MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Home Cinema: 9 ταινίες που θα δούμε το Σαββατοκύριακο σε TV και online πλατφόρμες

Συγκεντρώσαμε όσες ταινίες αξίζουν την προσοχή σας αυτό το Σαββατοκύριακο σε τηλεόραση και online πλατφόρμες.

author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Ένα ακόμη κινηματογραφικό Σαββατοκύριακο γεμάτο με τις καλύτερες προτάσεις για τηλεόραση και online πλατφόρμες κατέφθασε. Πιάστε το τηλεκοντρόλ ή το λάπτοπ και συντονιστείτε για την ταινία της αρεσκείας σας…

Τηλεόραση

“Arrival: Η Άφιξη” του Denis Villeneuve: Star στις 17:15, Σάββατο 23/07

Όταν 12 μυστήρια διαστημόπλοια προσγειωθούν στη γη, οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να ερευνήσουν την υπόθεση που πιθανόν να θέτει σε κίνδυνο την ανθρωπότητα. Η Louise Banks, μια γλωσσολόγος, θα συνεργαστεί μαζί τους για να προσπαθήσει να έρθει σε επικοινωνία με τους εξωγήινους. Η Amy Adams δίνει άλλη μια εξαιρετική ερμηνεία στην sci-fi ταινία του σκηνοθέτη που μάς έχει συνηθίσει -ή και κακομάθει- σε εκπληκτικές ταινίες του είδους…

“Λευκοί Ιππότες” του Joachim Lafosse: Βουλή στις 23:00, Σάββατο 23/07

Μια γαλλική υπηρεσία υιοθεσιών από τη Γαλλία πηγαίνει στην Αφρική και συστήνεται ως φιλανθρωπική οργάνωση με όνομα “Κίνηση για τα Παιδιά”. Πείθοντας τους γονείς πως τα παιδιά τους θα βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον μέχρι τα 18 τους, εκείνοι δέχονται προκειμένου να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Λίγο ξέρουν πως θα πάνε για υιοθεσία κι έτσι σιγά σιγά ξεκινάει ένα χάος. Ο Vincent Lindon, ένας από τους κορυφαίους Γάλλους ηθοποιούς -πρόσφατα τον θαυμάσαμε στο “Titane”- δίνει εδώ μια συγκλονιστική ερμηνεία…

“Πρόγευμα στο Τίφανις” του Blake Edwards: COSMOTE CINEMA 2HD στις 18:00, Σάββατο 23/07

Η Holly ζει στη Νέα Υόρκη και ενδιαφέρεται μόνο για τα κοσμικά. Όλα θα αλλάξουν όταν στην πολυκατοικία της θα μετακομίσει ο Paul, ένας συγγραφέας που βρίσκεται σε ένα καλλιτεχνικό τέλμα. Η γνωριμία τους θα πυροδοτήσει την έμπνευσή του, ενώ με τον καιρό θα ερωτεύονται. Ο τρόπος ζωής όμως της Holly πρόκειται να σταθεί εμπόδιο ανάμεσά τους. Η πιο κλασική ταινία της αξέχαστης Audrey Hepburn, που χάρισε στιλιστικές απόψεις, ατάκες και ένα υπέροχο τραγούδι που δεν χάνονται όσα χρόνια κι αν περάσουν παρά μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑShonka Dukureh: Η ηθοποιός του “Elvis” έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών12.09.2018

“Color Out of Space” του Richard Stanley: COSMOTE CINEMA 1HD στις 19:00, Κυριακή 24/07

Μια οικογένεια ζει στην απομονωμένη φάρμα της όταν μια μέρα πέφτει στην αυλή τους ένας μετεωρίτης. Όπως σταδιακά ανακαλύπτουν, ο μετεωρίτης ασκεί πάνω τους μια παράξενη δύναμη, ικανή να παίξει με τη λογική τους αλλά και να θέσει τη ζωή τους σε κίνδυνο. Η ταινία είναι βασισμένη στην μικρή ιστορία του H. P. Lovecraft και πρωταγωνιστεί ο Nicolas Cage, ο οποίος όπως φαίνεται έχει πάρει τα τελευταία χρόνια μια τροπή προς τον ανεξάρτητο κινηματογράφο – δε γίνεται να μην μας έρθει στο μυαλό το “Mandy”, παρόμοιας αισθητικής.

