MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Τζόζεφ Κουίν: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Eddie Munson του Stranger Things

O Eddie Munson, ο νέος χαρακτήρας της 4ης σεζόν του Stranger Things, έγινε αγαπητός σε όλους. Ποιος είναι όμως ο Joseph Quinn, ο ηθοποιός που τον υποδύεται;

O Joseph Quinn ως Eddie Munson
O Joseph Quinn ως Eddie Munson
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Η πολυαναμενόμενη τέταρτη σεζόν της εμβληματικής σειράς του Netflix “Stranger Things” κυκλοφόρησε και ολοκληρώθηκε την 1η Ιουλίου. Σχεδόν ενάμιση μήνα αργότερα, όλοι εξακολουθούν να μιλούν για ολα όσα είδαν και όχι μόνο…

Πολλές ήταν οι νέες προσθήκες στο καστ που συντρόφευσαν τους ήδη αγαπημένους μας χαρακτήρες. Όπως φαίνεται βέβαια, το κοινό λάτρεψε κυρίως έναν, τον Joseph Quinn που υποδύεται τον Eddie Munson -ναι, και τον Jamie Campbell Bower, αλλά αυτό είναι μια άλλη, ξεχωριστή υπόθεση.

Ο Joseph Quinn, ένα νέο πρόσωπο, έχει πια όλα τα βλέμματα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω του, με χιλιάδες θαυμαστές και θαυμάστριες ανά τον κόσμο. Μόλις πρόσφατα έκανε την παρθενική του εμφάνιση σε late night talk show -του Jimmy Fallon- ενώ λίγο πριν από αυτό είχε την τύχη να γνωρίσει από κοντά τους Metallica και να παίξει μαζί τους, μια ευκαιρία που του δόθηκε χάρη στον ρόλο που υποδύθηκε στην σειρά. Αλλά ας ανατρέξουμε καλύτερα σε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Joseph Quinn…

Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Joseph Quinn

1. Γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 15 Μαΐου 1993, το οποίο σημαίνει πως είναι μόλις 29 χρονών!

2. Η ενασχόλησή του με την υποκριτική ξεκίνησε από μικρό παιδί. Μάλιστα, στο σχολείο που πήγαινε είχε κερδίσει και υποτροφία σχετιζόμενη με την υποκριτική. Στη συνέχεια σπούδασε στη δραματική σχολή London Academy of Music and Dramatic Art, από όπου αποφοίτησε το 2015.

3. Καθώς είναι βέρος Βρετανός, χρειάστηκε να αλλάξει προφορά για τον ρόλο του στο Stranger Things, όπου υποδύεται έναν Αμερικανό έφηβο. Όπως αποδείχθηκε αργότερα από τις συνεντεύξεις του, έχει μια ευρεία γκάμα προφορών που χειρίζεται με μεγάλη μαεστρία, δείγμα του υποκριτικού του ταλέντου.

4. Πριν έρθει στη ζωή του η τεράστια επιτυχία του Stranger Things, είχε ήδη συμμετάσχει σε αρκετές μεγάλες παραγωγές αλλά σε μικρότερους ρόλους ή ρόλους που δεν του έδωσαν την ορατότητα που κατάφερε να του χαρίσει η σειρά του Netflix. Μεταξύ άλλων, έχει ενσαρκώσει τον Arthur Havisham στη σειρά “Dickensian” του BBC, τον Leonard Bast στην σειρά “Howards End”, στις σειρές του BBC “Les Misérables” και “Strike” ενώ, υποδύθηκε τον Koner στην γνωστή σειρά του HBO “Game of Thrones” στο 4o επεισόδιο της 7ης σεζόν με τίτλο “The Spoils of War”!

