MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Ίδρυμα Γουλανδρή: Μάιος με νέα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά

Τρεις διαφορετικές δημιουργικές δράσεις για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών ξεκινούν στο Μουσείο του Ιδρύματος Γουλανδρή στην Αθήνα.

Ίδρυμα Γουλανδρή: Μάιος με νέα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά
Monopoli Team

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται τους μικρούς του φίλους με τρία διαφορετικά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5 έως 7, 7 έως 9 και 9 έως 12 ετών, που ξεκινούν το Σάββατο 7 Μαΐου και θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή έως τις 19 Ιουνίου.

Στην «Απόδραση των Φρούτων» τα παιδιά ηλικίας 5-7 και 7-9 ετών ανακαλύπτουν την τεχνική του needlefelting, ενώ στο «Αίνιγμα των Σουρεαλιστών» (9-12 ετών) και στο εργαστήριο «Η γραμμή είναι μόνο η αρχή…» (7-9 ετών) εμπνέονται από τον κόσμο του σουρεαλισμού και δημιουργούν το δικό τους stopmotion.

Ίδρυμα Γουλανδρή: Μάιος με νέα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά

Η Απόδραση των Φρούτων

Εξωτικά γκρέιπφρουτ, ζουμερά πορτοκάλια, μυρωδάτα λεμόνια και φρούτα που δεν έχει συναντήσει άνθρωπος ποτέ, απέδρασαν νωρίς το πρωί από τη λαϊκή αγορά της οδού Ξενοκράτους και βρήκαν καταφύγιο στα έργα τέχνης της Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Το Ίδρυμα καλεί τα παιδιά ηλικίας 5 έως 7 και 7 έως 9 ετών να αναζητήσουν τα φρούτα που χάθηκαν και να εμπνευστούν από τη Συλλογή, για να δημιουργήσουν το δικό τους αγαπημένο φρούτο με την τεχνική του needle felting.

Στο εργαστήριο «Η Απόδραση των Φρούτων», τα παιδιά παίζουν με ήχους, μυρωδιές και υφές, λύνουν αινίγματα και γρίφους και ανακαλύπτουν τη μαγεία του needlefelting χρησιμοποιώντας πολύχρωμο μαλλί και βελόνες για να φτιάξουν καλοκαιρινά φρούτα!

7 Μαΐου – 18 Ιουνίου
Τμήμα για παιδιά 5-7 ετών: Κάθε Σάββατο, 10:30-12:00 | Ηλεκτρομική Προκράτηση Θέσεων.
Τμήμα για παιδιά 7-9 ετών: Κάθε Σάββατο │12:30-14:00 | Ηλεκτρονική Προκράτηση Θέσεων
Αριθμός συμμετοχών: Έως 10 παιδιά
Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο
Κόστος συμμετοχής: 12€
Κόστος για Kid και FamilyMembers: 9,60€

Το Αίνιγμα των Σουρεαλιστών

Πώς καταφέρνουν οι καλλιτέχνες να ταιριάξουν τόσα χρώματα και υλικά σε ένα έργο τέχνης;

Αντλώντας έμπνευση από τα παιχνίδια του καλλιτεχνικού κινήματος του σουρεαλισμού, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή καλεί τα παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών να δώσουν τη δική τους απάντηση.

Μέσα από το εργαστήριο κινούμενης εικόνας (stopmotion), τα παιδιά εξερευνούν κάποια από τα πιο εμβληματικά έργα της Συλλογής, με στόχο να λυθεί Το Αίνιγμα των Σουρεαλιστών. Παράλληλα, πειραματίζονται με τις αναρίθμητες δυνατότητες που προσφέρει η τέχνη για έμπνευση και προσπαθούν να επινοήσουν έναν τρόπο σύνδεσης των έργων της Συλλογής, με στόχο τη δημιουργία ενός ομαδικού stopmotionanimationvideo.

Το Αίνιγμα των Σουρεαλιστών(για παιδιά 9-12 ετών): Κάθε Κυριακή │13:00-15:00
8 Μαΐου – 19 Ιουνίου
Ηλεκτρονική Προκράτηση Θέσεων 
Αριθμός συμμετοχών: Έως 10 παιδιά
Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο
Κόστος συμμετοχής: 15€
Κόστος για Kid και FamilyMembers: 12€

H γραμμή είναι μόνο η αρχή…

Πώς θα μπορούσαμε να πάμε βόλτα μια γραμμή;

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 7 έως 9 ετών να ζωντανέψουν τις γραμμές Hourloupe του καλλιτέχνη JeanDubuffet και να τις πάνε βόλτα στο φεγγάρι, συμμετέχοντας σε ένα εργαστήριο όπου H γραμμή είναι μόνο η αρχή…

Κάθε Κυριακή, τα παιδιά συμμετέχουν σε παιχνίδια που επινοήσαν οι καλλιτέχνες του σουρεαλισμού με στόχο να «εμπλουτίσουν» κάποια από τα πιο εμβληματικά έργα τέχνης της Συλλογής του Μουσείου με ασυνήθιστα στοιχεία. Σε μια ιστορία που χωρά σε δευτερόλεπτα, ο Miró «ο περισσότερο σουρεαλιστής από όλους» και ο Dubuffet, που βλέπει «από το μυαλό, όχι από τα μάτια», αλληλοεπιδρούν και συνυπάρχουν με τις νέες τεχνολογίες.

Στo εργαστήριο H γραμμή είναι μόνο η αρχή…, τα παιδιά γίνονται σουρεαλιστές καλλιτέχνες και φτιάχνουν μια πρωτότυπη ομαδική ταινία stopmotion, με πρωταγωνιστή μια γραμμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Ατσάλι, της Ρόνα Μονρό στο Θέατρο Μεταξουργείο12.09.2018

H γραμμή είναι μόνο η αρχή…(για παιδιά 7-9 ετών): Κάθε Κυριακή │10:30-12:30
8 Μαΐου – 19 Ιουνίου
Ηλεκτρονική Προκράτηση Θέσεων 
Αριθμός συμμετοχών: Έως 10 παιδιά
Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο
Κόστος συμμετοχής: 15€
Κόστος για Kid και FamilyMembers: 12€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα: Τηλ: 210 0102156, Ε: [email protected]

Εισιτήρια-κρατήσεις:goulandris.gr

* Σας υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και τις 31 Μαΐου η χρήση μη ιατρικής μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Μουσείου.

Ίδρυμα Βασίλη &Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35. T 210 7252895. E[email protected]

Περισσότερα από Παιδί
VIMA_WEB3b