MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Home Cinema: 9 ταινίες που θα δούμε το Σαββατοκύριακο σε TV και online πλατφόρμες

Συγκεντρώσαμε όσες ταινίες αξίζουν την προσοχή σας αυτό το Σαββατοκύριακο σε τηλεόραση και online πλατφόρμες.

"Ο Σημαδεμένος" του Brian De Palma
"Ο Σημαδεμένος" του Brian De Palma
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Σαββατοκύριακο στο σπίτι σημαίνει σίγουρα μια καλή ευκαιρία για ταινία και χαλάρωση. Σας προτείνουμε τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να βρείτε σε τηλεόραση και online πλατφόρμες…για να μη βαρεθείτε ψάχνοντας.

Τηλεόραση

“Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ” του Ken Loach: Βουλή στις 23:00, Σάββατο 07/05

Ο Daniel Blake στα 59 του παθαίνει καρδιακή προσβολή και οι γιατροί δεν τον αφήνουν να εξασκεί πια το επάγγελμα του μαραγκού. Ωστόσο, η πολιτεία δεν είναι πρόθυμη να του δώσει την οικονομική ασφάλεια που χρειάζεται και που θα τον απάλλασσε από την εργασία του. Έτσι, μπαίνει στην διαδικασία να παλέψει την σκληρή γραφειοκρατία. Η συγκλονιστική ταινία του Loach κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών αλλά και στα BAFTA στην κατηγορία Outstanding British Film of the Year.

“Βλέπω το Θάνατο σου” του James Wong: Star στη 01:00, Σάββατο 07/05

Λίγο πριν ξεκινήσει η πτήση τους, ο Alex βλέπει έναν οιωνό πως αυτός και η παρέα του θα πεθάνουν και τους κατεβάζει άρον άρον από το αεροπλάνο. Πράγματι, τους έχει σώσει τη ζωή αλλά ταυτόχρονα αυτή η αποφυγή του θανάτου τους, οδηγεί έναν προς έναν σε ακόμη πιο άγριο θάνατο. Με αυτήν την ταινία ξεκίνησε ένα επιτυχημένο franchise ταινιών που το λες και cult ενώ ορισμένες φορές θέλει και δυνατό στομάχι.

“Mandy” του Panos Cosmatos: COSMOTE Cinema1 στις 22:30, Σάββατο 07/05

Ο Red και η Mandy είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι που ζει σε ένα απομονωμένο σπίτι στο δάσος. Όταν μια ομάδα χίππιδων και μανιακών μηχανόβιων θα τους επιτεθούν άγρια και θα απαγάγουν την Mandy, ο Red είναι έτοιμος για εκδίκηση βράζοντας από οργή! Ο Nicolas Cage δίνει -ακόμη- μια συγκλονιστική ερμηνεία και καθρεφτίζει τα όρια που μπορεί να ξεπεράσει ο άνθρωπος όταν του στερούν τα πάντα -πόσο μάλλον ό,τι πολυτιμότερο έχει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ11ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας ΑΓΩΝ: Δυναμική επανεκκίνηση στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος12.09.2018

“Ο Σημαδεμένος” του Brian De Palma: Star στις 23:10, Κυριακή 08/05

Ο Tony Montana ξεκινάει ως φτωχός Κουβανός που μεταναστεύει στο Μαϊάμι και σύντομα ανεβαίνει, όταν κάνει δουλειές για τον έμπορο ναρκωτικών Frank Lopez. Η ακαταμάχητη γυναίκα του Lopez, οδηγεί τον Tony να τον βγάλει από τη μέση και να πάρει τη θέση του. Όμως, όταν φτάσεις στην κορυφή ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι προς τα κάτω! Αν δεν την έχετε δει είναι must κι αν την έχετε δει, γιατί να μη την ξαναδείτε; Ο Al Pacino δεν παύει εδώ να μας υπενθυμίζει γιατί είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του -ή και όχι μόνο- χαρίζοντας ατάκες που μνημονεύουμε έως και σήμερα. Και φυσικά βλέπουμε και μια απόλυτα εντυπωσιακή -υποκριτικά και εμφανισιακά- Michelle Pfeiffer!

