MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ποια είναι τα κορυφαία μουσικά φεστιβάλ που θα απολαύσουμε φέτος εκτός Αθηνών;

Το καλοκαίρι είναι εδώ κι εμείς συγκεντρώσαμε τα κορυφαία φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθούν σε καλοκαιρινούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Photo by Joey Thompson on Unsplash
author-image Ελένη Πάικου

Ο Αύγουστος βρίσκεται προ των πυλών και αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν! Έτσι, εμείς συγκεντρώσαμε τα κορυφαία φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθούν φέτος σε καλοκαιρινούς προορισμούς ανά την Ελλάδα και τα παρουσιάζουμε, ώστε να συνδυάσετε τις διακοπές μας με τα πιο fun -και μουσικά!- φεστιβάλ του καλοκαιριού.

River Party στο Νεστόριο Καστοριάς

Όταν μιλάμε για καλοκαιρινά Φεστιβάλ, σίγουρα το μυαλό μας πηγαίνει αμέσως στο καθιερωμένο River Party, που φέτος ύστερα από δύο χρόνια αναγκαστικής απουσίας κάνει το reboot του. Για ακόμα μια φορά από τις 4 έως τις 7 Αυγούστου συντονιζόμαστε στο 42o River Party στο Νεστόριο Καστοριάς, με διάθεση για μουσική, διασκέδαση και πάρτυ στη φύση. Η Καστοριά είναι ιδανικός προορισμός για όσους λατρεύουν τις εναλλακτικές διακοπές, τις βόλτες δίπλα στο ποτάμι, το camping, αλλά και για όσους ζουν για νέες μουσικές περιπέτειες. Κάποιοι από τους φετινούς καλεσμένους του θα είναι οι: Goran Bregovic, Νίκος Πορτοκάλογλου, Locomondo, 12ος Πίθηκος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Blues Wire, The Musix, Χαΐνηδες, Fundracar, Κούπες, Summer of Freud, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Bailemos. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
4-7 Αυγούστου
Τιμή μονοήμερου εισιτηρίου: 17€ (4, 5 & 6 Αυγούστου), 20€ (7 Αυγούστου)
Τιμή 4ήμερου εισιτηρίου: 60€
Το κάμπινγκ σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες είναι δωρεάν
Εισιτήρια

Saristra Festival στην Κεφαλονιά

Πηγή φωτογραφίας: Saristra Festival

Έπειτα από δύο χρόνια αναγκαστικής παύσης, το Saristra Festival επιστρέφει στα Παλιά Βλαχάτα, από τις 29 έως τις 31 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο, φιλοξενώντας το καλύτερο lineup της ιστορίας του. Με δύο σκηνές –το κεντρικό Square Stage και το stage του Movement Radio της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση–, εκθέσεις, προβολές, workshops και πολλές ακόμη παράλληλες δράσεις, το φεστιβάλ των Ιονίων καλεί τους επισκέπτες του να βιώσουν μια δυνατή εμπειρία στην καρδιά του καλοκαιριού, παίρνοντας μια γεύση ανήσυχης δημιουργικότητας στα γραφικά στενάκια του χωριού. Έμειναν μόλις δύο μέρες για να ζήσεις κι εσύ την εμπειρία του Saristra. Βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
29-31 Ιουλίου
Είσοδος Ελεύθερη

Ardas Festival στις Καστανιές Έβρου

Η συνάντηση Νέων Άδρας που πραγματοποιείται στις Καστανιές Έβρου, δίπλα στις όχθες του ποταμού Άρδα, λαμβάνει χώρα από το 1995, ενώνοντας νέους από όλη τη χώρα αλλά και τα Βαλκάνια. «Νέοι» όλων των ηλικιών λοιπόν, βρίσκονται και κατασκηνώνουν στο «ποτάμι του πολιτισμού» έως και τις 31 Ιουλίου, για να απολαύσουν από κοντά ένα line-up που περιλαμβάνει τους: Onirama, Lava, FY, Wasabi, Νικόλ Σαραβάκου, Josephine, Πέτρος Ιακωβίδης. Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Έως 31 Ιουλίου
Εισιτήρια: Ημερήσιο: 10€, μειωμένα: 5€, Παιδιά (7 – 12 ετών): 5€, έως 6 ετών: Δωρεάν

Φεστιβάλ Βωβούσας στο Ζαγόρι

Το 8ο Φεστιβάλ Βωβούσας σε παροτρύνει να πάρεις τα βουνά για να μην χάσεις την ανεπανάληπτη εμπειρία της διοργάνωσης αυτής, που έχει ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την ενίσχυση του μαγευτικού τόπου που βρίσκεται στο Δήμο Ζαγορίου στον Νομό Ιωαννίνων έως και τις 6 Αυγούστου. Όσοι παρευρεθούν, θα απολαύσουν παραδοσιακές μουσικές της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, όπως το φωνητικό σύνολο “Fractals”, μιας χορωδίας που απαρτίζεται από 11 μέλη, το  πολυφωνικό σύνολο «Χαονία», με μουσικά ακούσματα από περιοχές της ηπειρώτικης πολυφωνίας, τους “I Broke The Vase” με τη συνοδεία πνευστών, αλλά και τους Walkman. Ανακαλύψτε το πλούσιο line-up, αλλά και τις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ εδώ.
15 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου
Πληροφορίες για τα εισιτήρια θα βρείτε εδώ.

