MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 18 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαΐου 2022.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, νέους και ενήλικες στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
Αριστούλα Ζαχαρίου

Θέατρο

1. «Ο Ψαροτρομάρας»: Το Κουκλοθέατρο Κρήτης έρχεται στην Αθήνα με μια παράσταση για παιδιά

Το Κουκλοθέατρο Κρήτης παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά «Ο Ψαροτρομάρας», το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 18:30, στο Κινηματοθέατρο Άρτεμις (Μαρκόπουλο) και την Κυριακή 15 Μαΐου, στις 11:30, στο Κινηματοθέατρο Λάμπρος Κωνσταντάρας (Αιγάλεω). Ένα έργο γραμμένο από την Φρόσω Χατόγλου την δεκαετία του ’80. Πρόκειται για ένα παιδικό έργο διαχρονικό. βγαλμένο από την ζωή όπου με έντεχνο και χιουμοριστικό τρόπο περνάει τα μηνύματα της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας: Το λυθρίνι, το μπαρμπούνι και η γόπα μαθαίνουν τα σχέδια του Ψαροτρομάρα. Μόνα τους ψάχνουν να βρουν μία λύση αλλά ο φόβος ότι θα τους κάνει μια χαψιά τα απογοητεύει ακόμα περισσότερο. Ώσπου στο δρόμο τους θα βρεθεί η γοργόνα. Θα τους βοηθήσει και θα τους παροτρύνει να ψαρέψουν τον Ψαροτρομάρα! Όλα τα ψαράκια στο βυθό θα κάνουν μία μεγάλη διαδήλωση στο βυθό βροντοφωνάζοντας με όλα τα παιδιά “Κάτω Ο Ψαροτρομάρας”.
Εισιτήρια: 7€. Προπώληση: ticketservices.gr
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

2. «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», σε σκηνοθεσία Νίκου Λημνιού στο Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού

Την Κυριακή 15 Μαΐου, στις 16:00, θα πραγματοποιηθεί, στο Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, η παράσταση «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», σε σκηνοθεσία Νίκου Λημνιού. Μια φορά κι έναν καιρό, στο λαμπρό κάστρο μιας μακρινής χώρας, ζούσε ένας πρίγκιπας. Εάν και είχε ότι επιθυμούσε η καρδιά του, ο πρίγκιπας ήταν κακομαθημένος, εγωιστής και σκληρόκαρδος. Μία χειμωνιάτικη νύχτα, θα εμφανιστεί στο κάστρο μία μάγισσα, που ζητά καταφύγιο και ως αντάλλαγμα θα του δωρίσει ένα τριαντάφυλλο. Όμως, εκείνος θα  αρνηθεί.. Η μάγισσα, για να τιμωρήσει την αλαζονεία του πρίγκιπα, του κάνει μάγια και τον μεταμορφώνει σε ένα άσχημο τέρας. Θα του δώσει, όμως, έναν καθρέφτη για να βλέπει τι γίνεται έξω από το κάστρο του, αλλά και το τριαντάφυλλο, που εκείνος αρνήθηκε να το πάρει. Τα μάγια θα λυθούν, αν το τέρας καταφέρει να αγαπήσει και να αγαπηθεί.
Κυριακή 15/6, 16:00
Εισιτήριο: Από 8€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Αθήνα. Τηλ: 21 0341 2313.

3. «Δίπλα – δίπλα», των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη στο Εθνικό Θέατρο – Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»

