MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Home Cinema: 10 ταινίες για να δείτε τη Μεγάλη Εβδομάδα στην TV

Κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα μπορείτε να βρείτε διαθέσιμες πολλές επιλογές για ταινίες στην τηλεόραση. Εμείς διαλέξαμε τις δικές μας 10 προτάσεις…

"Μαρία Μαγδαληνή" του Garth Davis
"Μαρία Μαγδαληνή" του Garth Davis
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Συγκεντρώσαμε τις δικές μας 10 προτάσεις ταινιών για να δείτε τη Μεγάλη Εβδομάδα στην τηλεόραση. Περιλαμβάνονται τόσο ταινίες που υπόσχονται να σας βάλουν στο κλίμα των ημερών, όσο και άλλες αξιόλογες επιλογές διαφόρων ειδών. Ας τις ανακαλύψουμε…

Μ. Δευτέρα 18/04

“Μαρία Μαγδαληνή” του Garth Davis: Ant1 στις 21:00

Η ιστορία της Μαρίας της Μαγδαληνής, η οποία ακολούθησε τον Ιησού στην Ιερουσαλήμ και βρέθηκε παρούσα στην Σταύρωση και την Ανάστασή Του. Μια πρόσφατη -του 2018- και καλογυρισμένη ταινία με πρωταγωνιστές το αξιαγάπητο χολιγουντιανό ζευγάρι των Rooney Mara και Joaquin Phoenix, υπόσχεται να σας μεταδώσει τον παλμό της εποχής και τη μοναδική ιστορία της Μαρίας Μαγδαληνής.

“Τα Δάκρυα του Ήλιου” του Antoine Fuqua: Mega στη 01:00

Ο υποπλοίαρχος A.K. Waters και η επίλεκτη ομάδα του έχουν ως αποστολή να σώσουν την Lena, μια γιατρό-μέλος των γιατρών χωρίς σύνορα, η οποία έχει εγκλωβιστεί σε ένα απομονωμένο χωριό της Νιγηρίας, όταν ξεκινά δικτατορία. Εκείνη δεν θέλει να φύγει αν δεν διασφαλίσει και τη διάσωση των κατοίκων του χωριού κι έτσι ξεκινά νέος αγώνας για τον Waters. Απολαύστε τον Bruce Willis -που πρόσφατα ανακοινώθηκε από την οικογένειά του η διακοπή της υποκριτικής του καριέρας λόγω προβλήματος υγείας- αλλά και την άκρως καθηλωτική Monica Bellucci.

Μ. Τρίτη 19/04

“Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει” των Richard Glatzer και Wash Westmoreland: Alpha στις 00:00

Η Alice Howland είναι μια αναγνωρισμένη καθηγήτρια γλωσσολογίας, η οποία αν και πάρα πολύ νέα, διαγιγνώσκεται με τη νόσο του  Αλτσχάιμερ. Αν και καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να μην αλλάξει η δική της ζωή αλλά και των παιδιών και του συζύγου της, δεν υπάρχει επιστροφή. Μια βαθιά ανθρώπινη ταινία που σκιαγραφεί μοναδικά τις δυσκολίες μιας ασθένειας που έρχεται εκεί που δεν την περιμένεις, ειδικά σε μια πρόωρη ηλικία. Η Julianne Moore κέρδισε το πρώτο Όσκαρ της καριέρας της και της άξιζε! Η ερμηνεία της θα σας ανατριχιάσει…

“Επτά Χρόνια στο Θιβέτ” του Jean-Jacques Annaud: Mega στις 00:20

Ο Heinrich Harrer, ένας ικανότατος ορειβάτης, δραπετεύει από τη φυλακή -πιάστηκε από βρετανούς στρατιώτες όταν ξέσπασε πόλεμος, που τον βρήκε να ανεβαίνει τα Ιμαλάια. Τώρα βρίσκει καταφύγιο στην Λάσα, όπου διαμένουν βουδιστές και γνωρίζει τον νεαρό Δαλάι Λάμα με τον οποίο αναπτύσσει μια δυνατή φιλία. Ο Brad Pitt μας οδηγεί σε ένα μακρινό ταξίδι για να παρακολουθήσουμε την συναρπαστική ζωή ενός χαρισματικού και συνάμα τυχερού άντρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα highlights του 75ου Φεστιβάλ Καννών: 10 ταινίες που ξεχωρίζουν από το φετινό πρόγραμμα12.09.2018

