MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Resident Evil: Το δημοφιλές franchise απέκτησε τη δική του σειρά στο Netflix και συναρπάζει

Οι λάτρεις των γνωστών βιντεοπαιχνιδιών Resident Evil θα χαρούν ιδιαίτερα με το νέο απόκτημα του franchise, το οποίο μόλις προσγειώθηκε στο Netflix και μετρά 8 επεισόδια γεμάτα δράση, post-apocalyptic σκηνές και φυσικά, ζόμπι.

Resident Evil. Photo Credits: Netflix
Resident Evil. Photo Credits: Netflix
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Μετά από πολυάριθμα βιντεοπαιχνίδια και 6 ταινίες, το franchise του Resident Evil προσγειώθηκε και στο Netflix, με τη μορφή μίας σειράς 8 επεισοδίων αυτή τη φορά. Οι χρήστες της streaming πλατφόρμας, ήδη από αυτήν την εβδομάδα, έχουν την ευκαιρία να ξανά «βουτήξουν» στον post-apocalyptic κόσμο του Resident Evil και να ταξιδέψουν στο 2036, όπου ο ιος Τ έχει σχεδόν αφανίσει τον πληθυσμό της Γης, αφήνοντας ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν για την επιβίωσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKeep Sweet: Pray and Obey – Το σοκαριστικό ντοκιμαντέρ του Netflix για την αμερικάνικη αίρεση12.09.2018

Όσα θα δούμε στη σειρά Resident Evil
Η Ταμάρα Σμαρτ και η Σιένα Άγκουντονγκ ως έφηβες Τζέιντ και Μπίλι Γουέσκερ στην σειρά Resident Evil. Photo Credits: Netflix

Η Ταμάρα Σμαρτ και η Σιένα Άγκουντονγκ ως έφηβες Τζέιντ και Μπίλι Γουέσκερ στην σειρά Resident Evil. Photo Credits: Netflix

Μέσα σε 8 επεισόδια, θα περιπλανηθούμε αρχικά στο 2022, όπου οι θετές κόρες του υπαλλήλου στη φαρμακευτική εταιρία Ομπρέλα, Άλμπερτ Γουέσκερ, Τζέιντ και Μπίλι, διατρέχουν έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους της ανθρωπότητας και προσπαθούν να σωθούν, την ίδια στιγμή που βλέπουν την πόλη τους, το Νιου Ρακούν Σίτι, να καταστρέφεται από τον φονικό ιό. Ταυτόχρονα όμως, θα μεταφερόμαστε και στο 2036, όπου η Γη έχει πλέον καταστραφεί, μένοντας με μόλις 15 εκατομμύρια κατοίκους, οι οποίοι απειλούνται από τους μολυσμένους με τον ιό Τ κατοίκους, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε αιμοδιψή τέρατα και ζόμπι.

Πιο συγκεκριμένα, το Resident Evil του Netflix ακολουθεί την Τζέιντ Γουέσκερ ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους. Η πρώτη είναι το 2022, όταν στα 14 της θα χρειαστεί να μετακομίσει στο Νιου Ρακούν Σίτι μαζί με την αδερφή της Μπίλι και τον θετό πατέρα της Άλμπερτ. Εκεί, ο πατέρας τους θα συνεχίσει να δουλεύει υπό το σκοτεινό και επικίνδυνο πρίσμα της ύποπτης φαρμακευτικής εταιρίας «Ομπρέλα», την ίδια στιγμή που ένας νέος και επικίνδυνος ιός αρχίζει να εξαπλώνεται στον πλανήτη. Όσο όμως τα κρυφά και σκοτεινά μυστικά της Ομπρέλας θα αποκαλύπτονται, σε κάθε επεισόδιο θα κάνουμε και ένα fast-forward στο 2036, μία αρκετά δύσκολη και σκοτεινή εποχή για την ανθρωπότητα, η οποία μετρά μόλις 15 εκατομμύρια πληθυσμό και απειλείται από τα αποτελέσματα του ιου Τ.

