MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

79ο Φεστιβάλ Βενετίας: 14 έργα καταξιωμένων σκηνοθετών που θα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στη φετινή Μόστρα

Με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας να αποτελεί έναν εκ των σημαντικότερων προάγγελων των Όσκαρ, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε δεκατέσσερις καταξιωμένους σκηνοθέτες των οποίων τα έργα θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της 79ης διοργάνωσης.

79ο Φεστιβάλ Βενετίας: 14 έργα καταξιωμένων σκηνοθετών που θα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στη φετινή Μόστρα
Τοντ Φιλντ - «Tár» | Φωτογραφία: labiennale.org
Αριστούλα Ζαχαρίου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ένα από τα ιστορικότερα και σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο, αποτελεί- ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια- το εναρκτήριο λάκτισμα ώστε να ξεκινήσει η σεζόν των μεγάλων κινηματογραφικών βραβείων, με πολυβραβευμένες ταινίες όπως η «Μορφή του Νερού», η «Χώρα των Νομάδων», το «Joker» ή η «Εξουσία του Σκύλου» να έχουν ξεκινήσει το «ταξίδι» τους από το Λίντο φτάνοντας φυσικά μέχρι τα πολυπόθητα Όσκαρ.

Αυτό είναι ένα γεγονός όπου όλοι οι ιθύνοντες στην κινηματογραφική βιομηχανία το γνωρίζουν πολύ καλά. Για τον λόγο αυτό και η 79η διοργάνωση του Φεστιβάλ, η οποία και αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2022, είναι γεμάτη μεγάλα ονόματα από τον χώρο της 7ης τέχνης των οποίων τα έργα, ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές, θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στη Μόστρα.

Από τον Φρέντερικ Γουάιζμαν, τον Λαρς φον Τρίερ και την Τζοάνα Χογκ έως τον Ντάρεν Αρονόφσκι, τον Τοντ Φιλντ και τον Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου αυτοί είναι οι δεκατέσσερις καταξιωμένοι σκηνοθέτες των οποίων τα καινούρια πρότζεκτ θα παρουσιαστούν στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Νόα Μπάουμπαχ – «White Noise»
79ο Φεστιβάλ Βενετίας: 14 έργα καταξιωμένων σκηνοθετών που θα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στη φετινή Μόστρα

Φψτογραφία: labiennale.org

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Νόα Μπάουμπαχ («Ιστορία Γάμου», «Frances Ha») αναμένεται να ανοίξει το 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας με ένα μυθιστόρημα που θεωρούταν από πολλούς αδύνατον να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Πρόκειται για τον «Λευκό Θόρυβο» του βραβευμένου Αμερικανού συγγραφέα Ντον Ντελίλο, με επίκεντρο τον Jack Gladney, ενά Καθηγητή «Χιτλερικών Σπουδών», ο οποίος μαζί με τη σύζυγο του, Babette, και τα τέσσερα παιδιά τους έρχονται αντιμέτωποι με ένα απειλητικό τοξικό ατύχημα που θα διαταράξει τις ζωές τους. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους αυτής της μαύρης κωμωδίας ο συνήθης συνεργάτης του Μπάουμπαχ, Άνταμ Ντράιβερ, και η σύντροφος του πρώτου- εντός και εκτός κινηματογραφικών σετ- Γκρέτα Γκέργουιγκ, με την οποία πρόσφατα συνυπέγραψαν το σενάριο της πολυσυζητημένης live action ταινίας «Barbie».
*H ταινία αναμένεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγνωστικό τμήμα του 79ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 31 Αυγούστου 2022. 