O Joseph Quinn στο "Game of Thrones"

O Joseph Quinn στο “Game of Thrones”

5. Εκτός από επιτυχημένες σειρές, στην καριέρα του σημειώνονται και θεατρικές παραστάσεις, μία εκ των οποίων και στο National Theatre του Λονδίνου, αλλά και ορισμένες ταινίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStranger Things 4: Οι πιο 80s στιγμές του πρώτου μέρους της σειράς – φαινομένου12.09.2018

6. Η συνάντησή του με τους Metallica που αναφέρθηκε στην αρχή, συνέβη καθώς ο χαρακτήρας του στη σειρά, ο Eddie Munson, ένας περιθωριακός «μεταλάς», παίζει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο στο τελευταίο επεισόδιο της σεζόν, το “Master of Puppets” των Metallica. Έτσι, βρέθηκε μαζί τους backstage όπου έπαιξαν όλοι μαζί το κομμάτι και στο τέλος του χάρισαν ένα μοντέλο της κιθάρας που χρησιμοποιεί στο επεισόδιο, μάλιστα υπογεγραμμένη από όλους. Αυτό που σιγά σιγά έγινε γνωστό, όταν ο ίδιος ο Quinn άρχισε να το σχολιάζει στις συνεντεύξεις αλλά και μετά από ένα βίντεο με τον ίδιο να κάνει πρόβα, είναι πως στην σκηνή αυτή, παίζει ο ίδιος κιθάρα. Γνώριζε από μικρός να παίζει και είχε ήδη τα θεμέλια για να καταφέρει με πρόβες να τα βγάλει εις πέρας. Μόνο σε ορισμένα, πιο δύσκολα σημεία,βοήθησε ο Tye Trujillo, γιος του Robert Trujillo, μπασίστας των Metallica.

7. Πήρε τον ρόλο του Eddie Munson στέλνοντας μόνο 2 βίντεο, ενώ γενικά οντισιόν για τέτοιου είδους ρόλους μπορεί να κρατήσουν για μήνες και να περνούν πολλές φάσεις. “Πίσω στο σπίτι στο Λονδίνο, έστειλα δύο βίντεο στα αδέρφια Duffer. Έστειλα ένα, ζήτησαν ένα ακόμη και μετά μου προσέφεραν τον ρόλο” έχει δηλώσει. “Πηγαίνοντας πίσω στις προσδοκίες, δεν προσδοκούσα τίποτα από αυτά τα βιντεάκια. Τα έστειλα και μου προσέφεραν τον ρόλο. Δεν καταλαβαίνω το γιατί αλλά χαίρομαι πολύ που το έκαναν”, έχει αναφέρει σε άλλη δήλωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStranger Things: Το τέλος της τέταρτης σεζόν μάς άφησε με συγκίνηση και πολλά ερωτήματα12.09.2018

8. Ο χαρακτήρας του εκτός από φανατικός «μεταλάς» είναι και αρχηγός της σχολικής ομάδας για το παιχνίδι Dungeons & Dragons. Όμως, στην προετοιμασία του για τον ρόλο, κι ενώ τα πήγαινε πολύ καλά με το κομμάτι της μέταλ μουσικής, φάνηκε πως το παιχνίδι τον δυσκόλεψε λίγο περισσότερο. “Αγόρασα το βιβλίο, διάβασα λιγάκι και μετά είπα ‘Οκ, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί’. Μεγάλο σεβασμό για την κοινότητα του D&D, απλώς δεν έκανε τίποτα σε εμένα”, έχει πει χαρακτηριστικά.

O Joseph Quinn ως Eddie Munson

O Joseph Quinn ως Eddie Munson.

9. Ένα από τα πιο viral πράγματα γύρω από τον χαρακτήρα του στη σειρά, είναι όταν κάποιος στο Tik Tok έκανε τραγούδι μια σκηνή και τις ατάκες του σε αυτήν και αποδείχθηκε πολύ «κολλητικό». Ο ίδιος έχει σχολιάσει αυτό το βιντεάκι θετικά. Μάλιστα έχει πει “Πολύ αστείο. Και είναι και τόσο χαζό και χαίρομαι που το έκαναν. Είναι γελοίο”.

10. Η σχέση του με τα social media δεν είναι καλή. Μάλιστα, το προφίλ του στο Instagram το διαχειρίζεται ένας φίλος του.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b