MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 21 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 21-22 Μαΐου 2022.

Ταξίδια Καλοκαιρινά σε Πολύχρωμες Θάλασσες: Online εικαστικό εργαστήριο για παιδιά από την Ελληνοαμερικανική Ένωση
Αριστούλα Ζαχαρίου

Θέατρο

1. «Το Παιδί και το κουδουνάκι!»: Θεατρική παράσταση- παιχνίδι για παιδιά 3-7 ετών στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Οι Μορφές Έκφρασης ζωντανεύουν με τη μαγική σκηνοθετική ματιά της Άννας Τζίμα ένα  Ελληνικό Λαϊκό παραμύθι, «Το παιδί και το κουδουνάκι». Ένα παιδί, βγαίνει βόλτα με το κουδουνάκι του. Όταν κουράστηκε το κρέμασε στα κλαδιά ενός μικρού δέντρου και κοιμήθηκε. Όταν όμως ξύπνησε το δέντρο είχε γίνει ψηλό ψηλό και δεν μπορούσε να φτάσει το κουδουνάκι του… Ζήτησε από το δέντρο να χαμηλώσει για να το πιάσει όμως εκείνο αρνήθηκε. Τότε ξεκινάει η μεγάλη περιπέτεια…Μια παράσταση για τη  δύναμη της συνύπαρξης, της συχώρεση, και της αλληλεγγύης των ανθρώπων. Κείμενο – σκηνοθεσία: Άννα Τζίμα.
Κυριακή 22/5, 12:30
Εισιτήριο: 10€ γενική είσοδος, 8€ Οικογενειακό (3+ άτομα). Προπώληση: ticketservices.gr.
Βοτανικός Κήπος Διομήδους, Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι. Πληροφορίες: Τηλ: 210 3464903 – 210 3464002.

2. Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα, του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στο Θέατρο Τέχνης

Η ματαιοδοξία, η υποκρισία, η κολακεία, η αγωνία για το πώς μας βλέπουν «οι άλλοι», είναι κάποια από τα ζητήματα που θίγονται μέσα από το πανέξυπνο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, με τίτλο «Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα». Η αγαπημένη ιστορία που μιλά ουσιαστικά για την ομορφιά και τη δύναμη της ειλικρίνειας και της απλότητας, παρουσιάζεται σε νέα μουσικο-θεατρική διασκευή από το Θέατρο Τέχνης.
Κυριακή 22/5, 12:00
Εισιτήριο: 10€ | Προπώληση: viva.gr
Υπόγειο Θεάτρου Τέχνης, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2103222760, Τηλέφωνο ταμείου: 2103228706. Ε: [email protected] | https://www.theatro-technis.gr/

3. «Μουσικά και Ανάποδα», από την ομάδα Κοπέρνικος στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Η καλλιτεχνική ομάδα Κοπέρνικος ολοκληρώνει φέτος 15 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας και το γιορτάζει, δημιουργώντας μια εορταστική παράσταση γεμάτη χιούμορ, μουσική, τραγούδι και πολλές – πολλές ανατροπές, η οποία παρουσιάζεται στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.  Πρόκειται για μία παράσταση με θεατρικά και μουσικά μέρη, με τους θεατές να καλούνται να πάρουν μέρος και να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα δυο ιστορίες που εκτυλίσσονται μπροστά τους – μια μουσική και μια θεατρική – που άλλοτε συναντιούνται, με τρόπο θεαματικό και άλλοτε διαχωρίζονται.
Κυριακή 22/5, 12:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα. Τηλ: 2103636144 – 2103625520. | https://theatrotzenikarezi.gr/

4. «Δίπλα – δίπλα», των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη στο Εθνικό Θέατρο – Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»