Ντάρεν Αρονόφσκι – «The Whale»
79ο Φεστιβάλ Βενετίας: 14 έργα καταξιωμένων σκηνοθετών που θα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στη φετινή Μόστρα

Φωτογραφία: A24

Ο βραβευμένος με Χρυσό Λέοντα σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι («Ο Παλαιστής») επιστρέφει στη Βενετία πέντε χρόνια μετά το «Μητέρα!», την πολυσυζητημένη ταινία που δίχασε κοινό και κριτικούς, με το δράμα «The Whale». Βασισμένο στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Samuel D. Hunter– ο οποίος ανέλαβε και τη διασκευή- το φιλμ αφηγείται την ιστορία ενός μοναχικού καθηγητή (Μπρένταν Φρέιζερ) που παλεύει με την παχυσαρκία και προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την αποξενωμένη έφηβη κόρη του (Σέιντι Σινκ) σε μια προσπάθεια εξιλέωσης. Με τον Φρέιζερ- εδώ στον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο μετά το 2013- να έχει υποβληθεί σε μια εντυπωσιακή μεταμόρφωση.
*Η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγνωστικό τμήμα του 79ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 4 Σεπτεμβρίου 2022. 

Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου – «Bardo, Falsa Crónica de unas Cuantas Verdades»
79ο Φεστιβάλ Βενετίας: 14 έργα καταξιωμένων σκηνοθετών που θα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στη φετινή Μόστρα

Φωτογραφία: Netflix

Με το πιο προσωπικό φιλμ στην μέχρι τώρα καριέρα του «προσγειώνεται» στη Βενετία ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου («Birdman ή Η απρόσμενη αρετή της αφέλειας», «Η επιστροφή»). Πρόκειται για τη νοσταλγική κομεντί «Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths». Ο Ντανιέλ Χιμένεθ Κάτσο υποδύεται έναν καταξιωμένο δημοσιογράφο και ντοκιμαντερίστα ο οποίος επιστρέφει στην πατρίδα του ερχόμενος αντιμέτωπος με μια υπαρξιακή κρίση, μια κρίση ταυτότητας, οικογενειακές σχέσεις, αναμνήσεις, το παρόν και το παρελθόν της χώρας του. Πρόκειται για την πρώτη ταινία του Ινιάριτου εξ’ ολοκλήρου γυρισμένη στο Μεξικό μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια και τις «Χαμένες Αγάπες».
*H ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγνωστικό τμήμα του 79ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας την 1η Σεπτεμβρίου. 

Τζαφάρ Παναχί – «No Bears»

Η πιο πρόσφατη ταινία του πολυβραβευμένου Ιρανού κινηματογραφικού δημιουργού Τζαφάρ Παναχί, «No Bears», η οποία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη φετινή Μόστρα, αναμένεται να συγκεντρώσει γύρω της συζητήσεις που δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με την έβδομη τέχνη. Και αυτό απολύτως δικαιολογημένα. Ο Παχανί, γνωστός για τις πολιτικά χρωματισμένες ταινίες του που έχουν καταφέρει να διακριθούν στα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, έρχεται στη Βενετία με δύο παράλληλες ιστορίες αγάπης, αντιμέτωπες με ανυπέρβλητα εμπόδια, προκαταλήψεις και τους μηχανισμούς της εξουσίας, αφήνοντας ένα ακόμη σχόλιο για τις δυσκολίες του να είσαι καλλιτέχνης στο σημερινό Ιράν. Δυσκολίες τις οποίες ο ίδιος ζει αυτή τη στιγμή στο πετσί του καθώς τον Ιούλιο συνελήφθη ώστε να εκτίσει τα έξι χρόνια φυλάκισης με τα οποία καταδικάστηκε το 2010 για στήριξη αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
*Η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγνωστικό τμήμα του 790υ Διεθνους Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 9 Σεπτεμβρίου 2022.

Πολ Σρέιντερ – «Master Gardener»
79ο Φεστιβάλ Βενετίας: 14 έργα καταξιωμένων σκηνοθετών που θα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στη φετινή Μόστρα

