MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Η Πράσινη Θάλασσα: Η ταινία της Αγγελικής Αντωνίου έρχεται στο Netflix

H Πράσινη Θάλασσα, σε σκηνοθεσία – σενάριο της Αγγελικής Αντωνίου επιλέχθηκε από το Netflix και θα γίνει σύντομα διαθέσιμη στο κοινό σε περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Monopoli Team

Στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψης του στην Ελλάδα, ο Co – CEO και Γενικός Διευθυντής Περιεχομένου του Netflix κ. Ted Sarandos ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της κοινής του συνάντησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι η Πράσινη Θάλασσα σε σκηνοθεσία – σενάριο της Αγγελικής Αντωνίου επιλέχθηκε από το Netflix και θα γίνει σύντομα διαθέσιμη στο κοινό σε περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Η επίσημη πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας στο Netflix Europe έχει προγραμματισθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2022, με εξαίρεση την Ελλάδα και την Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι η ταινία είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα «Για να δει τη Θάλασσα» της Ευγενίας Φακίνου, με πρωταγωνιστές την Αγγελική Παπούλια και τον Γιάννη Τσορτέκη.

Η Πράσινη Θάλασσα (Ελλάδα – Γερμανία, 2020) μετείχε και διακρίθηκε σε πολλά σημαντικά διεθνή φεστιβάλ όπως στο αυστριακό Film Festival Kitzbuehel (βραβείο κοινού) στο Ηοf, Θεσσαλονίκη, Nashville, Rhode Island , Σίδνευ, Europe! Voices of Women in Film 2021, απέσπασε το Βραβείο Best of Show στα IndieFEST Film Awards ενώ στο Διεθνές φεστιβαλ της Χιροσίμα 2021 ήταν η πρώτη συμμετοχή ελληνικής ταινίας. Tο Νοέμβριο του 2021 απέσπασε το Βραβείο Χρυσός Έφηβος ANDE Cinema Donna στο 43ο Εfebo d Oro φεστιβαλ στο Παλέρμο.

Η Πράσινη Θάλασσα είναι ελληνογερμανική παραγωγή (ΙΝKAS Films /Αθήνα , Angeliki Antoniou Filmproduktion & Jost Hering Filme/ Βερολiνο) σε συμπαραγωγή με το ΕΚΚ , την ΕΡΤ, και την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ, σε ελληνική διανομή Filmtrade και διεθνείς πωλήσεις Iuvit Media Sales.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Girl in the Mirror: Η νέα ισπανική σειρά μυστηρίου του Netflix – Στον «αέρα» το πρώτο επίσημο trailer12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b