Τα αποτελέσματα του ιού δεν είναι τίποτα λιγότερο από χιλιάδες αιμοδιψή ζόμπι, τα οποία εμφανίστηκαν «δειλά» το 2022 στο Νιου Ρακούν Σίτι και 16 χρόνια μετά, 6 δισεκατομμύρια από αυτά απειλούν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Το πώς όμως ξεκίνησε αυτή η αποκάλυψη όμως, το ξέρει καλύτερα η Ομπρέλα, η οποία πίσω από το φαρμακευτικό της πρόγραμμα και την κυκλοφορία του αντικαταθλιπτικού χαπιού «Joy», έκρυβε ένα φονικό όπλο, τον ιο Τ.

Όπως εξήγησε ο δημιουργός της σειράς, Άντριου Νταμπ, βάσισε τη σειρά στα βιντεοπαιχνίδια του Resident Evil, τα οποία λειτουργούν ως backstory. Συγκεκριμένα, τόνισε πως όλα όσα γνωρίζουν οι παίκτες των βιντεοπαιχνιδιών, ισχύουν και στη σειρά και μάλιστα αυτά θα αναπτυχθούν περαιτέρω στις επόμενες σεζόν, όμως η σειρά δε θα λειτουργήσει ως πιστή αναπαράσταση των βιντεοπαιχνιδιών.

Οι χαρακτήρες που μάς απασχολούν στη σειρά Resident Evil
Η Έλα Μπαλίνσκα, ως η ενήλικη εκδοχή της Τζέιντ Γουέσκερ. Photo Credits: Netflix

Η Έλα Μπαλίνσκα, ως η ενήλικη εκδοχή της Τζέιντ Γουέσκερ. Photo Credits: Netflix

  • Οι Ταμάρα Σμαρτ και Έλα Μπαλίνσκα, ως η έφηβη και η ενήλικη εκδοχή της Τζέιντ Γουέσκερ, η οποία κατάφερε να «ξεφύγει» από τον ιο Τ το 2022 και την βλέπουμε ενήλικη πια το 2036 να παλεύει να σώσει την ίδια, την ανθρωπότητα αλλά και να πάρει εκδίκηση για ένα γεγονός που την στιγμάτισε.
  • Οι Σιένα Άγκουντονγκ και Αντελίν Ρούντολφ, ως η έφηβη και ενήλικη εκδοχή της Μπίλι Γουέσκερ, αδερφή της Τζέιντ και υιοθετημένη κόρη του Άλμπερτ Γουέσκερ.
Ο Λανς Ρέντικ ως Άλμπερτ Γουέσκερ. Photo Credits: Netflix

Ο Λανς Ρέντικ ως Άλμπερτ Γουέσκερ. Photo Credits: Netflix

  • Ο Λανς Ρέντικ ως Άλμπερτ Γουέσκερ, ένας από τους πιο κλασικούς ήρωες του franchise Resident Evil, ο οποίος είναι ο θετός πατέρας της Τζέιντ και της Μπίλι και εργάζεται ως υψηλό στέλεχος στη φαρμακευτική εταιρία Ομπρέλα, κρύβοντας πολλά σκοτεινά μυστικά.
  • Ο Ahad Raza Mir ως Arjun Batra, ένας από τους επιζήσαντες της αποκάλυψης του ιου Τ, ο οποίος γνώρισε την Τζέιντ στο πανεπιστήμιο της Μαδρίτης και αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Ρακούν Σίτι για να πολεμήσουν τα ζόμπι μαζί.
  • Η Πάολα Νούνιες ως Έβελιν Μάρκους, CEO της Ομπρέλα για το έτος 2022, η οποία οργάνωσε το πρόγραμμα «Joy».

Στο σύνολό της, η τηλεοπτική αναπροσαρμογή του Resident Evil από το Netflix αποτελεί κυρίως μία σειρά τρόμου, η οποία τοποθετείται κυρίως σε έναν post-apocalyptic κόσμο και είναι γεμάτη δράση και σκηνές μάχης μεταξύ ανθρώπων και ζόμπι, ενώ ταυτόχρονα απευθύνεται και σε ένα πιο εφηβικό κοινό, το οποίο φυσικά αγαπά τις ταινίες δράσης και ίσως έχει μία επαφή με τα βιντεοπαιχνίδια, από τα οποία μπορεί το πρώτο να βγήκε το 1996, αποτελεί ακόμα όμως ένα από τα πιο κλασικά franchise βιντεοπαιχνιδιών με πρωταγωνιστές τα ζόμπι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Πιο Μεγάλη Νύχτα: Η νέα ισπανική αστυνομική σειρά του Netflix που θα μάς καθηλώσει12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b