Samos Young Artists Festival στο αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου

(c) Schwarz Foundation, 2021. Φωτογραφία: Kevin Dalferth

Το Samos Young Artists Festival θα είναι κοντά μας για 12η συνεχόμενη φορά με διάθεση να μας ταξιδέψει σε μια μουσική πανδαισία με ακούσματα από το μπαρόκ ρεπερτόριο μέχρι την κλασική και ρομαντική μουσική, τη μουσική δωματίου, τη μουσική φάδο και τη μπόσα νόβα. 22 νέοι καλλιτέχνες ταξιδεύουν ως τη Σάμο για να ερμηνεύσουν στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου Πυθαγορείου από τις 7 έως τις 13 Αυγούστου. Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.
Από 7 έως 13 Αυγούστου
Εισιτήρια: 5€ ανά συναυλία

Μουσικό Φεστιβάλ Χίου

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου επιστρέφει για 6η συνεχή χρονιά, από 3 έως 13 Αυγούστου, με μια σειρά συναυλιών -από ρεμπέτικο και jazz μέχρι έργα κλασικής και σύγχρονης μουσικής-, πολυπολιτισμικά πρότζεκτ, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και μία διεθνή πρεμιέρα. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στο φετινό Φεστιβάλ είναι η σπουδαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη σε μία σύμπραξη με τον Τούρκο συνθέτη Taner Akyol, η διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα της jazz, Τάνια Γιαννούλη, το πολυπολιτισμικό προότζεκτ Outernational σε παγκόσμια πρεμιέρα, η πολυσχιδής καλλιτέχνιδα Σοφία Σαρρή και διεθνούς φήμης σολίστ σε ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει έργα των Bach, Mozart, Piazzola, Νίκου Κυπουργού, κ.α.
3-13 Αυγούστου
Εισιτήρια: EXT INC / REMEMBER ME: 7-10 ευρώ, Μαρία Φαραντούρη & Taner Akyol: 12-15 ευρώ (Σε όλες τις υπόλοιπες παραστάσεις, η είσοδος είναι ελεύθερη)

Ziria Music Festival στα Τρίκαλα Κορινθίας

Το 12ο Ziria Festival είναι εδώ και σε καλωσορίζει στο μαγευτικό οροπέδιο της Ζήρειας, σε μια διαδρομή από το Ξυλόκαστρο προς τα Τρίκαλα, από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου. Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να απολαύσουν ένα ανέμελο, γεμάτο μουσική και δραστηριότητες τριήμερο στο βουνό, με τη συνοδεία αγαπημένων μουσικών σχημάτων, καλλιτεχνών, αλλά και DJs. Κάποια από τα ονόματα που θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ είναι: Οι Dozen Minds The Band, Fandracar, Active Member, Παιδί Τραύμα, Usurum, Bazouka, Monk x Sloth, Frenzee, Λόγος Τιμής, Bad Habits, Kadinelia,King Garcia. Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, αλλά και για τον μεγάλο φωτογραφικό διαγωνισμό του Ziria Festival σε συνεργασία με την CANON και το monopoli.gr, εδώ.
25-27 Αυγούστου
Είσοδος Ελεύθερη

Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου στο Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου στο Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας γιορτάζει την επιστροφή του και την 8η χρονιά ύπαρξης του από τις 31 Ιουλίου έως τις 24 Αυγούστου. Κάτω από τα αστέρια και περιτριγυρισμένο από φύση το ανοιχτό θέατρο Άνδρου σε προσκαλεί να απολαύσεις συναυλίες όπως του Γιάννη Κότσιρα, της Τάνιας Τσακλανίδου, της οχρήστρας Βασίλης Τσιτσάνης με την Μάρθα Φριντζήλα, αλλά και τη μουσική παράσταση «Νύχτα Μαγικιά»-Ταξίδι στους δρόμους του ελληνικού τραγουδιού και την συναυλία «Αυλαία, φώτα και …άρωμα Μικράς Ασίας» από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου. Μάθετε περισσότερα για το φεστιβάλ εδώ.
Από 31 Ιουλίου έως 24 Αυγούστου
Προπώληση και πληροφορίες για τα εισιτήρια εδώ.

