MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Τριήμερο στην Ύδρα: Ο δικός μας οδηγός για τα «must visit» σημεία του νησιού

Για όσους έχετε την Ύδρα στους πιθανούς προορισμούς σας για φέτος, συγκεντρώσαμε τα «must visit» σημεία του νησιού, τόσο για φαγητό, όσο και για το μπάνιο και τη βόλτα σας.

Τριήμερο στην Ύδρα: ένας πλήρης οδηγός για τα must visit σημεία του νησιού, © Μαριαλένα Μάλλιου
Τριήμερο στην Ύδρα: ένας πλήρης οδηγός για τα must visit σημεία του νησιού, © Μαριαλένα Μάλλιου
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Με ιδιαίτερη ομορφιά, vintage άρωμα και απόσταση, μόλις, μιάμισης ώρας από την Αθήνα, η Ύδρα αποτελεί έναν ιδανικό και αγαπημένο προορισμό για τα καλοκαιρινά μας -και όχι μόνο- διήμερα. Τα κλασσικά αλογάκια της, τα σπίτια της – βγαλμένα από καρτ ποστάλ – τα γραφικά σοκάκια της και το λιμάνι της, γεμάτο από κάθε είδους πλεούμενα, προσφέρουν σε κάθε επισκέπτη ένα ξεχωριστό άρωμα Ελλάδας.

Λιμάνι Ύδρας, © Μαριαλένα Μάλλιου

Λιμάνι Ύδρας, © Μαριαλένα Μάλλιου

Για όσους, λοιπόν, έχουν την Ύδρα στους πιθανούς προορισμούς τους για φέτος, συγκεντρώσαμε τα «must visit» σημεία του νησιού, τόσο για φαγητό, όσο και για το μπάνιο και τη βόλτα σας.

Βόλτα στα στενάκια της χώρας και τοπικές λιχουδιές
Ζωγραφιά σε σοκάκι του νησιού, © Μαριαλένα Μάλλιου

Πίνακας σε σοκάκι του νησιού, ©Μαριαλένα Μάλλιου

Η Ύδρα φημίζεται τόσο για τα γραφικά σοκάκια της, όσο και για την πλήρη απουσία οχημάτων σε αυτά, γεγονός που κάνει τις βόλτες με τα πόδια ιδιαίτερα απολαυστικές, τόσο εντός, όσο και εκτός του κέντρου της. Όσον αφορά στις βόλτες στη χώρα, η Ύδρα έχει υπέροχα, γραφικά – όπως προαναφέρθηκε – σοκάκια για να εξερευνήσει κανείς. Εμείς εδώ θα μιλήσουμε για ορισμένες “στάσεις” που μπορείτε να κάνετε κατά τη βόλτα σας σε αυτά.

Στάση για παγωτό στο Cool Mule
The Cool Mule, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

The Cool Mule, @aboutfood.gr, ©Μαριαλένα Μάλλιου

Στεγασμένο στο λιμάνι, αλλά και μέσα στη χώρα της Ύδρας, με ευγενέστατο προσωπικό, που δημιουργεί από την πρώτη στιγμή ένα κλίμα φιλοξενίας και με όνομα που παραπέμπει στα αλογάκια της Ύδρας, σήμα κατατεθέν του νησιού, στο Cool Mule θα βρείτε ποικιλία γεύσεων για εκείνους που θέλουν ένα γρήγορο παγωτό στο χέρι για να συνοδεύσουν τις βόλτες τους (αλλά και για εκείνους που προτιμούν να καθίσουν και να απολαύσουν το παγωτό ή τη βάφλα τους πλάι στο κύμα). Μία «must» στάση κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής σας στο νησί.

Στάση για παραδοσιακό αμυγδαλωτό από το Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρης
Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρης, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρης, @aboutfood.gr, ©Μαριαλένα Μάλλιου

Φυσικά, δεν νοείται εκδρομή στην Ύδρα χωρίς επίσκεψη στο Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρης για παραδοσιακό αμυγδαλωτό. Πρόκειται για ένα σημείο που φημίζεται για τις παραδοσιακές γεύσεις του και, κατά κύριο λόγο, το αμυγδαλωτό του. Πέραν, ωστόσο, του κλασσικού αμυγδαλωτού, στον Τσαγκάρη θα βρείτε και παγωτό αμυγδαλωτό (κλασσικό και τριαντάφυλλο), μία γεύση που δύσκολα θα έχετε δοκιμάσει αλλού. Ακόμη μία στάση που προτείνουμε ανεπιφύλακτα κατά τις βόλτες σας στο νησί. Όσο για εσάς που σκέφτεστε τι “αναμνηστικό” να πάρετε στους δικούς σας από την ‘Υδρα, η δική μας πρόταση είναι ξεκάθαρη – ένα κουτί αμυγδαλωτά!