Το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει φέτος μετά από αρκετά χρόνια και μια καλοκαιρινή παραγωγή αφιερωμένη στους μικρούς του φίλους. Μια συγκινητική και ταυτόχρονα ξεκαρδιστική παράσταση για θεατές από 3 ετών που θυμίζει σε όλους μας πως κάθε μας πράξη είναι κι ένα λιθαράκι σ’ ένα οικοδόμημα, που άλλοτε είναι ένα σπίτι, άλλοτε μια φιλία, άλλοτε μια δημιουργία, κι άλλοτε η ίδια η ζωή. Οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς παιδικού θεάτρου Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (ιδρυτές της ομάδας Κοπέρνικος), συνεργάζονται ξανά με το Μικρό Εθνικό, σ’ αυτήν την παράσταση που μας γεννά δημιουργικά ερωτήματα: Από τι υλικά χτίζονται τα σπίτια, τα κτήρια, οι σχέσεις, η υπομονή, η εμπιστοσύνη; Πώς αντιμετωπίζει κανείς τα εμπόδια και τις αναποδιές; Πώς διαχειριζόμαστε το λάθος μας; Μπορούμε μόνοι μας ή είναι καλύτερα να ζητήσουμε βοήθεια; Να μοιραστούμε την ιδέα μας ή να την κρατήσουμε για τον εαυτό μας;
Σάββατο 21/5, 17:30 και Κυριακή 22/5, στις 11:30 και στις 13:00
Εισιτήριο: Ενηλίκων: 10€. Παιδικό: 7€. Ομαδικό: 7€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» – Κτίριο Τσίλλερ, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα. Τηλέφωνο ταμείων: 210.5288170-171 | https://www.n-t.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘυμάμαι στο ‘22: Έκθεση προφορικών μαρτυριών στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου12.09.2018

Κινηματογράφος

5. «Park Your Cinema Kids»: Θερινό σινεμά για όλη την οικογένεια στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Tη φετινή σεζόν στο Park Your Cinema Kids, η λέξη-κλειδί των προβολών που επέλεξε το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας είναι μία και θα ακουστεί δυνατά: μουσική. Από το Τραγούδα! με τους ταλαντούχους τραγουδιστές του ζωικού βασιλείου που ακολουθούν το όνειρό τους, μέχρι τον ανανεωμένο Βασιλιά των Λιονταριών με το περίφημο “χακούνα ματάτα”, οι επιλογές του φετινού προγράμματος προσφέρουν μια διασκεδαστική απόδραση από την καθημερινότητα, αλλά και πολύτιμα μαθήματα για όλες τις ηλικίες. Σάββατο 21 Μαΐου, στις 21:00, «Τραγούδα!» (Sing!, 2016), σε σκηνοθεσία Garth Jennings και Christophe Lourdelet: Μέσα από 65 πασίγνωστα τραγούδια της σύγχρονης ποπ, τα ζώα της ταινίας ενθαρρύνονται να ακολουθήσουν το όνειρό τους.
Σάββατο 21/5, 21:00 (Ελληνική Μεταγλώττιση)
Ελεύθερη Είσοδος
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGenerations: Ένα φεστιβάλ για όλη την οικογένεια με ελεύθερη είσοδο στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Εκπαιδευτικά προγράμματα 

6. Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Φωτογραφία: Άννα Πρίμου

Στοχεύοντας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να είναι ένα ανοιχτό, φιλόξενο και συμπεριληπτικό μουσείο, που προάγει νέες αξίες για το κοινό μας μέλλον, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022, με θέμα «Η Δύναμη των Μουσείων», και στηρίζει την επιλογή του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) «να αναδείξει τη δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης», εστιάζοντας ειδικότερα στα ζητήματα της βιωσιμότητας, της καινοτομίας, των νέων τεχνολογιών, της προσβασιμότητας και της ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης. Σάββατο 21.05 , 11.30-13.00: Εργαστήριο «Ψηφιακοί θησαυροί»: Ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο για άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού στο πλαίσιο των εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το ΕΜΣΤ, σε συνεργασία με τον Οργανισμό The Happy Act, πραγματοποιεί ένα ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο, βασισμένο στη χρήση ψηφιακών μέσων, το οποίο απευθύνεται σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες (12-22 ετών). Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εργαστηρίων οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν, θα έρθουν σε επαφή με έργα της συλλογής του Μουσείου και θα δημιουργήσουν δικά τους.
Σάββατο 21/5, 11:30 – 13:00 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο, Αθήνα. Τηλ: 21 1101 9000. | https://www.emst.gr/

7. «Κυριακές στην Αθήνα» από τον Δήμο Αθηναίων: Τα μουσεία γιορτάζουν με δωρεάν δράσεις για οικογένειες

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Φωτογραφία: Vangelis Patsialos