Little Island Festival στην Σίκινο

Φωτογραφία από το περσινό Little Islands Festival

Το Little Islands Festival, με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σικίνου και υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μας προσκαλεί στο Κάστρο Σικίνου, σε ένα μοναδικό κυκλαδίτικο τοπίο, από τις 19 έως τις 22 Αυγούστου. Σίγουρα μια καλοκαιρινή πρόταση με σκοπό τη δημιουργικότητα, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και και την αλληλεπίδραση του κοινού με διάφορες εικόνες και ήχους. Προβολές μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ στο παλιό δημοτικό σχολείο, animation και video art στο προαύλιο της Λότζια, μουσικά ταξίδια στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, ζωντανές AV performances στην κεντρική πλατεία, είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που προσφέρει το Little Island Festival. Ανακαλύψτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.
Από 19 έως 22 Αυγούστου
Είσοδος Ελεύθερη

Φεστιβάλ Βαρβάρας στη Χαλκιδική

Στην όμορφη και καλοκαιρινή ορεινή Χαλκιδική θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Βαρβάρας και θα μας συντροφεύσει έως και τις 31 Ιουλίου, με πολυαγαπημένα ονόματα της ελληνικής σκηνής. Η μουσική σκηνή του Φεστιβάλ Βαρβάρας θα υποδεχτεί μεταξύ άλλων τους Γλυκερία και Μελίνα Κανά, και το συγκρότημα Manitarock.
Έως 31 Ιουλίου
Προπώληση εισιτηρίων: 12€, Ταμείο: 14€

Chania Rock Festival στα Χανιά

Στο όμορφο νησί της Κρήτης και συγκεκριμένα στα Χανιά, θα λάβει μέρος το 20ο Chania Rock Festival από τις 31 Ιουλίου έως και τις 1 Αυγούστου, με ονόματα και συγκροτήματα όπως: τους ηγέτες του σκοτεινού rock και της gothic και dark κουλτούρας, τους Sisters Of Mercy, τον μοναδικό Γιάννη Αγγελάκα σε ένα άρτιο συνδυασμό ροκ, έντεχνης, ρεμπέτικης, αλλά και παραδοσιακής μουσικής, τους Frenzee από το Ηρακλειο, τους Bad Habits σε ρυθμούς rock ‘n’ roll, τους 1000mods με ροκ διάθεση από τα 90′, το hard rock n’ roll συγκρότημα Phil Campbell and The Bastard Sons, τον πρώην τραγουδιστή των Iron Maiden Blaze Bayley, τους Skabdal and The Bad Men και τους Tidal Shock.
31 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου
Εισιτήριο 1ης ημέρας: 25 €, εισιτήριο 2ης ημέρας: 20 €, δωρεάν είσοδος για παιδιά μέχρι 10 ετών

River Party στην Ελάτεια Φθιώτιδος

Περίπου 160 χιλιόμετρα από την Αθήνα, η Ελάτεια μια κωμόπολη του Νομού Φθιώτιδας, διοργανώνει φέτος το 9ο River Party από τις 12 μέχρι τις 13 Αυγούστου και είναι έτοιμη για ένα διασκεδαστικό μουσικό διήμερο με καταξιωμένα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Στις 12 Αυγούστου θα βρίσκεται στη σκηνή ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου – την έναρξη της συναυλίας θα κάνει ο Βασίλης Ράλλης – και στις 13 Αυγούστου στη σκηνή θα ανέβουν οι Walkman The Band για να ανοίξουν τη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Από 12 έως 13 Αυγούστου
Ημερήσιο εισιτήριο: 15€, π
ροπώληση διήμερο: 25€, Τιμή Εισόδου Διήμερο: 30€, Ελεύθερη Είσοδος σε παιδιά έως 10 ετών

Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ – Β’ Κύκλος

Έπειτα από την επιτυχία του Α’ Κύκλου του Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ», στις 4 Αυγούστου ξεκινάει ο Β’ Κύκλος  με τρεις υπεροχες και ξεχωριστές συναυλίες στην Ερατεινή, στο Λιδωρίκι και στους Πενταγιούς. Έτσι η τέταρτη χρονιά του Φεστιβάλ Δελφών κρατάει αμείωτη την όρεξη για συντονισμό διαφορετικών μουσικών ειδών, προκαλώντας ξανά το ενδιαφέρον του κοινού. Η διαχρονική Ελευθερία Αρβανιτάκη (4 Αυγούστου στην Ερατείνη) με το πλούσιο ρεπερτόριο της, η Γλυκερία (12 Αυγούστου στο Λιδωρίκι) με τη χαρισματική φωνή και την αυθεντικότητα της, αλλά και ο Σταύρος Σιόλας (13 Αυγούστου στους Πενταγιούς) με έμπνευση από την παράδοση, θα βρεθούν στο Β΄Κύκλο του Φεστιβάλ.
4, 12, 13 Αυγούστου
Πληροφορίες για τα εισιτήρια θα ανακοινωθούν σύντομα εδώ.

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b