MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Banshees of Inisherin: Κόλιν Φάρελ και Μπρένταν Γκλίσον είναι δύο φίλοι σε ρήξη στο τρέιλερ της νέας ταινίας του Μάρτιν ΜακΝτόνα

Οι ηθοποιοί Κόλιν Φάρελ και Μπρένταν Γκλίσον ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους με τον σκηνοθέτη Μάρτιν ΜακΝτόνα, 14 χρόνια μετά την «Αποστολή στην Μπριζ», με τη νέα ταινία «Banshees of Inisherin» για μια φιλία που καταρρέει.

Banshees of Inisherin
Monopoli Team

Ο Βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός Μάρτιν ΜακΝτόνα πραγματοποιεί το κινηματογραφικό του come back με μια, σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου, «ιστορία χωρισμού», με επίκεντρο δύο φίλους των οποίων η απόφαση να «χωρίσουν τους δρόμους τους» πυροδοτεί μια σειρά από απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο Κόλιν Φάρελ και ο Μπρένταν Γκλίσον ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους με τον σκηνοθέτη, δεκατέσσερα χρόνια μετά τη δημοφιλή crime-κομεντί «Αποστολή στην Μπριζ». Με τον ΜακΝτόνα να δηλώνει νωρίτερα μέσα στο 2022, στο περιοδικό Vanity Fair, πως ελπίζει «το “The Banshees of Inisherin” να ψυχαγωγήσει τους φανατικούς του cult “Αποστολή στην Μπριζ”» με παρόμοιο τρόπο, ωστόσο, αναμένεται να είναι «περισσότερο, τουλάχιστον στην αρχή, παράξενο, περίεργο- και αναμφίβολα κάτι το διαφορετικό».

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία, η οποία θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 4 Σεπτεμβρίου, διαδραματίζεται στη γενέτειρα του Μάρτιν ΜακΝτόνα, την Ιρλανδία, με φόντο τον Ιρλανδικό Εμφύλιο Πόλεμο του 1923. Ο Φάρελ ενσαρκώνει τον Pádraic, έναν πρόσχαρο άντρα του οποίου η ευχάριστη συμπεριφορά συνοδεύεται από μια αξιολάτρευτη γαϊδούρα με το όνομα Jenny. Απέναντί του ο Γκλίσον ως ο στριμμένος Colms, o οποίος ανεξήγητα μια μέρα απορρίπτει τον Pádraic λέγοντας του «Απλώς δεν σε συμπαθώ πια».

«Είναι μια ταινία για τα πράγματα που χειροτερεύουν μοιραία από μια απλή και στενάχωρη εκκίνηση», δήλωσε ο ΜακΝτόνα στο Vanity Fair. Καθώς ο Pádraic ζητά εξηγήσεις από τον Colms με ανυποχώρητη επιμονή, οι κάποτε φιλικοί γείτονες οδηγούνται σε μια αυξανόμενη διαμάχη η οποία με τη σειρά της δημιουργεί ένα σχίσμα που εξαπλώνεται στην πόλη, τη μυθοπλαστική κοινότητα του Inisherin.

«Ήθελα να είναι όσο πιο όμορφο γίνεται», σχολιάζει σκηνοθέτης για το οπτικό κομμάτι της ταινίας του, «Να στοχεύσω την ομορφιά και το σινεμά. Γιατί αν ακούσεις μια ιστορία για δύο τύπους που γκρινιάζουν μεταξύ τους, και δεν έχεις την επικών διαστάσεων ομορφιά, μπορεί να κουραστείς». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ79ο Φεστιβάλ Βενετίας: Darren Aronofsky, Alejandro Iñárritu, Olivia Wilde, Lars von Trier στο φετινό line up12.09.2018

Ο πρωταγωνιστής του «Eternals» Μπάρρυ Κιόγκαν εμφανίζεται, επίσης, στην ταινία ως ο γιός ενός αστυνομικού που παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμάχη. Μαζί του η Κέρι Κόντον («Οι τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι», «Better Call Saul») ως η αδερφή του Pádraic, Siobhán.

Πηγή: Indiewire

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b