Το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει φέτος μετά από αρκετά χρόνια και μια καλοκαιρινή παραγωγή αφιερωμένη στους μικρούς του φίλους. Μια συγκινητική και ταυτόχρονα ξεκαρδιστική παράσταση για θεατές από 3 ετών που θυμίζει σε όλους μας πως κάθε μας πράξη είναι κι ένα λιθαράκι σ’ ένα οικοδόμημα, που άλλοτε είναι ένα σπίτι, άλλοτε μια φιλία, άλλοτε μια δημιουργία, κι άλλοτε η ίδια η ζωή. Οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς παιδικού θεάτρου Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (ιδρυτές της ομάδας Κοπέρνικος), συνεργάζονται ξανά με το Μικρό Εθνικό, σ’ αυτήν την παράσταση που μας γεννά δημιουργικά ερωτήματα: Από τι υλικά χτίζονται τα σπίτια, τα κτήρια, οι σχέσεις, η υπομονή, η εμπιστοσύνη; Πώς αντιμετωπίζει κανείς τα εμπόδια και τις αναποδιές; Πώς διαχειριζόμαστε το λάθος μας; Μπορούμε μόνοι μας ή είναι καλύτερα να ζητήσουμε βοήθεια; Να μοιραστούμε την ιδέα μας ή να την κρατήσουμε για τον εαυτό μας;
Σάββατο 14/5, 17:30 και Κυριακή 15/5, στις 11:30
Εισιτήριο: Ενηλίκων: 10€. Παιδικό: 7€. Ομαδικό: 7€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» – Κτίριο Τσίλλερ, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα. Τηλέφωνο ταμείων: 210.5288170-171 | https://www.n-t.gr/

4. «Μουσικά και Ανάποδα», από την ομάδα Κοπέρνικος στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Η καλλιτεχνική ομάδα Κοπέρνικος ολοκληρώνει φέτος 15 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας και το γιορτάζει, δημιουργώντας μια εορταστική παράσταση γεμάτη χιούμορ, μουσική, τραγούδι και πολλές – πολλές ανατροπές, η οποία παρουσιάζεται στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.  Πρόκειται για μία παράσταση με θεατρικά και μουσικά μέρη, με τους θεατές να καλούνται να πάρουν μέρος και να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα δυο ιστορίες που εκτυλίσσονται μπροστά τους – μια μουσική και μια θεατρική – που άλλοτε συναντιούνται, με τρόπο θεαματικό και άλλοτε διαχωρίζονται.
Κυριακή 15/5, 12:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα. Τηλ: 2103636144 – 2103625520. | https://theatrotzenikarezi.gr/

5. «Μαδαγασκάρη, το Μιούζικαλ»: Η ταινία που αγαπήσαμε γίνεται μιούζικαλ και παρουσιάζεται στο Θέατρο Ριάλτο

Από το Σάββατο 2 Απριλίου το θέατρο Ριάλτο παρουσιάζει το πιο feelgood μιούζικαλ όλων των εποχών, «Μαδαγασκάρη, το Μιούζικαλ», σε σκηνοθεσία- απόδοση κειμένου Θέμη Μαρσέλλου. Αυτή είναι η Μαδαγασκάρη, η ταινία που αγαπήσαμε στο σινεμά για τα αξιολάτρευτα και με ανθρώπινα συναισθήματα ζωάκια της, που αποφασίζουν να το σκάσουν από το ζωολογικό κήπο όπου ζουν για να επιστρέψουν στην άγρια φύση, με οδηγό μία δαιμόνια συμμορία πιγκουίνων. Κάπως έτσι ξεκινά μία ιστορία γεμάτη ευτράπελα, με τετράποδους ήρωες που μας μοιάζουν πολύ, γεμάτοι με εμμονές και φοβίες, αλλά τόσο αστείοι στη διαδρομή τους προς το δικό τους παράδεισο.
Κυριακή 15/5, 11:00
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Ριάλτο – Αλέκος Αλεξανδράκης, Κυψέλης 54, Αθήνα. Τηλ: 21 1410 7764.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔίπλα – δίπλα, των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

Φεστιβάλ

6. «Αφήνω ίχνη»: 1ο Φεστιβάλ Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά και εφήβους από το Θέατρο της Ημέρας

Το Θέατρο της Ημέρας γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας του και διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά και εφήβους με τίτλο «Αφήνω ίχνη» από 13 έως 15 Μαΐου 2022 με ελεύθερη είσοδο. Το τριήμερο Φεστιβάλ περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις, εργαστήρια, σεμινάρια και ομιλίες από ειδικούς, που ενορχηστρώνονται γύρω από το θεατρικό παιχνίδι, κύριο άξονα των παιδαγωγικών, εκπαιδευτικών και θεατρικών δραστηριοτήτων του Θεάτρου Ημέρας.
13 – 15 Μαΐου 2022 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Είσοδος Ελεύθερη | Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής τηλεφωνικά στο 210-6929090 και 6974 374103 ή μέσω e-mail: [email protected].
Θέατρο της Ημέρας, Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, Αθήνα. T: 210 69 29 090 | 210 69 95 777. E: [email protected]. | https://theatro-imeras.gr/gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGenerations: Ένα φεστιβάλ για όλη την οικογένεια με ελεύθερη είσοδο στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Εκπαιδευτικά προγράμματα

