MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ΕΡΤ επενδύει ξανά στην μυθοπλασία: Ποιες είναι οι νέες σειρές που θα δούμε τη νέα σεζόν

Η ΕΡΤ επανέρχεται δυναμικά την νέα τηλεοπτική σεζόν 7 νέες σειρές μυθοπλασίας, νέα ντοκιμαντέρ και συναρπαστικές εκπομπές. Όλα όσα μάθαμε στην παρουσίαση του φετινού προγράμματος.

author-image Ελένη Πάικου

Με μεγάλη χαρά βρεθήκαμε χθες στο Ραδιομέγαρο, όπου έγινε η παρουσίαση του νέου προγράμματος της ΕΡΤ, το οποίο -σε συνδυασμό με τη συνολικότερη προσπάθεια της δημόσιας τηλεόρασης για ποιοτική ψυχαγωγία- υπόσχεται να αλλάξει πολλά από τα μέχρι τώρα δεδομένα στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο.

Με αφορμή, λοιπόν, τη νέα τηλεοπτική σεζόν, που μετά από δυο χρόνια μπορέσαμε να “γιορτάσουμε” με μία ανοιχτή εκδήλωση, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ και διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζούλας, μίλησε για τις δράσεις και το όραμα της ΕΡΤ, καθώς και για τους στόχους και το προσωπικό στοίχημα που έχει βάλει για την επίτευξη αυτών.

Ο κ. Ζούλας μίλησε με λεπτομέρειες για όλα όσα έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία τρία χρόνια στην τηλεόραση και στα κανάλια της ΕΡΤ (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3), στο ραδιόφωνο, στο ενημερωτικό site ERTecho, αλλά στο κανάλι ERTFLIX. Ειδική αναφορά έγινε μάλιστα στη λειτουργία του EΡΤNEWS, του νέου καναλιού της δημόσια τηλεόρασης που υπόσχεται 24ωρη ενημέρωση, με συνεχόμενη ροή λόγου και κειμένου. Αυτό επιδιώκεται να αποτελέσει το σταθερό ραντεβού της δημόσιας τηλεόρασης με τους πολίτες, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με δελτία ειδήσεων ανά ώρα, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Πέρα από το ΕΡΤNEWS, η ΕΡΤ φαίνεται να επενδύει -για ακόμη μια χρονιά- και στην ποιοτική ψυχαγωγία, με ένα πλούσιο και μεγάλο σε φάσμα περιεχόμενο από εκπομπές ψυχαγωγικού, πολιτισμικού και ενημερωτικού χαρακτήρα, ελληνικές σειρές – ντοκιμαντέρ, αλλά και σε σειρές μυθοπλασίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζούλιας ανέφερε: ”…Θα σας το πω όπως ακριβώς το αισθάνομαι. Είμαστε υπερήφανοι που η ΕΡΤ, ύστερα από 23 ολόκληρα χρόνια, επέστρεψε στην καθημερινή μυθοπλασία. Είμαστε υπερήφανοι, καθώς σε διάστημα, μόλις 36 μηνών, οργανώσαμε και προβάλλουμε 19 νέες σειρές ελληνικής μυθοπλασίας, 39 νέες σειρές ντοκιμαντέρ και εκπομπές πολιτιστικού περιεχομένου και 23 ολοκαίνουργιες εκπομπές ψυχαγωγίας, μεταξύ των οποίων και το “Μουσικό κουτί”, που αναγνωρίζεται πλέον από όλους ότι άλλαξε την τυπολογία της μουσικής εκπομπής στη χώρα μας…

Με σλόγκαν ΕΡΤ αλέρτ, λοιπόν, η ΕΡΤ παρουσίασε το πρόγραμμα της για την τηλεοπτική σεζόν 2022-2023, κι εμείς παρουσιάζουμε όλες τις σειρές μυθοπλασίας που θα είναι διαθέσιμες τόσο στα κανάλια της ΕΡΤ, όσο και στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX.

