MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

TÁR: Η Κέιτ Μπλάνσετ μεταμορφώνεται σε μια επιβλητική μαέστρο στο τρέιλερ της νέας ταινίας του Τοντ Φιλντ

Όλα δείχνουν πως η κορυφαία ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ θα μπει δυναμικά στην κούρσα των Όσκαρ, με τον ρόλο της στη νέα ταινία του Τοντ Φιλντ, «TÁR», το πρώτο τρέιλερ της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η Κέιτ Μπλάνσετ σε ρόλο μαέστρου, Φωτογραφία: Focus Features
Η Κέιτ Μπλάνσετ σε ρόλο μαέστρου, Φωτογραφία: Focus Features
Monopoli Team

Ύστερα από 15 χρόνια ο Τοντ Φιλντ πραγματοποιεί ένα δυναμικό κινηματογραφικό comeback. Ο σκηνοθέτης των ταινιών «Μυστικά της Κρεβατοκάμαρας» και «Κρυφές Επιθυμίες» επιστρέφει με την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του, «Tár», με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ. Το φιλμ, του οποίου το πρώτο τρέιλερ μόλις κυκλοφόρησε, αναμένεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο επερχόμενο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Λίγα λόγια για την ταινία

Αν και προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά την πλοκή δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ωστόσο ξέρουμε ότι η ηθοποιός θα υποδυθεί έναν μυθοπλαστικό χαρακτήρα ονόματι Lydia Tár. Μια διακεκριμένη συνθέτρια η οποία στο έργο έμελλε να γίνει η πρώτη γυναίκα αρχιμουσικός μιας μεγάλης γερμανικής ορχήστρας. Τη μουσική της ταινίας, όπως αρμόζει στο θέμα, έχει αναλάβει η Χίλντουρ Γκουντναντότιρ, η Ισλανδή συνθέτρια που τιμήθηκε με το Όσκαρ Πρωτότυπης Μουσικής για την υπέροχη δουλειά της στο «Joker».

Η ιστορία θα επικεντρώνεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην καθημερινή ζωή της Tár στο Βερολίνο, την περίοδο της ηχογράφησης της πιο πρόσφατης δουλειάς της. Την Κέιτ Μπλάνσετ πλαισιώνουν, στο καστ, οι Νίνα Χος, Νοεμί Μερλάν, Μαρκ Στρονγκ, Τζούλιαν Γκλόβερ, Άλλαν Κόρντουνερ, Sophie Kauer και Sylvia Flote. Εκτός από τη σκηνοθεσία ο Τοντ Φιλντ έγραψε το σενάριο, ενώ ανέλαβε και χρέη παραγωγού.

Η μεγάλη επιστροφή του Τοντ Φιλντ

Το «Tár» σηματοδοτεί την επανεμφάνιση του Φιλντ στα κινηματογραφικά πράγματα. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης πραγματοποίησε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο το 2001 με τα «Μυστικά της Κρεβατοκάμαρας». Η ταινία έλαβε ενθουσιώδεις κριτικές ενώ κέρδισε και πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, ανάμεσα τους και αυτό της Καλύτερης Ταινίας. Η δεύτερη μεγάλου μήκους του, με τίτλο «Κρυφές Επιθυμίες», με πρωταγωνιστές τους Κέιτ Γουίνσλετ, Τζένιφερ Κόνελι και Πάτρικ Γουίλσον, έλαβε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKέιτ Μπλάνσετ: 10 αξέχαστοι ρόλοι που αποδεικνύουν το τεράστιο ταλέντο της12.09.2018

Αν και το όνομα του Τοντ Φιλντ είχε συνδεθεί με διάφορα πρότζεκτ μετά τις «Κρυφές Επιθυμίες»– συμπεριλαμβανομένης και μιας ταινίας που διαδραματιζόταν κατά τη Μεξικανική Επανάσταση με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο καθώς και μιας μεταφοράς του μυθιστορήματος του Τζόναθαν Φράνζεν με τίτλο «Αγνή» για λογαριασμό του Showtime- τίποτα δεν υλοποιήθηκε τελικά. Δεδομένης της επιτυχίας των προηγούμενων ταινιών του στα Όσκαρ, ωστόσο, δεν θα εκπλαγούμε αν η Κέιτ Μπλάνσετ μπει δυναμικά στην κούρσα για την διεκδίκηση των υψηλότερου κύρους βραβείων.

Πηγή: Variety

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b