Η αγαπημένη δράση «Κυριακές στην Αθήνα» επιστρέφει τον Μάιο στα μουσεία και τους πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Αθηναίων για να γιορτάσει Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Την Κυριακή 22 Μαΐου τα μουσεία γιορτάζουν και προσκαλούν τις οικογένειες με παιδιά σε μια σειρά από συναρπαστικές δράσεις δημιουργικής μάθησης, με ελεύθερη συμμετοχή στους χώρους του ΟΠΑΝΔΑ και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης. Οι συμμετέχοντες καλούνται να λάβουν μέρος σε απίθανα εκπαιδευτικά προγράμματαευφάνταστα εικαστικά εργαστήρια και πρωτότυπα δημιουργικά παιχνίδια, ανακαλύπτοντας τις συλλογές των μουσείων με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Οι μικροί μας φίλοι εκφράζονται ελευθέρα, δημιουργούν, παίζουν, εξερευνούν και ανακαλύπτουν τη δύναμη των μουσείων. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Κυριακή 22 Μαΐου 
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ

8. Ταξίδια Καλοκαιρινά σε Πολύχρωμες Θάλασσες: Online εικαστικό εργαστήριο για παιδιά από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στο νέο εργαστήρι του κύκλου «Δημιουργώ με Οδηγό την Τέχνη», που διοργανώνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση την Κυριακή 22 Μαΐου,  σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, οι μικροί δημιουργοί αντλούν έμπνευση από έργα γνωστών καλλιτεχνών και ζωγραφίζουν με θεματική το καλοκαίρι. Παρέα με την εικαστικό και επιμελήτρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Αθανασία Σκληρού, οι μικροί καλλιτέχνες διευρύνουν τους ορίζοντες της φαντασίας τους και δημιουργούν ζωγραφιές με πολύχρωμες θάλασσες και καλοκαιρινή διάθεση.
Κυριακή 22/5, 11:00
Ελεύθερη είσοδος. Εγγραφές εδώ
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

9. Tαξίδι στον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού στον Ιανό

O IANOS και η εκπαιδευτική μουσική ομάδα musicArte παρουσιάζουν το μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής». Απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού αλλά και σε φίλους της μουσικής που ενδιαφέρονται να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την κλασική μουσική. Πρόκειται για μία φιλική ξενάγηση στη κλασική μουσική. Για ένα μεγάλο, αλλά γρήγορο και ξέγνοιαστο, μουσικό ταξίδι με αφετηρία την αγάπη όλων για τη κλασική μουσική και με πολλές … στάσεις!. Από τους Βιβάλντι, Μότσαρτ, Μπετόβεν  έως τον Γ. Στράους και τον Ραβέλ.
Σάββατο 21/5, 12:00
Απαραίτητες οι τηλεφωνικές κρατήσεις θέσεων στα 6971987543 (Κατερίνα Παπαδάκου).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

10. | 2ο Τουρνουά Μαθητών Ειδικής Αγωγής στο ΚΠΙΣΝ

Η «Αναγέννηση & Πρόοδος» και συγκεκριμένα το  Τμήμα  Αθλητικής  Αριστείας  –  «Sports  Excellence»  (SE),  που  λειτουργεί  υπό  την  επιστημονική επίβλεψη  της  Α΄  Ορθοπαιδικής  Κλινικής  του  ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ διοργανώνουν  το  2ο Τουρνουά  για  μαθητές  Ειδικών  Σχολείων  Αττικής,  όλων  των  σχολικών βαθμίδων.  Στόχος της αθλητικής εκδήλωσης είναι μέσα από τις προσαρμοσμένες κινητικές δραστηριότητες να δοθούν ερεθίσματα και ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές ειδικής  αγωγής  για  να  γνωρίσουν  τον  αθλητισμό,  να συνεργαστούν  και  να  αλληλοεπιδράσουν σε  ένα προστατευμένο και ασφαλές περιβάλλον.
Σάββατο 21/5 και Κυριακή 22/5, στις 21:00 
Περισσότερες πληροφορίες, αιτήσεις συμμετοχής και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Ελεύθερη Είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

11. «Κυματιστές τροχιές με χρωματιστά παστέλ»: Εικαστικό εργαστήριο για εφήβους 10-13 ετών στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

To Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προσκαλεί τους εφήβους 11-13 ετών να συμμετάσχουν σε ένα ευφάνταστο εικαστικό εργαστήριο που συνδυάζει τη ζωγραφική με τον χορό, δύο κόσμους που συνομιλούν και έχουν να μάθουν πολλά ο ένας από τον άλλο. Το εργαστήριο «Κυματιστές τροχιές με χρωματιστά παστέλ» από την ομάδα «100 Περιστροφές» θα ολοκληρωθεί σε δύο συναντήσεις το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου. Αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία τους, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν τα όρια των εκφραστικών τους δυνατοτήτων και θα αντιληφθούν καλύτερα τον χώρο, τον χρόνο και την αίσθηση του σώματός τους σε σχέση με το περιβάλλον.
Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Μαΐου, ώρα 17:00-18:30
Κόστος συμμετοχής (για τις 2 συναντήσεις): 20€ 
Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Πειραιώς 100, Γκάζι. Τηλ: 2130109325 / 2130109300. Ε: [email protected] [email protected]

12. Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Εκπαιδευτικά προγράμματα Μαΐου για παιδιά

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» παρουσιάζει και τον μήνα Μάιο ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά. Το Σάββατο 21 Μαΐου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο για παιδιά 4-5 ετών «Παίζοντας με τις αισθήσεις»: Γεύση, όσφρηση, αφή, όραση κι ακοή. Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στο νου, αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις. Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Τις αναγνωρίζουμε και τις ανακαλύπτουμε μια-μια και τις πέντε, παίζοντας. Την Κυριακή 22 Μαΐου, στις 16:00, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο για παιδιά 5-8 ετών, «Κλιμτ… ακολουθώντας τις χρυσές πινελιές του»: Αν κάποιος θέλει να με γνωρίσει καλύτερα, δεν έχει παρά να κοιτάξει προσεκτικά τα έργα μου”, είχε πει κάποτε ο μεγάλος ζωγράφος Κλιμτ. Έτσι τα παιδιά, θα τρυπώσουν στο ατελιέ του, θα μάθουν τα μυστικά του και θα εμπνευστούν από την ιδιαίτερη τέχνη του.
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0000. E:[email protected]

13. Το Φως, ο Ήχος και τα Τέσσερα Στοιχεία: Εργαστήρι για παιδιά 4-6 και 7-12 ετών στο Μέγαρο Μουσικής

Φωτογραφία: Jan Huber/unsplash

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνει το Σάββατο 21 Μαΐου, στις 11:00 και στις 11:30 αντίστοιχα, το εκπαιδευτικό εργαστήριο, για παιδιά 4-6 και 7-12 ετών, «Το Φως, ο Ήχος και τα Τέσσερα Στοιχεία». Ένα εργαστήριο εξερεύνησης των ήχων και του φωτός μέσα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης στον Κήπο του Μεγάρου. Γη, Νερό, Φωτιά, Αέρας μας οδηγούν στον πολύχρωμο και μελωδικό κόσμο τους. Μέσα από τη φύση και τη φυσική,το φως και τον ήχο, τα εικαστικά και τη μουσική,γνωρίζοντας το έργο καλλιτεχνών που έχουν εμπνευστεί από τα στοιχεία της φύσης, τα παιδιά πειραματίζονται και δημιουργούν.
Σάββατο 21/5 | 11:00 (4-6 ετών) και 11:30 (7-12 ετών).
Κόστος συμμετοχής : € 10.00. Επιπλέον παιδί: €8.00. Αποκλειστικά τηλεφωνικές κρατήσεις στα τηλέφωνα: 2107282363 και 2107282348.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

14. Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης: Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μαΐου για Παιδιά

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης υποδέχεται τους μικρούς του φίλους και τον μήνα Μάιο με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων κα δραστηριοτήτων. Ενδεικτικά: Το Σάββατο 21/5, στις 17:00, θα πραγματοποιηθεί το εικαστικό διαδικτυακό εργαστήριο για παιδιά 6-11 ετών «Ιστορίες Από την Τέχνη»: Ένα ταξίδι στην Τέχνη με αφορμή το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών. Την Κυριακή 22 Μαΐου, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φυσικών επιστημών, για ηλικίες 5-10 ετών, «STEAMing Experiments: Πειράματα στον «Ατμό» των εξελίξεων»: Το ηλιακό ρόλο από την αρχαιότητα έως σήμερα: Λίγο πριν υποδεχτούμε τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού ανακαλύπτουμε τις ιδιότητες του ήλιου και να κατασκευάσουμε το δικό μας ηλιακό ρολόι. Την Κυριακή 22 Μαΐου, στις 11:30, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών «Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης»: H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα  βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης. Την Κυριακή 22 Μαΐου, στις 12:15, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι εξερεύνησης/πρώτα παιχνίδια ρόλων για παιδιά 3-5 ετών «ΠειραματίΖΩμαι»: Παγκόσμια ημέρα μέλισσας: Τα παιδιά παίζουν με ανοιχτά υλικά και δημιουργούν μια κυψέλη, ένα λουλούδι και ότι άλλο περάσει από το μυαλουδάκι τους.
Για περισσότερες πληροφορίες και δραστηριότητες δείτε εδώ
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα. T: 2103250341. E: [email protected].

15. Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, νέους και ενήλικες στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη διοργανώνει στους χώρους του σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους. Το Σάββατο 21 Μαΐου, 12:30 – 13:30, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για βρέφη 12-24 μηνών «Εξερευνώντας τις αισθήσεις»: Ένα εργαστήρι που χρησιμοποιεί το παιχνίδι και τη χαρά της ανακάλυψης, ερεθίζει τις αισθήσεις και με την βοήθεια θεατρικών τεχνικών, προσφέρει χαρά και διασκέδαση στους λιλιπούτειους φίλους μας και τους βοηθάει να αντιληφθούν το περιβάλλον, μέσα στο οποίο ζουν. Το Σάββατο 21 Μαΐου, 16:00 – 17:00, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 7-11 ετών: «Η εξαφάνιση του Μερκούριου Μπούα»: Γνωρίζοντας τους μυθικούς ήρωες των έργων του Νίκου Εγγονόπουλου, μέσα από ένα παιχνίδι εξερεύνησης, τα παιδιά γίνονται ντετέκτιβ και λύνουν ένα μυστήριο. Το Σάββατο 21 Μαΐου, 16:30 – 18:00, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών «Kamishibai: Θέατρο από Χαρτί»: Στη μικρή ξύλινη σκηνή του «Θεάτρου από Χαρτί», ξεδιπλώνονται παραμύθια και ιστορίες από όλο τον κόσμο, που διαδέχονται η μία την άλλη. Με την αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el

16. Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα Μαΐου για όλη την οικογένεια

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ διοργανώνει και τον μήνα Μάιο ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλη την οικογένεια. Την Κυριακή 22 Μαΐου, 14.00-15.00, 15.00-16.00 και 17.00-18.00, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, θα πραγματοποιηθεί ομαδική ξενάγηση για ενήλικες και παιδιά από 10 ετών και άνω: Η ξενάγηση στους εκθεσιακούς χώρους της μόνιμης έκθεσης  με τη χρήση νέων τεχνολογιών και σύγχρονων ψηφιακών μέσων, κάνει το ταξίδι στον κόσμο της επικοινωνίας συναρπαστικό. Την Κυριακή 22 Μαΐου, 10.00-10.45, 11.00-11.45, 12.00-12.45 και 13.00-13.45, θα πραγματοποιηθεί, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το υπαίθριο εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 6-12 ετών «Τηλέφωνα απο Πευκοβελόνες!»: Με έμπνευση από τη φύση και με την καθοδήγηση της εικαστικού, Μάρθας Δημητροπούλου, τα παιδιά θα μάθουν πώς μπορούμε να συνυπάρξουμε αρμονικά με τη φύση και με πευκοβελόνες, φύλλα και ξυλαράκια από την αυλή του Μουσείου, θα φτιάξουν αριστουργήματα.
Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες εδώ
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, Πρωτέως 25, Nέα Κηφισιά. Τηλ: 210 6110299 | www.otegroupmuseum.gr| E-mail: [email protected]

17. Ίδρυμα Γουλανδρή: Μάιος με νέα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται τους μικρούς του φίλους με τρία διαφορετικά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5 έως 7, 7 έως 9 και 9 έως 12 ετών, που θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή έως τις 19 Ιουνίου. Στην «Απόδραση των Φρούτων» τα παιδιά ηλικίας 5-7 και 7-9 ετών ανακαλύπτουν την τεχνική του needlefelting, ενώ στο «Αίνιγμα των Σουρεαλιστών» (9-12 ετών) και στο εργαστήριο «Η γραμμή είναι μόνο η αρχή…» (7-9 ετών) εμπνέονται από τον κόσμο του σουρεαλισμού και δημιουργούν το δικό τους stopmotion.
Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Μαΐου 2022
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα.  T 210 7252895. E [email protected]. https://goulandris.gr/el/

18. Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Εκπαιδευτικά προγράμματα Μαΐου για όλη την οικογένεια

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει αυτόν τον Απρίλιο μια σειρά δημιουργικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλη την οικογένεια. Το Σάββατο 21 Μαΐου, 11:00 – 13:00 και την Κυριακή 22 Μαΐου, 11:30 – 13:30, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο για γονείς και παιδιά 2-3,5 ετών «I like to move it, move it!»: Φοράμε αχυρένιες φούστες, βάφουμε το σώμα μας και αφήνουμε τον χορό Hula να οδηγήσει τα βήματά μας για να αφηγηθούμε ιστορίες με τις κινήσεις μας. Μετά, ως άλλοι ταξιδευτές των ωκεανών, παίρνουμε στα χέρια μας πηλό και φτιάχνουμε τις βάρκες μας που θα μας ταξιδέψουν φέτος το καλοκαίρι. To Σάββατο 21 Μαΐου, 14:00 – 16:00, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο, για παιδιά 4-6 ετών, «Ταξίδια στον χρόνο», με αφορμή το βιβλίο «Pablo Picasso» των Isabel Munoz και Jane Kent (εκδόσεις Διόπτρα): Στο τελευταίο εργαστήριο της χρονιάς μεταφερόμαστε στη Γαλλία την εποχή του μεσοπολέμου, τότε που το Παρίσι ήταν η πρωτεύουσα των τεχνών και της δημιουργικότητας. Το Σάββατο 21 Μαΐου, 11:00 – 13:00 και 14:00 – 16:00 και την Κυριακή 22 Μαΐου, 11:30 – 13:30 (επανάληψη), θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά 6-10 ετών «Σύγχρονοι καλλιτέχνες και περιβάλλον». Yayoi Kusama – «Κοσμική Φύση»: Στο εργαστήριο αυτό θα γνωρίσουμε το έργο και την ζωή της Yayoi Kusama και θα γεμίσουμε το Μουσείο με «Κοσμική Φύση».
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης , Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα | Τ.: (+30) 210 7228321-3 cycladic.gr

19. Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για όλη την οικογένεια από το Μουσείο Κοτσανά

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστας Κοτσανάς» παρουσιάζει και τον μήνα Μάΐο ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες. Ενδεικτικά: Το Σάββατο 21 Μαΐου, 11:30 – 12:30, θα πραγματοποιηθεί το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά Α-ΣΤ Δημοτικού «Κτησίβιε, πες μου τι μέρα είναι;»: Ηλιακά και υδραυλικά ωρολόγια, ωρολόγια «αράχνες» αλλά και το αττικό και σεληνιακό ημερολόγιο μάς δίνουν πολύτιμα στοιχεία για να φτάσουμε στη Γεναριάτικη διάθεση του Ποσειδώνα και του Γαμηλίωνα. Το Σάββατο 21 Μαΐου, 17:00 – 18:00, θα πραγματοποιηθεί το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά Α-ΣΤ Δημοτικού «Αντίστροφη μέτρηση, φυσικά!»: Οι εφευρέτες της αρχαιότητας μάς αποκαλύπτουν πως κατάφερναν να ξυπνούν νωρίς και να αξιοποιούν τη μέρα τους μέσα από την εξερεύνηση, την ανακάλυψη, την παρατήρηση και τη χαρά της σπουδής. Την Κυριακή 22 Μαΐου, 17:00 – 18:00, θα πραγματοποιηθεί η θεματική εμπειρία επίσκεψης για ενήλικες και παιδιά «Ραντεβού κάτω από το ρολόι!»: Το «αθάνατο ρολόι» της αρχαιοελληνικής τεχνολογίας, με μέγεθος που να επιτρέπει την οικιακή χρήση, έρχεται να μας «φωτίσει» με την ευφυή του λειτουργία και τις περίτεχνες λεπτομέρειες του. Την Κυριακή 22 Μαΐου, 18:30 – 19:30, θα πραγματοποιηθεί η θεματική εμπειρία επίσκεψης για ενήλικες και παιδιά «Εκεί που η Υπατία, ο Ήρωνας και ο Watt συναντώνται!»: Ο αρχαιοελληνικός συναγερμός, που χτύπησε για πρώτη φορά τον 1ο αιώνα π.Χ. στην Αλεξάνδρεια, χτυπά σήμερα στην καρδιά της Αθήνας και αφηγείται κρυφές ιστορίες δικαίου, επιστήμης αλλά και φιλοσοφίας άρρηκτα συνδεδεμένες με την καθημερινότητα του αρχαιοελληνικού κόσμου.
Περισσότερες εκδηλώσεις για αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς και πληροφορίες εδώ.
«Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι. Τηλ: +30 211 4110044. 