Οι σειρές μυθοπλασίας που θα δούμε τη νέα σεζόν:

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο

Η επιτυχημένη κωμική σειρά, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιού και σενάριο-πλοκή Μαντώς Αρβανίτη, επιστρέφει με νέα πρόσωπα, περισσότερες ανατροπές, περιπέτειες και πολλές εκπλήξεις, ανανεώνοντας το ραντεβού της με το τηλεοπτικό κοινό, για να μας χαρίσει άφθονο γέλιο μέσα από σπαρταριστές καταστάσεις.

Με τους Τ. Κωστή, Π. Πλάκα, Θ. Φραντζέσκο, Θ. Κουρλαμπά, Θ. Σιάρκου, Τζ. Μπότση, Β. Κουρούπη, Τζ. Διαγούπη, Π. Πιτσούλη, Γ. Μόρτζο, Δ. Στογιάννη, Αλ. Χρυσανθόπουλο, Γ. Τσουρή, Τζ. Κάρνου, Μ. Μιχαλακίδη, Αντ. Στάμο, Ιζ. Μπαλτσαβιά, Μ. Δερβιτσιώτη, και τους «νεοαφιχθέντες» Γ. Σουξέ, Π. Ευαγγελόπουλο, Αλ. Παπαντριανταφύλλου, Χρ. Φωτίδη κ.ά.

*Από Δευτέρα 5/09/2022, και κάθε Δευτέρα-Παρασκευή στις 20:00

Κάνε ότι κοιμάσαι


Η νέα ανατρεπτική ψυχολογική σειρά μυστηρίου, σε έντονα ατμοσφαιρική σκηνοθεσία των Αλέξανδρου Πανταζούδη και Αλέκου Κυράνη και σε πρωτότυπο σενάριο του βραβευμένου συγγραφέα Γιάννη Σκαραγκά, μεταφέρει αριστοτεχνικά στην οθόνη την ατμόσφαιρα του κοινωνικού νουάρ, με ιδιαίτερα αναπτυγμένο το στοιχείο του ψυχολογικού αιφνιδιασμού.

Με τους Σπύρο Παπαδόπουλο Έμιλυ Κολιανδρή, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Δημήτρη Καπετανάκο, Βασίλη Ευταξόπουλο, Τάσο Γιαννόπουλο, Γιάννη Σίντο, Γεωργία Μεσαρίτη, Ζωή Ρηγοπούλου κ.ά.

*Πρεμιέρα Δευτέρα 12/09/2022, με διπλό επεισόδιο, και κάθε Δευτέρα στις 22:00

Τα καλύτερά μας χρόνια

Η οικογενειακή σειρά μυθοπλασίας, σε σκηνοθεσία Νίκου Κρητικού και σενάριο Νίκου Απειρανθίτη, Δώρας Μασκλαβάνου, Κατερίνας Μπέη, επιστρέφει με τους αγαπημένους μας ήρωες, αυτή τη φορά, για να μας ταξιδέψει στη δεκαετία του ’80, με νέα συναρπαστικά επεισόδια και ακόμη περισσότερες εκπλήξεις, περιπέτειες και συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Με τους Μελέτη Ηλία, Κατερίνα Παπουτσάκη, Υβόννη Μαλτέζου, Εριφύλη Κιτζόγλου, Δημήτρη Καπουράνη, Δημήτρη Σέρφα, Τζένη Θεωνά, Ερρίκο Λίτση, Μιχάλη Οικονόμου, Ρένο Χαραλαμπίδη, Γιάννη Δρακόπουλο, Κων/να Μεσσήνη, Βαγγέλη Δαούση, Νατάσα Ασίκη κ.ά.

*Πρεμιέρα Τρίτη 13/09/2022, με διπλό επεισόδιο, και κάθε Τρίτη στις 22:00

Τα νούμερα

Ζωντανή μουσική, χορός, σάτιρα, μαγεία, stand up comedy και ξεχωριστοί καλεσμένοι σε ρόλους-έκπληξη. Η πρωτοποριακή μουσική κωμωδία, “Τα Νούμερα”, σε πρωτότυπη ιδέα του Φοίβου Δεληβοριά και του Σπύρου Κρίμπαλη και σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, δεν είναι μια ακόμα μουσική εκπομπή ή ένα τηλεοπτικό σόου με παρουσιαστή τον τραγουδοποιό. Είναι μια σειρά μυθοπλασίας, η ιστορία ενός τραγουδοποιού και του αλλοπρόσαλλου θιάσου του.