Φωτογραφία: labiennale.org

Ένα χρόνο αφότου ο Πολ Σρέιντερ παρουσίασε στη Βενετία τον «Μετρητή Καρτών» λαμβάνοντας ενθουσιώδεις κριτικές, ο καταξιωμένος Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος επιστρέφει στη Μόστρα με το πορτραίτο ενός ακόμη κοινωνικά αποξενωμένου άντρα- η αρχή είχε γίνει με το σενάριο του «Ταξιτζή»– μέσα από τη νέα του ταινία «Master Gardener». Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από έναν κηπουρό (Τζόελ Έτζερτον), του οποίου τα μυστικά ενός βίαιου παρελθόντος απειλούν να αναδυθούν στην επιφάνεια, όταν η εργοδότρια του (Σιγκούρνι Γουίβερ) απαιτεί να πάρει εκείνος ως μαθητευόμενη την ανιψιά της (Κουιντέσα Σουίντελ). Πρόκειται για το 22ο σκηνοθετικό εγχείρημα μεγάλου μήκους του Σρέιντερ, ο οποίος θα λάβει, επίσης, τιμητικό Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της καριέρας του.
*Η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα εκτός διαγνωστικού στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 3 Σεπτεμβρίου 2022.

Τζοάνα Χογκ – «The Eternal Daughter»

Φωτογραφία: labiennale.org

H αγαπημένη των φεστιβάλ Βρετανίδα κινηματογραφική δημιουργός Τζοάνα Χογκ («Ενθύμιο», «Ενθύμιο ΙΙ») ενώνει για ακόμη μια φορά τις δυνάμεις της με την βραβευμένη ηθοποιό και φίλη της Τίλντα Σουίντον με το δράμα μυστηρίου «The Eternal Daughter», που θα παρουσιαστεί φέτος το φθινόπωρο στη Βενετία. Η ταινία, της οποίας τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν κάτω από άκρα μυστικότητα στην Ουαλία κατά τη διάρκεια του lockdown, έχει ως επίκεντρο μια καλλιτέχνη και την ηλικιωμένη μητέρα της, οι οποίες αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν καλά κρυμμένα μυστικά χρόνων, καθώς επιστρέφουν στο πρώην σπίτι της οικογένειας και νυν ξενοδοχείο που στοιχειώνεται από ένα μυστηριώδες παρελθόν. Με τον Μάρτιν Σκορσέζε να αναλαμβάνει χρέη εκτελεστικού παραγωγού.
*Η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγνωστικό τμήμα του 79ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 5 Σεπτεμβρίου 2022.

Μάρτιν ΜακΝτόνα – «The Banshees of Inisherin»

Δεκατέσσερα χρόνια μετά την απολαυστική crime-κομεντί «Αποστολή στη Μπριζ», ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Μάρτιν ΜακΝτόνα («Οι τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι») συναντά ξανά τους Κόλιν Φάρελ και Μπρένταν Γκλίσον με τη νέα του ταινία «The Banshees of Inisherin», διασκευή ενός μέχρι σήμερα αδημοσίευτου θεατρικού του έργου. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από δυο μακροχρόνια φίλους, τον Pádraic και τον Colm και τις απρόβλεπτες συνέπειες που θα έχει για ολόκληρη την κοινότητα της μικρής ιρλανδικής τους πόλης η ξαφνική απόφαση του τελευταίου να βάλει οριστικά τέλος στη φιλία τους στέλνοντας, μάλιστα, τελεσίγραφο στον Pádraic, ο οποίος προσπαθεί να διορθώσει τα πράγματα μεταξύ τους.
*H ταινία αναμένεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγνωστικό τμήμα του 79ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 5 Σεπτεμβρίου 2022. 

Λόρα Πόιτρας – «All The Beauty And The Bloodshed»

Φωτογραφία: labiennale.org

Με ένα νέο ντοκιμαντέρ, το «All The Beauty and the Bloodshed», η βραβευμένη με Όσκαρ Λόρα Πόιτρας («Έντουαρντ Σνόουντεν: Citizenfour») πρόκειται να αναμετρηθεί για τον Χρυσό Λέοντα στο επερχόμενο 79ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Η ταινία ακολουθεί μέσα από σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό και συνεντεύξεις τη θρυλική φωτογράφο και ακτιβίστρια Ναν Γκόλντιν της οποίας το ρηξικέλευθο έργο- αμιγώς προσωπικό και επιτακτικά πολιτικό- είχε ως θεματική τη μετά-Stonewall ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, την post-punk μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης, τον έρωτα, το φύλο, την εξάρτηση, την εμμονή και τη σεξουαλικότητα, ενώ έριξε φως σε σημαντικά γεγονότα όπως η επιδημία του AIDS και η κρίση των οπιοειδών. Με την ίδια να διοργανώνει εκστρατείες διαμαρτυρίας ενάντια στους Sackler, την οικογένεια πίσω από τη φαρμακευτική, Purdue Pharma- κατασκευαστή του ισχυρού αναλγητικού OxyContin.
*Το ντοκιμαντέρ αναμένεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγνωστικό τμήμα του 79ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 2 Σεπτεμβρίου 2022. 