7. «Μηδενίζοντας τα πλαστικά»: Workshop για παιδιά 8-12 ετών από το Ίδρυμα Ωνάση

Το Ίδρυμα Ωνάση διοργανώνει το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 10:00 και 12:00, ένα workshop για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, με θέμα «Μηδενίζοντας τα πλαστικά: Οι νέες γενιές σκέφτονται και σχεδιάζουν μια εναλλακτική καταναλωτική εμπειρία», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του BCA College. Σε αυτό το δημιουργικό, αυτοσχέδιο εργαστήριο, οι συμμετέχοντας θα μάθουν, θα σκεφτούν και θα σχεδιάσουν μια νέα, βιώσιμη προσέγγιση στα καταναλωτικά αγαθά, τις συσκευασίες και τα αντικείμενα μίας χρήσης.
Σάββατο 14 Μαΐου | 10:00 και 12:00
Δωρεάν | Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής
BCA College, Λεωφ. Αλεξάνδρας 205, Αθήνα. 

8. Το Φως, ο Ήχος και τα Τέσσερα Στοιχεία: Εργαστήρι για παιδιά 4-6 και 7-12 ετών στο Μέγαρο Μουσικής

Φωτογραφία: Jan Huber/unsplash

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνει το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 11:00 και στις 11:30 αντίστοιχα, το εκπαιδευτικό εργαστήριο, για παιδιά 4-6 και 7-12 ετών, «Το Φως, ο Ήχος και τα Τέσσερα Στοιχεία». Ένα εργαστήριο εξερεύνησης των ήχων και του φωτός μέσα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης στον Κήπο του Μεγάρου. Γη, Νερό, Φωτιά, Αέρας μας οδηγούν στον πολύχρωμο και μελωδικό κόσμο τους. Μέσα από τη φύση και τη φυσική,το φως και τον ήχο, τα εικαστικά και τη μουσική,γνωρίζοντας το έργο καλλιτεχνών που έχουν εμπνευστεί από τα στοιχεία της φύσης, τα παιδιά πειραματίζονται και δημιουργούν.
Σάββατο 14/5 | 11:00 (4-6 ετών) και 11:30 (7-12 ετών).
Κόστος συμμετοχής : € 10.00. Επιπλέον παιδί: €8.00. Αποκλειστικά τηλεφωνικές κρατήσεις στα τηλέφωνα: 2107282363 και 2107282348.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

9. Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, νέους και ενήλικες στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη διοργανώνει στους χώρους του σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους. Το Σάββατο 14 Μαΐου, 16:00 – 17:30, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά 7-11 ετών «Η εξαφάνιση του Μερκούριου Μπούα»: Γνωρίζοντας τους μυθικούς ήρωες των έργων του Νίκου Εγγονόπουλου, μέσα από ένα παιχνίδι εξερεύνησης, τα παιδιά γίνονται ντετέκτιβ και λύνουν ένα μυστήριο. Το Σάββατο 14 Μαΐου, 16:30 – 18:00, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών «Kamishibai: Θέατρο από Χαρτί»: Στη μικρή ξύλινη σκηνή του «Θεάτρου από Χαρτί», ξεδιπλώνονται παραμύθια και ιστορίες από όλο τον κόσμο, που διαδέχονται η μία την άλλη. Με την αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el

10. Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης: Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μαΐου για Παιδιά

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης υποδέχεται τους μικρούς του φίλους και τον μήνα Μάιο με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων κα δραστηριοτήτων. Ενδεικτικά: Το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί το βιωματικό εργαστήριο για παιδιά 2-4 ετών «Παραμυθοσάββατα»: Αγαπημένα παιδικά βιβλία μας ταξιδεύουν κάθε Σάββατο στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Το Σάββατο 14/5, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί το εικαστικό διαδικτυακό εργαστήριο για παιδιά 6-11 ετών «Ιστορίες Από την Τέχνη»: Ένα ταξίδι στην Τέχνη με αφορμή το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών. Την Κυριακή 15 Μαΐου, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι για βρέφη 18-28 μηνών «Λιλιπούτειες Εξερευνήσεις»: Ένα άκρως βιωματικό, διασκεδαστικό εργαστήρι βασισμένο στο παιχνίδι, με στόχο την αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών.
Για περισσότερες πληροφορίες και δραστηριότητες δείτε εδώ
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα. T: 2103250341. E: [email protected].

11. Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα Μαΐου για όλη την οικογένεια

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ διοργανώνει και τον μήνα Μάιο ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλη την οικογένεια. Την Κυριακή 15 Μαΐου, 10:30 – 12:00, θα πραγματοποιηθεί το δια ζώσης εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEM, για ηλικίες 6-9 ετών, «Ενας Δορυφόρος προβλέπει τον καιρό!»: Τα παιδιά μαθαίνουν πώς η εξέλιξη της τεχνολογίας των δορυφορικών επικοινωνιών μας δίνει τη δυνατότητα να παρατηρούμε τα καιρικά φαινόμενα και να κάνουμε προβλέψεις. Την Κυριακή 15 Μαΐου, 12:30-14:00, θα πραγματοποιηθεί το δια ζώσης εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEM, για ηλικίες 10-12 ετών, «Τα Ρομπότ ανακυκλώνουν!»: Τα παιδιά θα κατασκευάσουν ένα ρομποτικό όχημα και θα μάθουν πώς οι ρομποτικές εφαρμογές συμβάλλουν  στη συλλογή και την ανακύκλωση των απορριμμάτων. Την Κυριακή 15 Μαΐου, 14.00-14.40 και 15.00-15.40, θα πραγματοποιηθούν οι δια ζώσης οργανωμένες ξεναγήσεις για παιδιά από 10 ετών και άνω και ενήλικες «Ένα ταξίδι από τα αρχαία δίκτυα στο σύγχρονο ψηφιακό κόσμο!»: Ανακαλύπτουμε την ιστορία των τηλεπικοινωνιών και μεταφερόμαστε στον χρόνο από την Αρχαία Ελλάδα έως τον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο.
Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες εδώ
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, Πρωτέως 25, Nέα Κηφισιά. Τηλ: 210 6110299 | www.otegroupmuseum.gr| E-mail: [email protected]

12. Ίδρυμα Γουλανδρή: Μάιος με νέα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται τους μικρούς του φίλους με τρία διαφορετικά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5 έως 7, 7 έως 9 και 9 έως 12 ετών, που θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή έως τις 19 Ιουνίου. Στην «Απόδραση των Φρούτων» τα παιδιά ηλικίας 5-7 και 7-9 ετών ανακαλύπτουν την τεχνική του needlefelting, ενώ στο «Αίνιγμα των Σουρεαλιστών» (9-12 ετών) και στο εργαστήριο «Η γραμμή είναι μόνο η αρχή…» (7-9 ετών) εμπνέονται από τον κόσμο του σουρεαλισμού και δημιουργούν το δικό τους stopmotion.
Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαΐου 2022
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα.  T 210 7252895. E [email protected]. https://goulandris.gr/el/

13. Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Εκπαιδευτικά προγράμματα Μαΐου για παιδιά

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» παρουσιάζει και τον μήνα Μάιο ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά. Το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο για παιδιά 4-5 ετών «Φεγγαράκι μου λαμπρό…θα’ ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά!»Ένα μαγικό ταξίδι στη Σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες. Την Κυριακή 15 Μαΐου, στις 16:00, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο για παιδιά 5-8 ετών, «3…2…1… Εκτόξευση στο Διάστημα»: Μια διαστημική περιπέτεια ανάμεσα σε αστερισμούς, κρατήρες, κομήτες και πεφταστέρια.
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0000. E:[email protected]

14. Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Εκπαιδευτικά προγράμματα Μαΐου για όλη την οικογένεια