Μ. Τετάρτη 20/04

“Το Όνομα του Ρόδου” του Jean-Jacques Annaud: ΕΡΤ2 στις 22:30

Βρισκόμαστε στον 14ο αιώνα και “ακολουθούμε” έναν φραγκισκανό μοναχό, τον William von Baskerville. Όταν τον ζητούν σε ένα μοναστήρι βενεδικτίνων για να εξιχνιάσει τον παράξενο θάνατο ενός μοναχού, πυροδοτείται μια σειρά φόνων που, όπως όλα δείχνουν, σχετίζεται με τον δεύτερο τόμο της Ποιητικής του Αριστοτέλη. Αυτή η ταινία δεν είναι άλλη από την εξαιρετική κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Umberto Eco με πρωταγωνιστή τον Sean Connery!

“Η Θεωρία των Πάντων” του James Marsh: Alpha στις 00:00

Ο Stephen Hawking είναι ένας νεαρός φοιτητής αστροφυσικής και ένας πάρα πολύ έξυπνος άνθρωπος. Ξαφνικά μαθαίνει πως πάσχει από μια πολύ σπάνια ασθένεια που σταδιακά θα τον αφήνει παράλυτο και θα έχει πιθανότατα 2 χρόνια ζωής! Όμως, έχοντας στο πλευρό του την Jane, θα καταφέρει να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής του αλλά κυρίως να συμβάλει τόσο στις σύγχρονες επιστήμες, που ούτε εκείνος δεν θα μπορούσε να το φανταστεί. Η βιογραφική ταινία για τη ζωή ενός σπουδαίου ανθρώπου, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε και στα γυρίσματά της, χάρισε στον Eddie Redmayne το πρώτο του Όσκαρ!

Μ. Πέμπτη 21/04

“Τα Πάθη του Χριστού” του Mel Gibson: Σκάι στις 23:00

Παρακολουθούμε τις 12 τελευταίες ώρες της ζωής του Ιησού, οι οποίες περιλαμβάνουν και τις πιο μαρτυρικές στιγμές του, από τα βασανιστήρια μέχρι την Σταύρωση. Ο Mel Gibson μας έδωσε μια από τις πιο σκληρές και αιματηρές απεικονίσεις αυτών των τελευταίων ωρών του Ιησού, τον οποίο εδώ υποδύεται ο Jim Caviezel. Θα σας βάλει στο κλίμα των ημερών αλλά με έναν πιο σοκαριστικό και αποστομωτικό τρόπο…

“Βαραββάς” του Richard Fleischer: Mega στις 00:50

Όταν ο Πόντιος Πιλάτος ζήτησε από το πλήθος να σώσει τον ληστή Βαραββά ή τον Ιησού, εκείνοι έσωσαν τον πρώτο. Παρά το ότι του δόθηκε η ευκαιρία να μείνει ζωντανός, τον κυνηγούσε η εικόνα του Χριστού σε όλη την υπόλοιπη ζωή του. Μια ταινία που δίνει σημασία σε ένα από τα πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ροής των γεγονότων που οδήγησαν στην Σταύρωση αλλά για το οποίο δεν γνωρίζουμε και τόσα πολλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Ιησούς από τη Ναζαρέτ: 8 λάθη που δεν είχες προσέξει στη σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι12.09.2018

Μ. Παρασκευή 22/04

“Η Βίβλος” του John Huston: Σκάι στις 7:45

Συγκεντρώνονται στην συγκεκριμένη ταινία τα πρώτα 12 κεφάλαια της Βίβλου, ξεκινώντας από τη δημιουργία του ανθρώπου έως την κιβωτό του Νώε. Η ταινία παίρνει ένα μοναδικό ύφος χάρη στον εξαιρετικό Αμερικανό σκηνοθέτη John Huston!

“Θα Σε Βρω στον Παράδεισο” του Vincent Ward: Ant1 στις 7:45

Ο Chris Neilson πεθαίνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και πηγαίνει στον παράδεισο. Όταν η γυναίκα του, ανήμπορη να αντέξει τον χαμό του, αυτοκτονεί, πηγαίνει στην κόλαση και ο Chris αποφασίζει να πάει να τη βρει, διακινδυνεύοντας έτσι την αιώνια αθανασία της ψυχής του. Ρομαντική ταινία που θέτει τα όσα γνωρίζουμε περί κόλασης και παραδείσου! Πρωταγωνιστής είναι ο αείμνηστος Robin Williams ενώ εμφανίζεται και ο θρύλος της 7ης τέχνης Max von Sydow.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b