MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το Cobra Kai επιστρέφει: Όσα πρέπει να ξέρεις για την 5η σεζόν πριν από την πρεμιέρα στο Netflix

Η σειρά που μας πλημμύρισε με τόσες αναμνήσεις επιστρέφει σήμερα με 5η σεζόν στο Netflix κι εμείς ανυπομονούμε να ταξιδέψουμε ξανά στην εποχή του Karate Kid.

author-image Ελένη Πάικου

Το Cobra Kai είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις αγαπημένες σειρές του κοινού στο Netflix -με κάθε νέα σεζόν φιγουράρει στο Top 10 της πλατφόρμας- και όχι άδικα. Έχει παντρέψει τη νοσταλγία που νιώθουμε για τις ταινίες του Karate Kid με μία νέα οπτική γωνία που μας διασκεδάζει -ίσως περισσότερο από τις ταινίες- και μας κρατά σε αγωνία με κάθε νέο επεισόδιο.

Όπως είναι λογικό, έχοντας δει τις ταινίες Karate Kid δεν γίνεται να μην νιώσεις οικειότητα με τους πρωταγωνιστές που ήδη γνωρίζεις. Το δέσιμο είναι αναπόφευκτο. Παράλληλα, το Cobra Kai έχει φέρει μία “επανάσταση” χωρίς προηγούμενο στον κόσμο των τηλεοπτικών spin-off.

Πολλοί από τους fans των πρώτων ταινιών είχαμε ανάμεικτα συναισθήματα πριν δούμε την πρώτη σεζόν. Από τη μία ένιωθες ανυπομονησία, από την άλλη είχες δεύτερες σκέψεις. Θα πετύχαινε αυτό το come back ή θα χαλούσε η εικόνα που είχαμε κρατήσει με τόση νοσταλγία στο μυαλό μας για το franchise;

Γρήγορα θα συνειδητοποιήσεις όμως ότι η “συνταγή” των δημιουργών του Cobra Kai πέτυχε ξεκάθαρα. Κατάφεραν να φέρουν στο σήμερα κάτι τόσο διαχρονικό, κρατώντας όμως αυθεντικούς και αναλλοίωτους τους χαρακτήρες που είχαμε αγαπήσει, και το κυριότερο, τους τοποθέτησαν σωστά στην εποχή μας.

Ως ενήλικη πια, έχει τεράστιο ενδιαφέρον να βλέπω πως έχουν μεγαλώσει και εξελιχθεί οι πρωταγωνιστές και ποια είναι η τροπή που έχει πάρει εν τέλει η ιστορία.

Ο πρωταγωνιστής του Karate Kid, Daniel LaRusso, επιστρέφει και στο Cobra Kai

Ο πρωταγωνιστής του Karate Kid, Daniel LaRusso, επιστρέφει και στο Cobra Kai

Εννοείται ότι η σχέση του με το Karate Kid δεν είναι ο μόνος το Cobra Kai έχει αγαπηθεί τόσο. Από το εντελώς ξεχωριστό χιούμορ του μέχρι τις πολύ όμορφες σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες (προσελκύοντας έτσι μεγάλη γκάμα κοινού).

Η σειρά που μας πλημμύρισε με τόσες αναμνήσεις και έχουμε αγαπήσει τόσο, λοιπόν, επιστρέφει σήμερα με 5η σεζόν στο Netflix κι εμείς ανυπομονούμε να ταξιδέψουμε ξανά στην εποχή του Karate Kid.

Έπειτα από ανακοίνωση του Netflix, η επίσημη πρεμιέρα της νέας σεζόν είναι στις 9 Σεπτέμβρη -κάτι που μας ξάφνιασε ευχάριστα, αφού οι περασμένες σεζόν συνήθως έκαναν το ντεμπούτο τους κοντά στη Πρωτοχρονιά.

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αναμένεται τα επεισόδια της σεζόν να είναι 10, όσα ήταν δηλαδή και στις προηγούμενες σεζόν.

Φωτογραφία από την 5η σεζόν, credits: Netflix

Φωτογραφία από την 5η σεζόν, credits: Netflix

Τι θα δούμε στην 5η σεζόν του Cobra Kai;

Όπως και να έχει η χαρά για την 5η σεζόν είναι μεγάλη -και όχι αδίκως. Όπως είδαμε στον προηγούμενο κύκλο της σειράς, η 4η σεζόν σεζόν κλείνει με ένα δραματικό τέλος. Η Cobra Kai κερδίζει το 51ο Ετήσιο Πρωτάθλημα Καράτε All Valley, σε ένα τουρνουά που η συμφωνία ήταν πως όποιο dojo ηττηθεί, θα πρέπει και να αποσυρθεί οριστικά.

Στο τέλος της 4ης σεζόν ο John Kreese πέφτει θύμα του Terry Silver και συλλαμβάνεται, κάτι το οποίο οδηγεί την πλοκή της σειράς σε μια νέα τάξη πραγμάτων. Ο Miguel αποφασισμένος να βρει τις ρίζες του, παίρνει την απόφαση να φύγει από την πόλη, κάτι που κάνει τον Johnny και τον Robby να κατευθυνθούν προς το Μεξικό για να τον βρουν.

Από την άλλη ο Danny LaRusso πιο αποφασισμένος από ποτέ, βάζει ως στόχο να νικήσει το dojo του Cobra Kai και αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι πως ο Chozen όχι απλά δεν εμφανίζεται τυχαία, αλλά φαίνεται να εμπλέκεται αρκετά σε ό,τι αφορά τη μάχη με τον Terry Silver.

Τι πρέπει να ξέρεις για το Cobra Kai -αν δεν το έχεις ακόμα δει

Για να νιώσεις πραγματική σύνδεση με το Cobra Kai και να έρθεις πιο κοντά με τους ρόλους της σειράς, αποτελεί βασική προϋπόθεση, όπως προανέφερα, το να έχεις δει τις αρχικές ταινίες του The Karate Kid, ώστε να μπεις στο κλίμα και να γνωρίσεις τους ηθοποιούς της, που πρωταγωνιστούν ως επί το πλείστον οι ίδιοι και στις ταινίες και στο σόου του Netflix.

Οι αυθεντικές ταινίες λοιπόν του The Karate Kid, πρώτον θα σε βάλουν στο κλίμα, δεύτερον θα σου προσφέρουν τη δυνατότητα να καταλάβεις το γενικότερο πλαίσιο της πλοκής και φυσικά τρίτον θα σε ωθήσουν στο να καταλάβεις καλύτερα τους χαρακτήρες και τις σχέσεις που εκτυλίσσονται μεταξύ τους.

Ένα έξτρα τιπ είναι πως συγκεκριμένα η ταινία The Karate Kid 2, συνδέεται και συνεπώς παίζει μεγάλο ρόλο για την 3η σεζόν του Cobra Kai, ενώ στο The Karate Kid 3, γνωρίζουμε για πρώτη φορά τον Terry Silver, το πρόσωπο που απασχόλησε το κοινό πολύ στην 4η σεζόν και που θα συνεχίσει να απασχολεί και στη 5η σεζόν που είναι πιο κοντά μας από ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι 10+1 καλύτερες σειρές και ταινίες που θα δούμε τον Σεπτέμβριο12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b