Στάση για φρέσκα γλυκά ημέρας στην Καραμέλα
Καραμέλα, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Καραμέλα, @aboutfood.gr, ©Μαριαλένα Μάλλιου

Ακόμη ένα παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο του νησιού, με ποικιλία γλυκών και σπιτικές γεύσεις που θυμίζουν κάτι από τα παιδικά μας χρόνια, η Καραμέλα ξεχώρισε για εμάς, καθώς, όλα τα γλυκά του μαγαζιού είναι ημέρας, ενώ μπορείτε να βρείτε και φρέσκα παγωτά. Για εκείνους που θέλουν να κάτσουν για να απολαύσουν το φαγητό τους, μάλιστα, το μαγαζί διαθέτει και τραπεζάκια στο λιμάνι.

Ένα γρήγορο σνακ στο Eu Bakery
Eu Bakery, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Eu Bakery, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Για όσους, πάλι, θέλετε να συνοδεύσετε τη βόλτα σας με ένα γρήγορο σνακ ή με έναν καφέ στο χέρι, στην ανατολική πλευρά του λιμανιού, υπάρχει ένας μικρός, γραφικός φούρνος, ονόματι Eu Bakery, με πλήθος γευστικών επιλογών -και πολύ ωραίο κρουασάν βουτύρου. Ιδιαίτερες είναι, επίσης, και οι πίτες του μαγαζιού, ενώ μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας εκεί με την αναχώρησή σας από το νησί, καθώς ο φούρνος βρίσκεται εκεί που συνήθως γίνονται οι επιβιβάσεις και οι αποβιβάσεις από τα τουριστικά πλοία.

Παραλίες

Η Ύδρα έχει αρκετές παραλίες, τόσο στο μπροστινό, όσο και στο πίσω μέρος της. Από αυτές, προσβάσιμες με τα πόδια είναι το Μανδράκι, η Υδρονέττα, η παραλία Καμίνια -δίπλα στο Αλιευτικό Καταφύγιο Καμινίου, ο Βλυχός, η παραλία Παλαμίδας και το Κλιμάκι -το οποίο βρίσκεται στην πίσω μεριά του νησιού, ενώ υπάρχουν και άλλες, οι οποίες είναι προσβάσιμες με θαλάσσιο ταξί (το οποίο, βέβαια, πηγαίνει και στις περισσότερες από τις προαναφερθείσες).

Λιμανάκι Αλιευτικού Καταφυγίου Καμινίου, © Μαριαλένα Μάλλιου

Λιμανάκι Αλιευτικού Καταφυγίου Καμινίου, ©Μαριαλένα Μάλλιου

Για μία σύντομη εκδρομή στο νησί, ωστόσο, όπου κάποιος δεν θα προλάβει να επισκεφθεί όλες τις παραλίες, θα καταθέσουμε τα δικά μας highlights, όσον αφορά στα καλύτερα σημεία για μπάνιο.

Παραδεισένιο σκηνικό στην Υδρονέττα
Υδρονέττα, © Μαριαλένα Μάλλιου

Υδρονέττα, © Μαριαλένα Μάλλιου

Προσωπικά αγαπημένο μας σημείο του νησιού – όχι μόνο όσον αφορά τις παραλίες – η Υδρονέττα, ένα κρυμμένο beach bar που εκτείνεται στα βράχια πάνω από τα γαλαζοπράσινα νερά της Ύδρας, λίγα λεπτά, μόλις, από το κέντρο του νησιού. Ιδιαιτερότητα του σημείου, η βραχώδης “παραλία”, που κάνει το σημείο να μοιάζει πιο πολύ με μία ατελείωτη πισίνα. Παράλληλα, η θέα από την πέτρινη βεράντα του μαγαζιού, κάτω από τη σκιά των δέντρων, είναι μαγευτική. Το σημείο αποτελεί ένα από τα «must visit» μέρη της Ύδρας, τόσο για μπάνιο, όσο και για καφέ, αλλά και φαγητό, καθώς στο μενού θα βρείτε από πρωινά και σνακς, μέχρι μεσημεριανό, αλλά και ποτό.

Βουτιές στο αμμουδερό Μανδράκι και στο Mandraki Beach Resort
Παραλία Μανδράκι, © Μαριαλένα Μάλλιου

Παραλία Μανδράκι, © Μαριαλένα Μάλλιου

Με μία πεζοπορία διάρκειας, περίπου, μισής ώρας από το κέντρο της Ύδρας, και σε έναν παραλιακό δρόμο με υπέροχη θέα στη θάλασσα (διαδρομή που μπορεί να γίνει και από θαλάσσης με ένα θαλάσσιο ταξί), φτάνουμε στο Μανδράκι, μία ειδυλλιακή αμμουδερή παραλία στην όχθη ενός κολπίσκου που σχηματίζουν τα βράχια του νησιού. Το όλο σημείο είναι μαγικό και αρκετά ήσυχο, ενώ έχει και διάφορα μέρη για φαγητό.