“Σήμα Κινδύνου” του Gore Verbinski: ΣΚΑΪ στις 00:15, Κυριακή 24/07

Η Rachel είναι μια νέα δημοσιογράφος που καλείται να ερευνήσει μια παράξενη βιντεοκασέτα που σκοτώνει όποιον τη δει μέσα σε μια εβδομάδα κι όπως φαίνεται σκότωσε και την ανιψιά της. Η κατάρα όμως αυτή δεν είναι τόσο εύκολο να διαλευκανθεί και φυσικά “μολύνει” και την ίδια. Δεν γίνεται να μη στοιχειώνει ακόμη όσους την είδα η σκηνή που βγαίνει η περιβόητη Samara μέσα από την τηλεόραση. Η ταινία προκάλεσε πολύ φόβο στο κοινό -έως και σήμερα- παρόλο που πολλοί την συγκρίνουν με την αυθεντική ιαπωνική -το “Ringu”- την οποία και θεωρούν κλάσεις ανώτερη- πώς να διαφωνήσουμε, αφού οι Ιάπωνες ξέρουν να χειρίζονται τον τρόμο…

“Zombieland” του Ruben Fleischer: Mega στις 02:10, Κυριακή 24/07

Η αποκάλυψη των ζόμπι είναι πια γεγονός και ο Columbus με τον Tallahassee είναι από τους λίγους που έχουν γλιτώσει και που μάχονται ακόμη σθεναρά. Στον δρόμο τους έρχονται και η Wichita με την Little Rock και ξεκινούν οι τέσσερίς τους ένα ταξίδι επιβίωσης αλλά και νοηματοδότησης εννοιών, όπως η εμπιστοσύνη και η οικογένεια. Ξεκαρδιστική και πολύ έξυπνη, δεν θα σας απογοητεύσει! Εξάλλου, είχε τόσο μεγάλη επιτυχία που μετά από χρόνια που όλοι οι φαν περίμεναν μια δεύτερη ταινία, τελικά ανταμείφθηκαν δέκα χρόνια μετά και με την επιστροφή όλου του καστ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Βίνσεντ βαν Γκογκ μέχρι τον Γκριν Γκόμπλιν: Οι αξέχαστες ερμηνείες του Γουίλεμ Νταφόε12.09.2018

Online πλατφόρμες

“The Gray Man” των Joe και Anthony Russo: Netflix

Ο καλύτερος πράκτορας της CIA, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί σε κανέναν, ξεσκεπάζει υπηρεσιακά μυστικά και μπαίνει στο στόχαστρο ενός παγκόσμιου ανθρωποκυνηγητού με επικεφαλής ένα ψυχωτικό συνάδελφό του. Η πολυαναμενόμενη ταινία παραγωγής της πλατφόρμας μόλις που κατέφθασε και είναι έτοιμη να κάνε πάταγο. Φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζει και το καστ που αποτελείται από τον Ryan Gosling και τον Chris Evans στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

“By the Grace of God” του François Ozon: Cinobo

Όταν ο Alexandre, ένας επιτυχημένος οικογενειάρχης, ανακαλύψει πως ο καθολικός ιερέας που τον κακοποίησε σεξουαλικά ως παιδί, συνεχίζει να κηρύττει δίπλα σε παιδιά, θα αποφασίσει επιτέλους να μιλήσει. Ο δικός του σκληρός αγώνας για δικαίωση, θα ξεσηκώσει κι άλλα θύματα που τόσα χρόνια βρίσκονταν στη σκιά του φόβου. Μια ταινία-γροθιά στο στομάχι, που φωτίζει πλευρές της εκκλησίας που είναι γνωστές σε όλους και καταδεικνύει την σημαντικότητα του να αποκτούν φωνή τα θύματα αλλά και το πόσο δυνατοί είναι οι άνθρωποι αυτοί ενωμένοι απέναντι σε κάθε μορφής κακοποιούς.

“Παρίσι, Τέξας” του Wim Wenders: Ertflix έως 09/09

Ένας άντρας περιπλανιέται μόνος στην ανυπόφορη ζέστη του Τέξας, έχοντας ξεχάσει σχεδόν ποιος είναι, με μόνη έγνοια να ξαναβρεί πίσω τη γυναίκα του, την οποία έδιωξε μακριά του η παθολογική του ζήλια, αλλά και τον μικρό τους γιο. Εδώ δεν μιλάμε για μια οποιαδήποτε ταινία αλλά για μια ταινία ύμνο στην αγάπη, με μια πολύ διαφορετική ματιά. Και οι ήρωες δεν μπορούν πια να είναι άλλοι στα μάτια μας από τον Harry Dean Stanton και τη Nastassja Kinski. Οπωσδήποτε αξίζει μια αναφορά στην θρυλική σκηνή του τηλεφωνήματος, μια από τις καλύτερες σκηνές στην ιστορία του σινεμά!

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b