καιρό το Google Maps προσφέρει στους χρήστες τους, πολλαπλές φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές μεταφοράς, όπως ποδηλατική πλοήγηση, διαδρομές πεζοπορίας, δημόσιες συγκοινωνίες, υπηρεσίες κοινής χρήσης ποδηλάτων και ηλεκτρικών σκούτερ.

google maps eco friendly roots
Monopoli Team

Εδώ και καιρό το Google Maps προσφέρει στους χρήστες τους, πολλαπλές φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές μεταφοράς, όπως ποδηλατική πλοήγηση, διαδρομές πεζοπορίας, δημόσιες συγκοινωνίες, υπηρεσίες κοινής χρήσης ποδηλάτων και ηλεκτρικών σκούτερ. Από σήμερα ωστόσο προσθέτει τον όρο οικολογικό και στις διαδρομές, με το αυτοκίνητο στοχεύοντας τόσο στην βιωσιμότητα του περιβάλλοντος όσο και στην βιωσιμότητα της τσέπης των χρηστών του. Ο λόγος για την νέα υπηρεσία οικολογικής δρομολόγησης, η οποία λανσάρεται επισήμως από σήμερα στην Ελλάδα και σε 40 άλλες χώρες της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟλλανδική πόλη γίνεται η πρώτη στον κόσμο που απαγορεύει τις διαφημίσεις κρέατος12.09.2018

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα πρόσθετο εργαλείο στο μενού του Google Maps, το οποίο θα σας επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ της ταχύτερης διαδρομής και της πιο αποδοτικής ως προς την κατανάλωση καυσίμων, αν τα δύο παραπάνω δεν συμπίπτουν φυσικά. Οι χρήστες δηλαδή θα μπορούν να επιλέξουν το εικονίδιο με το φυλλαράκι για να ακολουθήσουν την διαδρομή με την χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων. Με τον τρόπο αυτό, οι χρήστες που επιλέγουν να κινηθούν με το αυτοκίνητό τους, όχι μόνο θα εξοικονομούν χρήματα αλλά θα μειώνουν και τις εκπομπές άνθρακα, κάτι που απασχολεί όλο και περισσότερο τους Ευρωπαίους, δεδομένου ότι οι οδικές μεταφορές αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή εκπομπών άνθρακα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Για μεγαλύτερη ακρίβεια μάλιστα ως προς την εξοικονόμηση καυσίμων, το αμέσως επόμενο διάστημα οι χρήστες θα μπορούν να προεπιλέγουν και τον τύπο του αυτοκινήτου που διαθέτουν, ώστε να λαμβάνουν πληροφορίες για την διαδρομή με βάση τα δικά τους δεδομένα. «Η πιο οικονομική διαδρομή εξαρτάται και από τον τύπο κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Για παράδειγμα, οι πετρελαιοκινητήρες είναι συνήθως πιο αποδοτικοί για την εξοικονόμηση καυσίμων σε υψηλότερες ταχύτητες από τους βενζινοκινητήρες ή τους κινητήρες αερίου, ενώ τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα έχουν καλύτερες επιδόσεις σε συνθήκες κυκλοφοριακής κίνησης».

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b