Λούκα Γκουαντανίνο – «Bones and All»

Φωτογραφία: labiennale.org

Μια ακόμη πολυαναμενόμενη επανένωση μάς επιφυλάσσει το φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας. Αυτή ανάμεσα στον Ιταλό σκηνοθέτη Λούκα Γκουαντανίνο και τον υποψήφιο για Όσκαρ ηθοποιό Τιμοτέ Σαλαμέ, τέσσερα χρόνια μετά την άκρως επιτυχημένη συνεργασία τους στο «Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου». Πρόκειται για την ταινία μεγάλου μήκους «Bones and All», μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Καμίλ Δήαγγελης. Στο επίκεντρο της πλοκής βρίσκονται δύο ερωτευμένοι και περιθωριοποιημένοι κανίβαλοι, η Maren (Τέιλορ Ράσελ) και ο Lee (Σαλαμέ). Οι δύο νέοι πραγματοποιούν τη δική τους «οδύσσεια», ένα road trip κατά μήκος της Αμερικής, προσπαθώντας να επιβιώσουν ολομόναχοι στο περιθώριο της κοινωνίας και να ανακαλύψουν τη δική τους ταυτότητα μέσα σε έναν επικίνδυνο κόσμο.
Η ταινία αναμένεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγνωστικό τμήμα του 79ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 2 Σεπτεμβρίου 2022. 

Τοντ Φιλντ – «Tár»

Ο διακεκριμένος Αμερικανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τοντ Φιλντ («Μυστικά της Κρεβατοκάμαρας», «Κρυφές Επιθυμίες») πραγματοποιεί ύστερα από σχεδόν 16 χρόνια το πολυπόθητο κινηματογραφικό του comeback με την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του «Tár». Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ ενσαρκώνει τον μυθοπλαστικό χαρακτήρα της Lydia Tár, μια εκ των σπουδαιότερων εν ζωή μαέστρων και μουσικών και πρώτη γυναίκα αρχιμουσικός μιας μεγάλης γερμανικής ορχήστρας. Ταιριαστό, λοιπόν, τη μουσική του φιλμ να γράψει η Ισλανδή Χίλντουρ Γκουντναντότιρ («Joker»), μια μόλις από τις τέσσερις γυναίκες συνθέτριες στην ιστορία των Όσκαρ που έχουν καταφέρει να κερδίσουν το «χρυσό αγαλματίδιο» για το έργο τους.
*Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο διαγνωστικό τμήμα του 79ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας την 1η Σεπτεμβρίου 2022. 

Λαρς Φον Τρίερ – «The Kingdom Exodus»

Φωτογραφία: labiennale.org

Πριν 28 χρόνια ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτης Λαρς φον Τρίερ δημιούργησε μια cult τηλεοπτική σειρά γνωστή στη Δανία ως «Riget». Μια δραμεντί γεμάτη από το μαύρο και ιδιόμορφο χιούμορ του εκκεντρικού auter της οποίας η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τους ασθενείς και το προσωπικό ενός νοσοκομείου της Κοπεγχάγης που βιώνουν ανεξήγητα φαινόμενα. Τέσσερα χρόνια μετά το αμφιλεγόμενο «Το σπίτι που έχτισε ο Τζακ» και λίγες εβδομάδες αφότου ανακοινώθηκε πως διαγνώσθηκε με Πάρκινσον, ο Τρίερ επιστρέφει με την τρίτη σεζόν- το «The King Exodus»– η οποία αποτελείτε από πέντε επεισόδια και επικεντρώνεται στον χαρακτήρα της Κάρεν, μιας υπνοβάτισσας που θα προσπαθήσει να σώσει το νοσοκομείο από την καταστροφή.
*Η σειρά αναμένεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα εκτός διαγνωστικού στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 31 Αυγούστου 2022. 