Συμμετέχουν οι Σπύρος Γραμμένος, Ζερόμ Καλουτά, Βάσω Καβαλιεράτου, Μιχάλης Σαράντης, Γιάννης Μπέζος, Θανάσης Δόβρης, Θανάσης Αλευράς, Ελένη Ουζουνίδου, Χάρης Χιώτης, Άννη Θεοχάρη, Αλέξανδρος Χωματιανός, Άλκηστις Ζιρώ, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Γιάννης Σαρακατσάνης και η μικρή Έβελυν Λύτρα.

*Πρεμιέρα Παρασκευή 16/09/2022, και κάθε Παρασκευή στις 22:00

Φλόγα και άνεμος

Ο θυελλώδης έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης, με όλες τις κρυφές πτυχές του, ξεδιπλώνεται στη νέα σειρά μυθοπλασίας, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και σενάριο Ρένας Ρίγγα. Μ’ ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, έρχονται στο φως τα μυστικά της ερωτικής ιστορίας που κυριάρχησε στη θεατρική και πολιτική σκηνή της χώρας.

Με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Άρη Λεμπεσόπουλο, Μαρία Παπαφωτίου, Γιώργο Τριανταφυλλίδη, Κόρα Καρβούνη, Δημήτρη Καταλειφό, Θέμιδα Μπαζάκα, Δημήτρη Σαμόλη, Αργύρη Πανταζάρα, Λένα Παπαληγούρα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αναστάση Ροϊλό, Θανάση Τσαλταμπάση, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Λευτέρη Βασιλάκη, Λυδία Σγουράκη, Γεράσιμο Σκαφίδα, Θέμη Πάνου, Αργύρη Αγγέλου, Δωροθέα Μερκούρη κ.ά.

*Πρεμιέρα Σάββατο 17/09/2022, και κάθε Σάββατο στις 22:00

Κι όμως είμαι ακόμα εδώ

Η ρομαντική κωμωδία, σε σενάριο Κωνσταντίνας Γιαχαλή-Παναγιώτη Μαντζιαφού και σκηνοθεσία Σπύρου Ρασιδάκη, επιστρέφει στις οθόνες μας με δέκα καινούργια επεισόδια, με τα οποία ολοκληρώνεται η δυνατή ιστορία, που υμνεί τη ζωή και την κάθε της στιγμή, με ιδιαίτερο χιούμορ και ευαίσθητη ματιά.

Με τους Κατερίνα Γερονικολού, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Σταύρο Σβήγκο, Λαέρτη Μαλκότση, Βίβιαν Κοντομάρη, Σάρα Γανωτή, Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, Νίκο Κασάπη, Έφη Γούση, Ζερόμ Καλούτα, Μάρω Παπαδοπούλου, Ίριδα Μάρα, Ελπίδα Νικολάου, Διονύση Πιφέα κ.ά.

*Πρεμιέρα Σάββατο 24/09 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:00

Μια νύχτα του Αυγούστου

Η πολυαναμενόμενη σειρά, σε σκηνοθεσία Ζωής Σγουρού και σενάριο Παναγιώτη Χριστόπουλου, βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της βραβευμένης συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ, με γνωστούς καταξιωμένους ηθοποιούς και συντελεστές, και αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης σειράς «Το νησί». Η ιστορία καταγράφει τον τραγικό απόηχο μιας γυναικοκτονίας, αλλά και την ανάγκη για λύτρωση, ελπίδα, αγάπη, που αναπόφευκτα γεννιέται πάντα μέσα από τα χαλάσματα.

Με τους Γιώργο Καραμίχο, Μαρία Καβογιάννη, Γιάννη Στάνκογλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Τάσο Νούσια, Ευγενία Δημητροπούλου, Μαρία Πασσά κ.ά.