“Spider-Man” του Sam Raimi: Ant1 στις 01:45, Κυριακή 08/05

Ο Peter Parker είναι ένα απλό έφηβο αγόρι μέχρι που μια μέρα τον τσιμπά μια αράχνη, δίνοντάς του υπερδυνάμεις. Σιγά σιγά καταλαβαίνει πως θέλει να χρησιμοποιήσει τις νέες του δυνατότητες για να σώζει την πόλη, γεγονός που σύντομα του δημιουργεί εχθρούς και συγκεκριμένα τον Green Goblin. Η πρώτη ταινία της τριλογίας με τον Tobey Maguire στον ομώνυμο ρόλο αλλά και η πρώτη γενικά με ήρωα τον Spider-Man. Φυσικά και το υπόλοιπο καστ είναι εξαιρετικό με τους Willem Dafoe, Kirsten Dunst, James Franco και J.K. Simmons.

“The Iceman” του Ariel Vromen: COSMOTE Cinema1 στις 22:45, Κυριακή 08/05

Ο Πολωνός Richard Kuklinski ζούσε μια διπλή ζωή, από τη μια ήταν οικογενειάρχης κι από την άλλη διαβόητος πληρωμένος δολοφόνος, ο οποίος σκότωνε κι από ευχαρίστηση αλλά και ως επάγγελμα. Το 1986, όταν και τον έπιασαν, η γυναίκα και οι κόρες του που δεν είχαν ιδέα, τον παράτησαν. Πρόκειται για βιογραφική ταινία η οποία βασίζεται στην πραγματική ζωή του Kuklinski, ο οποίος μπήκε στη φυλακή ισόβια ενώ υπολογίζεται πως σκότωσε περίπου 100 με 200 ανθρώπους. Συνεργαζόταν και με την μαφία ενώ το παρατσούκλι “Iceman” του δόθηκε από την αστυνομία όταν μια φορά είχε παγώσει ένα πτώμα για να αποκρύψει την ώρα θανάτου του. Στην ταινία τον ενσαρκώνει ο Michael Shannon ενώ παίζουν και οι Chris Evans, James Franco, Winona Ryder, Ray Liotta και David Schwimmer.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Βληχή»: Ο Γιώργος Λάνθιμος στα βουνά της Τήνου με την Έμμα Στόουν12.09.2018

Online πλατφόρμες

“Η Δουλειά της” του Νίκου Labot: Cinobo

H Παναγιώτα δεν έχει δουλέψει ποτέ της και είναι σχεδόν αναλφάβητη. Σχεδόν 40 πια και με οικογένεια, θα χρειαστεί να πιάσει την πρώτη της δουλειά όταν μείνει άνεργος ο άντρας της. Ως καθαρίστρια σε ένα εμπορικό κέντρο θα βιώσει την οικονομική ανεξαρτησία παρά την εργασιακή εκμετάλλευση που ολοκάθαρα βλέπουν οι υπόλοιπες συνάδελφοί της. Όμως εκείνη θα αλλάξει για πάντα μέσα από αυτή την εμπειρία. Η εικόνα της ελληνικής οικογένειας, της θέσης της γυναίκας σε αυτήν αλλά και στον χώρο εργασίας φαίνονται σε αυτήν την ταινία με έναν τρόπο που θα σας χαραχτεί στη μνήμη…

“Okja” του Bong Joon-ho: Netflix

Στη Νότια Κορέα, η μικρή Mija είναι φίλη με ένα τεράστιο ζώο που ονομάζει Okja. Όταν μια πολυεθνική παίρνει τον καλύτερό της φίλο έως τη Νέα Υόρκη, έχοντας μεγάλα σχέδια για αυτόν, εκείνη δεν έχει παρά να πάει να τον σώσει. Η ταινία δια χειρός του σκηνοθέτη της πολυβραβευμένης ταινίας “Παράσιτα” έχει ένα πολύ ενδιαφέρον καστ που περιλαμβάνει την Tilda Swinton, τον Paul Dano και τον Jake Gyllenhaal.

“Girl” του Lukas Dhont: Ertflix έως 29/07

Η Lara, μια 15χρονη έφηβη, θέλει να γίνει μπαλαρίνα και να παλέψει πολύ για να το πετύχει. Ωστόσο, έχει να αντιμετωπίσει το κρίσιμο ζήτημα της ταυτότητας του φύλου της καθώς γεννήθηκε αγόρι, γεγονός που σωματικά την δυσκολεύει στο μπαλέτο. Με πολλά βραβεία στις Κάννες και με μια δυνατή ιστορία, η ταινία αυτή μπορεί μόνο να σας “ρουφήξει” στον κόσμο της.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b