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει αυτόν τον Απρίλιο μια σειρά δημιουργικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλη την οικογένεια. Το Σάββατο 14 Μαΐου, 11:00 – 13:00 και την Κυριακή 15 Μαΐου, 11:30 – 13:30, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο για γονείς και παιδιά 2-3,5 ετών «I like to move it, move it!»: Φοράμε αχυρένιες φούστες, βάφουμε το σώμα μας και αφήνουμε τον χορό Hula να οδηγήσει τα βήματά μας για να αφηγηθούμε ιστορίες με τις κινήσεις μας. Μετά, ως άλλοι ταξιδευτές των ωκεανών, παίρνουμε στα χέρια μας πηλό και φτιάχνουμε τις βάρκες μας που θα μας ταξιδέψουν φέτος το καλοκαίρι. Και στο τέλος, η βάρκα μας είναι έτοιμη για να της βάλουμε το πανί της.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης , Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα | Τ.: (+30) 210 7228321-3 cycladic.gr

15. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δράσεις για όλη την οικογένεια στο ΚΠΣΙΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και αυτό το Σαββατοκύριακο ένα ποικίλο πρόγραμμα δράσεων για όλη την οικογένεια. Ενδεικτικά: Το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί η αθλητική δραστηριότητα, για παιδιά με γονείς ή ενήλικες συνοδούς, «Δημιουργική Ενόργανη»: Μέσω της ενόργανης γυμναστικής και σε συνδυασμό με παιχνίδι και διασκέδαση, τα παιδιά γνωρίζουν το σώμα και τις ικανότητές τους, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την ευλυγισία και τη μυϊκή συναρμογή. Το Σάββατο 15 Μαΐου, στις 13:00, θα πραγματοποιηθεί η αθλητική δραστηριότητα, για παιδιά από πέντε ετών και πάνω με τους συνοδούς τους, «Παιχνίδια για Οικογένειες»: Μία διασκεδαστική δραστηριότητα με παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για όλη την οικογένεια. Την Κυριακή 15 Μαΐου, 11.00-11.45 και 12.00-12.45, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 5-8 ετών «Εικαστικό παιχνίδι: Η Αράχνη που ταξίδεψε τον κόσμο»: Τα παιδιά θα γνωρίσουν καλύτερα το έργο της Λουίζ Μπουρζουά καθώς και τα μουσεία του κόσμου, θα κατασκευάσουν το δικό τους μικρό έργο για να το εκθέσουν στο δικό τους αυτοσχέδιο μουσείο.
Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαΐου
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με περισσότερες εκδηλώσεις εδώ.
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

16. Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για όλη την οικογένεια από το Μουσείο Κοτσανά

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστας Κοτσανάς» παρουσιάζει και τον μήνα Μάΐο ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες. Ενδεικτικά: Το Σάββατο 14 Μαΐου, 13:00 – 14:00, θα πραγματοποιηθεί το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι, για παιδιά Α-ΣΤ Δημοτικού και γονείς, «Στην υγειά του ρομπότ!»: Οι μικροί εξερευνητές συναντούν μυθικά ρομπότ, αυτοματισμούς και ιπτάμενες μηχανές. Συλλέγουν σημαντικά στοιχεία μετά από εξονυχιστικές συνεντεύξεις με τον Φίλωνα, τον Ήρωνα και τον Αρχύτα. Το Σάββατο 15 Μαΐου, στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί η θεματική εμπειρία επίσκεψης για παιδιά και ενήλικες, «Ένα θέατρο-αυτοκίνητο κυκλοφορεί στην Αλεξάνδρεια!»: Η αγάπη των αρχαίων Ελλήνων για το θέατρο ζωντανεύει μέσα από μια αξιοθαύμαστη τεχνολογική αναβάθμιση. Άνθρωποι, μαινάδες, θεοί και τεχνολογία συναντώνται για να αφηγηθούν τις μοναδικές τους ιστορίες. Την Κυριακή 15 Μαΐου, στις 11:30, θα πραγματοποιηθεί το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο για οικογένειες «Θέατρο Κινητό!»: Οι δραματικοί αγώνες ξεκινούν! Οι μικροί αρχαίοι υποκριτές – ηθοποιοί λαμβάνουν θέση σε ένα ταξίδι που φτάνει μέχρι τις μέρες μας και εξερευνά όλη την ιστορία και την τεχνολογία των αρχαίων θεάτρων. Την Κυριακή 15 Μαΐου, 17:00 – 18:00, θα πραγματοποιηθεί η θεματική εμπειρία επίσκεψης για ενήλικες και παιδιά «Ραντεβού κάτω από το ρολόι!»: Το «αθάνατο ρολόι» της αρχαιοελληνικής τεχνολογίας, με μέγεθος που να επιτρέπει την οικιακή χρήση, έρχεται να μας «φωτίσει» με την ευφυή του λειτουργία και τις περίτεχνες λεπτομέρειες του.
Περισσότερες εκδηλώσεις για αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς και πληροφορίες εδώ
«Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι. Τηλ: +30 211 4110044. 