*Πρεμιέρα Κυριακή 2/10 και κάθε Κυριακή στις 22:00

Το βραχιόλι της φωτιάς

Νέα συναρπαστική σειρά, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιώργου Γκικαπέππα και την ευαίσθητη ματιά των Νίκου Απειρανθίτη και Σοφίας Σωτηρίου, που έγραψαν το σενάριο. Μ’ ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, και με την υπέροχη μουσική του Μίνου Μάτσα, η σειρά μεταφέρει στην οθόνη το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας εβραϊκής οικογένειας.

Με τους Νίκο Ψαρρά, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστο Λούλη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Σπύρο Σταμούλη, Μιχάλη Ταμπακάκη, Νεφέλη Κουρή, Δημήτρη Αριανούτσο, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Νικολέτα Χαρατζόγλου, Ηλέκτρα Μπαρούτα, Γκαλ Ρομπίσα κ.ά.

…Οι σειρές που έρχονται προσεχώς

Στην παρουσίαση του νέου τηλεοπτικού προγράμματος της ΕΡΤ έγιναν γνωστές και οι σειρές, των οποίων τα γυρίσματα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα -ωστόσο θα τις δούμε σύντομα!

Η παραλία

Με φόντο το μαγευτικό τοπίο στα Μάταλα της Κρήτης, η νέα σειρά βασίζεται στο βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι», με τη σκηνοθετική ματιά του Στέφανου Μπλάτσου, και εξαιρετικό καστ ηθοποιών.

Με τους Δανάη Μιχαλάκη, Δημήτρη Μοθωναίο, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Μάκη Παπαδημητρίου, Δημοσθένη Παπαδόπουλο, Γιούλικα Σκαφιδά, Νικόλα Παπαγιάννη, Ευσταθία Τσαπαρέλη κ.ά.

Η πτώση

Δραματική αστυνομική σειρά σε σενάριο Τίνας Καμπίτση και σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου, με δυνατό καστ, συγκλονιστική πλοκή και καταιγιστική δράση.

Με τους Χρήστο Λούλη, Κίκα Γεωργίου, Ιωάννη Παπαζήση, Λένα Παπαληγούρα, Εριέτα Μανούρη κ.ά.

Τα τηλεπαιχνίδια και οι ψυχαγωγικές εκπομπές που θα δούμε

Το πρόγραμμα της ΕΡΤ δεν σταματάει στις σειρές μυθοπλασίας, καθώς φαίνεται να είναι πλούσιο και σε τηλεπαιχνίδια και ψυχαγωγικές εκπομπές. Στην νέα τηλεοπτική σεζόν θα δούμε συγκεκριμένα τα Τηλεπαιχνίδια «Ο πιο αδύναμος κρίκος» με τον Τάσο Τρύφωνος που θα κάνει πρεμιέρα στις 12/09/2022 (από Δευτέρα-Παρασκευή, στις 19:00) , το «Πες τη λέξη» με παρουσιαστή τον δημοφιλή ηθοποιό Γιώργο Καραμίχο (κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 19:00), το «Δες και βρες» με παρουσιαστή τον Νίκο Κουρή (από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή) και τις Ψυχαγωγικές Εκπομπές «Πρωίαν σε είδον» με τους Φώτη Σεργουλόπουλο και η Τζένη Μελιτά (από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή), το «Δύο στις 10» με τη Ζωή Κρονάκη και τον Δημήτρης Γιαγτζόγλου (Σάββατο και Κυριακή), το «Στούντιο 4» με τους Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο (από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή), το «Μουσικό κουτί» με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη (κάθε Τετάρτη), «Αυτός και ο άλλος» με το τηλεοπτικό- δίδυμο, Θοδωρής Βαμβακάρης και Τάκης Γιαννούτσος που θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 23/09/2022 (κάθε Παρασκευή), το «Πρόσωπα με τον Χρίστο Βασιλόπουλο» και το «Το αλάτι της γης» με τον Λάμπρο Λιάβα που έρχονται σύντομα.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b