Mandraki Beach Resort, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Mandraki Beach Resort, @aboutfood.gr, ©Μαριαλένα Μάλλιου

Εμείς προτιμήσαμε το Mandraki Beach Resort, ένα resort με εστιατόριο και οργανωμένη παραλία, για να συνδυάσουμε το μπάνιο μας με το μεσημεριανό μας. Η κουζίνα του μαγαζιού είναι μεσογειακή, ενώ για τους λουόμενους υπάρχουν και πιο street food πιάτα.

Φαγητό και καφές

Brunch στην Μικρά Αγγλία
Μικρά Αγγλία, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Μικρά Αγγλία, @aboutfood.gr, ©Μαριαλένα Μάλλιου

Νέα, πολλά υποσχόμενη άφιξη σε ένα από τα πολυσύχναστα στενάκια του νησιού, η Μικρά Αγγλία. Τα πιάτα που μάς προτείνει το μαγαζί, τόσο στο brunch μενού, όσο και στα κυρίως γεύματα, αποτελούν μία comfort εκδοχή της ελληνικής κουζίνας με συνδυασμούς γεύσεων και αρωμάτων που θυμίζουν ελληνική εξοχή. Εκτός από τις ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις της, η Μικρά Αγγλία μάς φέρνει σε επαφή με ένα δροσερό, minimal περιβάλλον, με την απλότητα και το λευκό να επικρατούν. Μία ιδιαίτερη πρόταση, τόσο για το πρωί/μεσημέρι, όσο και για το βράδυ.

Ήσυχος πρωινός καφές στο Πλακόστρωτο
Πλακόστρωτο, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Πλακόστρωτο, @aboutfood.gr, ©Μαριαλένα Μάλλιου

Με μία σύντομη περιπλάνηση στα σοκάκια της χώρας της Ύδρας, το μάτι σας σίγουρα θα “πέσει” στο Πλακόστρωτο. Ένα μαγαζί διαφορετικό από τα υπόλοιπα, με πολύ πράσινο και πολλή σκιά (βασικό, ειδικά για τις μεσημεριανές εξόδους στο νησί). Το Πλακόστρωτο, εκτός από φαγητό και καφέ, σερβίρει και πρωινό/brunch από τις 9:00 μέχρι τις 13:00. Τη δική μας προσοχή τράβηξε το καραμελωμένο τσουρέκι με ναμελάκα από φιστίκι (επειδή πρώτον αγαπάμε τσουρέκι και δεύτερον υπέρ-αγαπάμε φιστίκι). Ένα μέρος που σίγουρα θα προτείναμε τόσο για το φαγητό του, όσο και για τον υπέροχο χώρο του και την ατμόσφαιρά του.

Φαγητό με άρωμα Ελλάδας στο Παραδοσιακόν
Παραδοσιακόν, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Παραδοσιακόν, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Για εκείνους, πάλι, που θέλουν μία πιο “παραδοσιακή” προσέγγιση των διακοπών τους, το Παραδοσιακόν αποτελεί την καλύτερη πρόταση. Στο κέντρο της χώρας, κάτω από τις ανθισμένες βουκαμβίλιες, με τραπεζάκια τόσο στον πλακόστρωτο δρομάκι, όσο και στη μικρή βεραντούλα του μαγαζιού, το Παραδοσιακόν προσφέρει μία ποικιλία ελληνικών γεύσεων -προτάσεις μίας κλασσικής ψαροταβέρνας. Εκπροσωπώντας την ελληνική κουζίνα, στο μενού θα βρείτε από θαλασσινά, μέχρι ντοματοκεφτέδες, ντολμαδάκια, μυζηθροπιτάκια, πατάτες τηγανητές -γεύσεις που θυμίζουν ελληνικό καλοκαίρι.

Δείπνο στο Téchnē
Téchnē, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Téchnē, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ένα elegant εστιατόριο, πάνω στον παραλιακό δρόμο της Ύδρας προς τα δυτικά του νησιού, που, όντας σε ύψωμα, έχει μαγευτική θέα στη θάλασσα, το Téchnē αποτελεί έναν ειδυλλιακό προορισμό, κυρίως για το βράδυ. Το μενού του περιλαμβάνει, κυρίως, πειραγμένες ελληνικές γεύσεις σε μία πιο γκουρμέ απόδοση. Καλύτερη ώρα να επισκεφθείτε -κατά τη γνώμη μας- το μαγαζί, είναι κατά τη δύση του ηλίου για να απολαύσετε το φαγητό σας, απολαμβάνοντας συνάμα το ηλιοβασίλεμα. Αν πάτε, ωστόσο, περίοδο αυξημένου τουρισμού καλό είναι να κάνετε μία κράτηση πριν το επισκεφθείτε.