17. Live From Mount Olympus: Η δεύτερη σεζόν του βραβευμένου podcast του Ιδρύματος Ωνάση διαθέσιμη online

Το βραβευμένο podcast του Ιδρύματος Ωνάση, Live From Mount Olympus επιστρέφει με τον μύθο της Περσεφόνης. Αυτή τη σεζόν, δραματοποιώντας τον μύθο της Περσεφόνης, η βραβευμένη με Tony Rachel Chavkin  και ο Keenan Tyler Oliphant συνδιευθύνουν έναν θίασο που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την Joanne Hernandez ως Περσεφόνη, τον βραβευμένο με Tony, André De Shields στον ρόλο του Ερμή, ερμηνευτές από την TEAM και αποφοίτους των προγραμμάτων του Epic Theatre Ensemble. Οι διάσημες ηθοποιοί Anna Kendrick και Isabella Rossellini θα κάνουν έκτακτες εμφανίσεις, ως Έρως και Ίρις. Υπόθεση: Όταν μια νεαρή θεά βγαίνει βόλτα μόνη της για πρώτη φορά, εξαναγκάζεται σε ένα τρομακτικό ταξίδι και καλείται να βρει τη δύναμή της μέσα στο σκοτάδι. Η μητέρα της κάνει τα πάντα για να τη φέρει πίσω – και η μοίρα ολόκληρης της ανθρωπότητας κρέμεται από μια κλωστή.
Διαθέσιμο από 10/5 το 5ο επεισόδιο
Δωρεάν | Γλώσσα: Αγγλικά
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

18. Ίδρυμα Ευγενίδου: Online και δια ζώσης δράσης και εκδηλώσεις για παιδιά

Το Ίδρυμα Ευγενίδου μας καλωσορίζει και τον μήνα Μάιο στο φυσικό και διαδικτυακό του χώρο με ένα πρόγραμμα δράσεων για όλες τις ηλικίες. Ενδεικτικά: Το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για ηλικίες 10-13 ετών, «Stop Motion Animation: Γνωριμία με την τεχνική animation Stop Motion»: Σε αυτό το εργαστήριο οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τις δημοφιλέστερες τεχνικές animation. Το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 12:30, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο επιστήμης για παιδιά 6-10 ετών «Το κρατάω, δεν το πετάω!»: Χρησιμοποιώντας απλά και ανακυκλώσιμα υλικά τα παιδιά θα κάνουν πειράματα και κατασκευές και θα ανακαλύψουν τη σημασία της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης. Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου, στις 10:45, θα προβληθεί η ψηφιακή παράσταση θόλου για ηλικίες 5+ «Ο μυστηριώδης κύριος Τιλτ… μας μαθαίνει την πραγματική αιτία που προκαλεί τις εποχές». Την Κυριακή 15 Μαΐου, στις 17:00, θα πραγματοποιηθεί το διαδικτυακό εργαστήριο για παιδιά 10-13 ετών «Ζεστό και Κρύο: πειράματα θερμότητας και θερμοκρασίας»: Μέσα από πειράματα με απλά υλικά τα παιδιά θα ανακαλύψουν έννοιες που σχετίζονται με τη θερμότητα, τη θερμοκρασία, τους θερμικούς αγωγούς και μονωτές και τη λανθάνουσα θερμότητα.
Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαΐου 2022
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις εδώ
Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο Αθήνας, Λεωφόρος Συγγρού 387, Αθήνα. Τηλέφωνο: (+30) 210 9469600. Ε: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTo Φουγάρο που φωτίζει το Ναύπλιο (video)12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b