MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

4 spots για «δροσερές» αποδράσεις στην καλοκαιρινή Αθήνα

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες αγαπημένες προτάσεις για μία δροσερή καλοκαιρινή έξοδο, για όσους έχουν θα παραμείνουν για αρκετό διάστημα ακόμη στην πόλη.

Alio, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου
Alio, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και η θερμοκρασία έχει χτυπήσει -όπως, άλλωστε, και κάθε χρόνο- κόκκινο, ειδικά στην Αθήνα. Φυσικά, όσοι παραμένουμε στην πρωτεύουσα αναζητούμε μία «δροσερή» απόδραση για τον καφέ, το φαγητό ή το ποτό μας. Μία έξοδο που θα μάς θυμίζει κάτι από εξοχή και νησί, χωρίς, ωστόσο να χρειαστεί να κατέβουμε μέχρι την παραλιακή για να το νιώσουμε.

Εμείς, λοιπόν, συγκεντρώσαμε κάποιες αγαπημένες προτάσεις, για μία «δροσερή» αθηναϊκή έξοδο.

Piu Verde
Piu Verde, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Piu Verde, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Στο Άλσος Παπάγου, κοντά στο μετρό του Χολαργού, το Piu Verde υπόσχεται μία έξοδο που δεν θυμίζει σε τίποτα «Αθήνα». Σε ένα καταπράσινο τοπίο, γεμάτο δέντρα και θάμνους και με την κλασσική πισίνα-λιμνούλα στο κέντρο του, ο επισκέπτης ξεφεύγει για λίγο από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης και μεταφέρεται σε ένα εξοχικό σκηνικό. Πλημμυρισμένο από τους ήχους της φύσης και απομακρυσμένο από εκείνους της πόλης, το Piu Verde, ωστόσο, δεν επαναπαύεται στην ιδανική τοποθεσία του και την καλοκαιρινή αύρα του. Το μενού είναι εξίσου ενδιαφέρον, με πολλές επιλογές από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, για όποια ώρα της ημέρας και αν το επιλέξετε.

Περισσότερες πληροφορίες για το Piu Verde μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τζίντζερ bar
Τζίντζερ bar, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Τζίντζερ bar, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Παραμένοντας -σχετικά- βόρεια, μία άλλη «κρυφή» αγαπημένη αυλή μάς καλεί στο Χαλάνδρι. Ο λόγος για το Τζίντζερ bar, ένα all day café-restaurant, στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ, το φαγητό ή το ποτό σας από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Πάνω στην Αγίας Παρασκευής, έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Χαλανδρίου, σε μία μικρή «στοά», ανοίγεται μία κρυμμένη, στυλάτη εσωτερική αυλή που μάς μεταφέρει για λίγο μακριά από τους ρυθμούς της πόλης. Κατάλληλο για όλες της ώρες της ημέρας, όπως, άλλωστε προαναφέρθηκε, το Τζίντζερ είναι η ιδανική επιλογή για εκείνους που θέλουν να «ξεφύγουν» για λίγο. Δική μας αγαπημένη ώρα να το επισκεφθούμε, το βράδυ, για ένα καλοκαιρινό κοκτέιλ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Τζίντζερ bar μπορείτε να βρείτε εδώ.

Alio
Alio, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Alio, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Και θα μείνουμε για λίγο ακόμα στο Χαλάνδρι, αυτή τη φορά κατεβαίνοντας λίγο πιο κάτω, στη Βασιλέως Γεωργίου. Ο λόγος, φυσικά, για το Alio, του Γιάννη Λουκάκου. Ένα εστιατόριο που, ειδικά, οι λάτρεις της ιταλικής κουζίνας θα λατρέψουν. Εμείς -πέραν της αγάπης μας για τα ζυμαρικά- το αγαπάμε γιατί έχει μία από τις πιο φωτεινές αυλές της Αθήνας, με άνετους ημικυκλικούς καναπέδες, υπόστεγα και στυλ που θυμίζει αυλή ενός εξοχικού σπιτιού.

Περισσότερες πληροφορίες για το Alio μπορείτε να βρείτε εδώ.

Black Duck
Black Duck, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Black Duck, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Το κέντρο, όμως, έχει κι αυτό τις αυλές του, αντίστοιχα όμορφες και καλοκαιρινές με τις προαναφερθείσες. Μία από αυτές τις αυλές, στην καρδιά της Αθήνας, δίπλα στην Πλατεία Κλαυθμώνος, είναι το Black Duck. Μία κρυμμένη, μεγάλη αυλή με jazz στυλ και πολύ πράσινο, που μάς κάνει να αναθεωρήσουμε τη γνώμη μας για τις καλοκαιρινές εξόδους στο κέντρο της Αθήνας. Με vintage αύρα και επιλογές που εκτείνονται από brunch και κυρίως γεύμα, έως ποτό, το Black Duck αποτελεί μία από τις αγαπημένες μας επιλογές για καλοκαίρι -και όχι μόνο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Black Duck μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 +1 αγαπημένοι κήποι για καφέ και φαγητό στην Αθήνα12.09.2018

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b