Ηλιοβασίλεμα στο Sunset
Sunset, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Sunset, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ένα άλλο υπέροχο σημείο για να απολαύσει κανείς το βραδινό του είναι το Sunset. Επίσης στον παραλιακό δρόμο που οδηγεί στα δυτικά του νησιού, το Sunset βρίσκεται σε ένα πλακόστρωτο άνοιγμα του πλακόστρωτου, με πανέμορφη θέα στη θάλασσα. Το μενού του περιλαμβάνει, κατά κύριο λόγο, θαλασσινά, έχοντας, όμως και ζυμαρικά, αλλά και κρέας. Το δικό μας γευστικό highlight είναι αυτή τη φορά κάτι από τα γλυκά του μαγαζιού και αυτό είναι το γαλακτομπούρεκό του. Ένα πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αν επισκεφθείτε το μαγαζί!

…και το προσωπικά αγαπημένο μας: το Manna Restaurant
Manna Restaurant, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Manna Restaurant, @aboutfood.gr, ©Μαριαλένα Μάλλιου

Προσπαθώντας πάντα να είμαστε αντικειμενικοί σε αυτά που προτείνουμε, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε πως το προσωπικό μας highlight, όσον αφορά στο φαγητό στην Ύδρα, είναι το Manna. Ένα εστιατόριο που βρίσκεται, ίσως, στο πιο κοσμοπολίτικο στενάκι του νησιού με ιταλικό αέρα, μεσογειακή κουζίνα και τα πιο νόστιμα cheese-balls που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Όλα του τα πιάτα είναι πολύ προσεγμένα και το προσωπικό ιδιαίτερα φιλόξενο και επικοινωνιακό. Ο μίνιμαλ αέρας του μαγαζιού, σε συνδυασμό με τις υπέροχες γεύσεις του και την εξαιρετική του τοποθεσία, μας έκαναν να ξεχωρίσουμε το Manna Restaurant και να το προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν το νησί.

Απογευματινός καφές στον Παπαγάλο
Παπαγάλος, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Παπαγάλος, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ακόμα ένα αγαπημένο σημείο του νησιού, δίπλα στο λιμάνι, ιδανικό για τον απογευματινό σας καφέ, αλλά και για τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, είναι ο Παπαγάλος. Με θέα την “πρόσοψη” του νησιού, ο παπαγάλος αποτελεί ένα ιδιαίτερο σημείο, καθώς βρίσκεται απέναντι από τα υπόλοιπα μαγαζιά του λιμανιού, προσφέροντας ιδιαίτερη θέα. Ένα ιδανικό μέρος για μία διαφορετική “οπτική”, τόσο για έναν απογευματινό καφέ, όσο και για τα βραδινά σας κοκτέιλς.

Περισσότερες προτάσεις για φαγητό μπορείτε να βρείτε στο AboutFood.gr.

Και το +1 μας: η έκθεση Apollo του Jeff Koons
Apollo του Jeff Koons, © Μαριαλένα Μάλλιου

Apollo του Jeff Koons, © Μαριαλένα Μάλλιου

Από τον Ιούνιο ο χρυσός ήλιος του Jeff Koons στολίζει τα παλιά σφαγεία της Ύδρας, τον εκθεσιακό χώρο που ο ίδιος ο Αμερικάνος καλλιτέχνης επέλεξε για την έκθεσή του, Apollo. Ο Koons έχει μετατρέψει ολόκληρο τον εκθεσιακό χώρο σε έναν “ναό του θεού Απόλλωνα”, με εισαγωγική φράση το “γνώθι σεαυτόν” – το οποίο βρίσκεται και σαν επιγραφή στην είσοδο της έκθεσης.

Apollo του Jeff Koons, © Μαριαλένα Μάλλιου

Apollo του Jeff Koons, ©Μαριαλένα Μάλλιου

Το όλο εγχείρημα πραγματεύεται την αυτογνωσία που οδηγεί σε μία κατάσταση ελευθερίας, όπου το άτομο ορίζει πλήρως τον εαυτό του. Η επιλογή της Ύδρας, φυσικά, για τη συγκεκριμένη έκθεση, δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς πρόκειται για έναν τόπο που έδωσε σημαντικούς αγώνες για την ελευθερία του και έχει μείνει ως σύμβολο στους αιώνες. Η συμβολική σύνδεση του τόπου με την έκθεση προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη “δύναμη” στο όλο εγχείρημα. Όσοι βρεθείτε στο νησί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την έκθεση του Koons.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕικαστικός περίπλους στα ελληνικά νησιά12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b