20. Ίδρυμα Ευγενίδου: Online και δια ζώσης δράσης και εκδηλώσεις για παιδιά

Το Ίδρυμα Ευγενίδου μας καλωσορίζει και τον μήνα Μάιο στο φυσικό και διαδικτυακό του χώρο με ένα πρόγραμμα δράσεων για όλες τις ηλικίες. Ενδεικτικά: Το Σάββατο 21 Μαΐου, στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ηλικίες 12-18 ετών (Α΄ Γυμνασίου – Γ’ Λυκείου), «Το πρώτο μου chatbot – Εφαρμογή «έξυπνου» βοηθού συνομιλίας»: Τα chatbots χαρακτηρίζονται ως εφαρμογές του μέλλοντος και η χρήση τους αυξάνεται ραγδαία, καθώς όλο και περισσότεροι οργανισμοί υλοποιούν το δικό τους conversational agent. Στο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν με τη βοήθεια της πλατφόρμας Dialogflow, το δικό τους λειτουργικό chatbot. Το Σάββατο 21 Μαΐου, στις 15:30, θα προβληθεί η ψηφιακή παράσταση θόλου για ηλικίες 10+ «Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος: Αστεροειδείς και Κομήτες». Την Κυριακή 22 Μαΐου, στις 14:00, θα πραγματοποιηθεί το διαδικτυακό εργαστήριο για παιδιά 10-13 ετών (Ε και ΣΤ Δημοτικού και Α Γυμνασίου) «Ζεστό και Κρύο: πειράματα θερμότητας και θερμοκρασίας»: Μέσα από πειράματα με απλά υλικά τα παιδιά θα ανακαλύψουν έννοιες που σχετίζονται με τη θερμότητα, τη θερμοκρασία, τους θερμικούς αγωγούς και μονωτές και τη λανθάνουσα θερμότητα.
Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Μαΐου 2022
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις εδώ
Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο Αθήνας, Λεωφόρος Συγγρού 387, Αθήνα. Τηλέφωνο: (+30) 210 9469600. Ε: [email protected].

21. Live From Mount Olympus: Η δεύτερη σεζόν του βραβευμένου podcast του Ιδρύματος Ωνάση διαθέσιμη online

Το βραβευμένο podcast του Ιδρύματος Ωνάση, Live From Mount Olympus επιστρέφει με τον μύθο της Περσεφόνης. Αυτή τη σεζόν, δραματοποιώντας τον μύθο της Περσεφόνης, η βραβευμένη με Tony Rachel Chavkin  και ο Keenan Tyler Oliphant συνδιευθύνουν έναν θίασο που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την Joanne Hernandez ως Περσεφόνη, τον βραβευμένο με Tony, André De Shields στον ρόλο του Ερμή, ερμηνευτές από την TEAM και αποφοίτους των προγραμμάτων του Epic Theatre Ensemble. Οι διάσημες ηθοποιοί Anna Kendrick και Isabella Rossellini θα κάνουν έκτακτες εμφανίσεις, ως Έρως και Ίρις. Υπόθεση: Όταν μια νεαρή θεά βγαίνει βόλτα μόνη της για πρώτη φορά, εξαναγκάζεται σε ένα τρομακτικό ταξίδι και καλείται να βρει τη δύναμή της μέσα στο σκοτάδι. Η μητέρα της κάνει τα πάντα για να τη φέρει πίσω – και η μοίρα ολόκληρης της ανθρωπότητας κρέμεται από μια κλωστή.
Διαθέσιμο από 10/5 το 5ο επεισόδιο
Δωρεάν | Γλώσσα: Αγγλικά
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕθνικό Ιστορικό Μουσείο: Συμμετέχει στο This is Athens City Festival με ξεναγήσεις και διευρυμένο ωράριο12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b