MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

5 +1 αγαπημένοι κήποι για καφέ και φαγητό στην Αθήνα

Με ανοιξιάτικη διάθεση συγκεντρώσαμε κάποιους από τους αγαπημένους μας κήπους στην Αθήνα, για να απολαύσετε τον καφέ, το φαγητό ή το ποτό σας.

Best Friends, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
Best Friends, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Η μέρα μεγαλώνει και η θερμοκρασία, όσο πάει, ανεβαίνει, με τα θερμόμετρα να ξεπερνούν τους 20 βαθμούς Κελσίου, σηματοδοτώντας τον ερχομό της άνοιξης. Με ανοιξιάτικη διάθεση, λοιπόν, συγκεντρώσαμε κάποιους από τους αγαπημένους μας κήπους στην Αθήνα, στους οποίους μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ, το φαγητό ή το ποτό σας.

Best Friends
Best Friends, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Best Friends, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Στην Πολιτεία, στην Πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή, σε ένα σημείο που θυμίζει περισσότερο εξοχή, παρά Αθήνα, συναντάμε το Best Friends. Ένα bar-restaurant που τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες μας υποδέχεται στην, σκεπασμένη από πλατάνια και περικυκλωμένη από θάμνους, αυλή του. Σε αυτή τη δροσερή ατμόσφαιρα μπορεί κανείς να απολαύσει τόσο τον καφέ, όσο και το φαγητό του. Στο μενού, μάλιστα, θα βρείτε μία ποικιλία γευστικών προτάσεων, comfort πιάτα, μακαρονάδες, κρέας, αλλά και ψάρι. Προσωπικό μας highlight αποτελούν τα γλυκά του μαγαζιού, με αγαπημένη επιλογή το banoffee.

Περισσότερες πληροφορίες για το Best Friends μπορείτε να βρείτε εδώ.

Dalliance House
Dalliance House, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Dalliance House, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Μία αγαπημένη επιλογή για τις ζεστές μέρες που έχουν αρχίσει να μας επισκέπτονται, στεγασμένο σε ένα νεοκλασικό της οδού Κυριαζή στην Κηφισιά, το Dalliance House μας αρέσει τόσο για την cozy ατμόσφαιρα του εσωτερικού του, όσο και για την παραμυθένια αυλή του, στην οποία “είναι πάντα άνοιξη”. Χυμοί, smoothies, pancakes, αυγά, και μία ποικιλία άλλων επιλογών, περιμένουν όποιον διαλέξει να απολαύσει το brunch του στη “σπιτική” ατμόσφαιρα του Dalliance, η οποία μας θυμίζει τα αγαπημένα κυριακάτικα πρωινά των παιδικών μας χρόνων.

Περισσότερες πληροφορίες για το Dalliance House μπορείτε να βρείτε εδώ.

48 Urban Garden
48 Urban Garden, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

48 Urban Garden, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Επιστρέφοντας στο κέντρο, στο ισόγειο της γκαλερί Ilena Tount Contemporary Art Center, στους Αμπελόκηπους, στεγάζεται ένας από τους αγαπημένους μας urban κήπους της πόλης, μαζί με το food truck του. Όπως μας συστήνεται το μαγαζί, το 48 Urban Grden είναι «ένα food truck παρκαρισμένο μέσα σε μία γκαλερί». Ένας εσωτερικός κήπος, σε διάφορα επίπεδα, φωτισμένος από κρεμαστά λαμπάκια και διακοσμημένος με διάφορα φυτά, φέρνει μία μυρωδιά άνοιξης στην καρδιά της πόλης. Οι comfort και street food επιλογές του μαγαζιού -το οποίο λειτουργεί κυρίως απογεύματα, εκτός από τις Κυριακές που προσφέρει επίσης και brunch από τις 12 το πρωί- συμπληρώνουν την urban αύρα του. Αγαπημένη μας πρόταση, την οποία θα βρείτε στο κυριακάτικο brunch menu του μαγαζιού, είναι τα pancakes με καραμέλα.

Περισσότερες πληροφορίες για το 48 Urban Garden μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεσσαλονίκη: 5 +1 προτάσεις για φαγητό στη συμπρωτεύουσα12.09.2018

Theory Bar and More
Theory Bar and More, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Theory Bar and More, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Σε μία στοά, σε έναν από τους πολλούς πεζοδρόμους του κέντρου του Χαλανδρίου βρίσκεται το Theory Bar and More. Ένα κρυμμένο all day bar, με μία φιλόξενη αυλή σε διάφορα επίπεδα, με χαλίκια και φυτά που αποπνέει μία αίσθηση απομάκρυνσης από τους γρήγορους και αγχωτικούς ρυθμούς της πόλης. Στο Theory μπορεί να απολαύσει κανείς από πρωινό καφέ και brunch, μέχρι και το φαγητό του, αλλά και το βραδινό του ποτό. Με μία old school προσέγγιση και πλήθος γευστικών επιλογών, το Theory αποτελεί μία από τις αγαπημένες μας επιλογές όταν ανοίγει ο καιρός και όχι μόνο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Theory Bar and More μπορείτε να βρείτε εδώ.

The Gardenista
The Gardenista, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

The Gardenista, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Παραμένοντας στο Χαλάνδρι, όχι σε μεγάλη απόσταση από το κέντρο του, στην οδό Παπανικολή, ένας άλλος κήπος της Αθήνας υποδέχεται την άνοιξη. Ο λόγος για το Gardenista, ένα μαγαζί που τόσο το εσωτερικό του, όσο και το εξωτερικό του είναι διακοσμημένα με boho πινελιές και δημιουργεί μία ατμόσφαιρα εξοχής που μας ταξιδεύει μακριά από την πόλη, ενώ η cozy, φιλόξενη αύρα του κάνει τους επισκέπτες να νιώθουν ότι βρίσκονται στην αυλή του σπιτιού τους. Σίγουρα ένας από τους πιο στυλάτους κήπους της Αθήνας, που αγαπάμε να επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά.

Περισσότερες πληροφορίες για το Gardenista μπορείτε να βρείτε εδώ.

Noah
Noah, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Noah, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Τελευταία, αλλά εξίσου αγαπημένη μας επιλογή για τις ζεστές ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές μέρες, το Noah. Ένας κήπος κοντά στο Μέγαρο Μουσικής, πίσω από το Πάρκο Ελευθερίας, που μας πηγαίνει κατευθείαν στην καρδιά της φύσης. Γνωστό για το διάσημο “ροκ” σιντριβάνι του, αλλά και τη mexican-ethnic και boho αισθητική του, το Noah έχει έρθει δυναμικά για να προστεθεί στους αγαπημένους κήπους στο κέντρο της πόλης. Από τις 7 Απριλίου μπορείτε να απολαύσετε ξανά το brunch, το φαγητό και το ποτό σας στην λατινοαμερικάνικη ατμόσφαιρα του Noah.

Περισσότερες πληροφορίες για το Noah μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBrunch με στιλ στην Αθήνα: 7 insta-friendly μαγαζιά για μια διαφορετική έξοδο12.09.2018

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b