Φρέντερικ Γουάιζμαν – «A Couple»

Φωτογραφία: labiennale.org

Ο εμβληματικός ντοκιμαντερίστας Φρέντερικ Γουάιζμαν («Titicut Follies», «Welfare») επιστρέφει με μια νέα δουλειά, την πρώτη του ταινία μυθοπλασίας στα εξήντα χρόνια μιας σπουδαίας καριέρας. Με τίτλο «A Couple», το φιλμ αποτελεί μια σειρά μονολόγων βασισμένη στις επιστολές και τα ημερολόγια της Σοφίας Τολστόι, συζύγου του διάσημου Ρώσου λογοτέχνη. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει η Γαλλίδα ηθοποιός Ναταλί Μπουτεφέ. Πρόκειται για μια προσωπική απάντηση του 92χρονού δημιουργού στην πανδημία, κατά τη διάρκεια της οποίας αποτράπηκε από το να δημιουργήσει ένα ακόμη ντοκιμαντέρ πραγματοποιώντας γυρίσματα σε μέρη γεμάτα κόσμο, όπως συνήθιζε μέχρι πρότινος.
*Η ταινία αναμένεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγνωστικό τμήμα του 79ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας την 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Κιμ Κι-Ντουκ – «Call of God»

Φωτογραφία: labiennale.org

Μπορεί οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση που ήρθαν στο φως το 2017 να αμαύρωσαν την μέχρι τότε εντυπωσιακή καριέρα του εκλιπόντος auter Κιμ Κι-Ντουκ («Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη», «Ολομόναχοι Μαζί») καθιστώντας τον ως μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στον χώρο της 7ης τέχνης, ωστόσο το κύκνειο άσμα του πολυβραβευμένου στα μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη, με τίτλο «Call of God», επιλέχθηκε να προβληθεί εκτός διαγνωστικού στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. H ταινία ολοκληρώθηκε μετά το θάνατο του δημιουργού το 2020 από τους φίλους και συνεργάτες του.
*Η ταινία αναμένεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα εκτός διαγνωστικού στις 6 Σεπτεμβρίου 2022. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ79ο Φεστιβάλ Βενετίας: Darren Aronofsky, Alejandro Iñárritu, Olivia Wilde, Lars von Trier στο φετινό line up12.09.2018

Γουόλτερ Χιλ – «Dead for a Dollar»

Φωτογραφία: labiennale.org

Ο 80χρονός κινηματογραφικός δημιουργός, Γουόλτερ Χιλ («Οι μαχητές», «48 ώρες»), υπογράφει τη σκηνοθεσία ενός ακόμη γουέστερν και διασταυρώνεται ξανά με τον σπουδαίο ηθοποιό Γουίλεμ Νταφόε σχεδόν 38 χρόνια μετά τους «Πύρινους δρόμους». Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν επίσης ο βραβευμένος με Όσκαρ Κρίστοφ Βαλτς («Άδοξοι Μπάσταρδοι», «Django, ο τιμωρός») και η Ρέιτσελ Μπρόσναχαν («Η θαυμαστή κυρία Μέιζελ»), αφορά έναν κυνηγό επικηρυγμένων, ο οποίος καλείται να βρει την απαχθείσα σύζυγο ενός φαινομενικά ευυπόληπτου επιχειρηματία, ερχόμενος παράλληλα αντιμέτωπος με έναν παλιό εχθρό. Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι ο Χιλ θα λάβει κατά τη διάρκεια της φετινής Μόστρα το βραβείο «Cartier Glory to the Filmmaker Award» για την πρωτότυπη συνεισφορά του στην 7η τέχνη.
*Η ταινία αναμένεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα εκτός διαγνωστικού στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 6 Σεπτεμβρίου. 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b