MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OIKONOMIA

Φοιτητική κατοικία: Πόσο κοστίζουν ακίνητα έως 35 τ.μ. σε 17 περιοχές της Αθήνας

Τον «χάρτη» των τιμών και της διαθεσιμότητας ακινήτων σε δεκάδες περιοχές της Αθήνας όσον αφορά στην «φοιτητική στέγη» αποκαλύπτει σε σχετική του έρευνα το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates.

Monopoli Team

Τα τελευταία χρόνια η αναζήτηση ποιοτικού ακινήτου αποτελεί μια δύσκολη διαδικασία μετά την ραγδαία αύξηση των εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (π.χ. Airbnb), δεσμεύοντας αρκετά ακίνητα για τον σκοπό αυτό, με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές της Αθήνας, η βραχυχρόνια μίσθωση να αλλάζει το τον χάρτη των φοιτητικών κατοικιών. Η φετινή χρονικά χαρακτηρίζεται από αυξητικές τάσεις που αγγίζουν ακόμη και το 26% σε σχέση με το 2021 και μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων προς μίσθωση.

Αύξηση των ζητούμενων μισθωμάτων, ενεργειακή κρίση και πληθωρισμός επιβαρύνουν ραγδαία το κόστος διαβίωσης του φοιτητή. Η φετινή χρονιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πιο δύσκολη χρονιά ακόμη και από τα χρόνια των μνημονίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘα μένατε σε αυτό το διαμέρισμα των 9 τετραγωνικών στο Παρίσι για 750 ευρώ;12.09.2018

Αθήνα: 1 στις 10 κατοικίες κατάλληλες για φοιτητές διατίθενται με μίσθωμα έως 300 ευρώ

Όπως αναφέρει ο κ. Μπάκας, πρόεδρος του δικτύου, «σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα που προκύπτουν από τις αναρτημένες αγγελίες ακινήτων σε ιστοσελίδες, η αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας άνω του 1ου ορόφου έως 50τμ με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€ στην Αθήνα και ιδιαίτερα στις φοιτητικές περιοχές φαντάζει… Όνειρο Θερινής Νυτκός».

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b