MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ψηφιακές οι φωτογραφίες διπλώματος και οι υπογραφές των πολιτών

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται η έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής Myphoto.gov.gr, μιας οριζόντια εφαρμογής που θα εισάγει τις ψηφιακές φωτογραφίες και υπογραφές στη ζωή των πολιτών.

Monopoli Team

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται η έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής Myphoto.gov.gr, μιας οριζόντια εφαρμογής που θα εισάγει τις ψηφιακές φωτογραφίες και υπογραφές στη ζωή των πολιτών και θα διευκολύνει τόσο αυτούς όσο και τους επαγγελματίες φωτογράφους κατά την έκδοση διπλώματος αλλά και κατά την χρήση άλλων δημόσιων υπηρεσιών.

Ειδικότερα και σύμφωνα με σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες στην Διαύγεια, το MyPhoto.gov.gr θα υποστηρίζει τα κρατικά έγγραφα που απαιτούν φωτογραφία του πολίτη (πχ άδεια οδήγησης). Η εφαρμογή απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες φωτογράφους όσο και σε πολίτες και αναμένεται να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο εξυπηρέτησης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦοιτητική κατοικία: Πόσο κοστίζουν ακίνητα έως 35 τ.μ. σε 17 περιοχές της Αθήνας12.09.2018

Αναλυτικότερα, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας myPhoto θα μεταφορτώνονται στο Κυβερνητικό Νέφος Δημοσίου Τομέα (G-Cloud) που διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ) οι ψηφιακές φωτογραφίες και οι οπτικές απεικονίσεις της ιδιόχειρης υπογραφής των πολιτών ώστε να μπορούν να τις αποθηκεύσουν, να τις συσχετίσουν με το ΑΦΜ τους και να τις διαχειριστούν έπειτα κατά βούληση.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b