MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 10 προτάσεις για την Κυριακή 10 Απριλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Κυριακή 10 Απριλίου 2022.

Hardi Kurda, PHOTO: BOGNA KOCIUMBAS | 11ο Borderline Festival: Το μουσικό φεστιβάλ της Στέγης επιστρέφει – 3 ημέρες γεμάτες πειραματισμό σε 4 σημεία της Αθήνας
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος | Ειδικές προβολές

1. KinderDocs: Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Shadow Game, συζήτηση και masterclass με τη σκηνοθέτιδα Els Van Driel

Το KinderDocs φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Shadow Game» των δημοσιογράφων-σκηνοθετών Eefje Blankevoort και Els van Driel. Μια ιστορία ενηλικίωσης, που αφηγείται την περιπετειώδη διαδρομή στην Ευρώπη ασυνόδευτων εφήβων προσφύγων. Μετά την προβολή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138 την Κυριακή 10 Απριλίου, θα ακολουθήσει συζήτηση και masterclass με τη σκηνοθέτιδα Els Van Driel, με θέμα: From Syria to Ukraine and Beyond: Children on the Move.
Κυριακή 10 Απριλίου, 11:00
Η ταινία κατάλληλη για ηλικίες από 11 ετών και άνω.
Εισιτήριο προβολής ταινίας: 6€. Κόστος masterclass: 10€. Αγοράστε εισιτήρια εδώ
Μουσείο Μπενάκη – Κτίριο Οδού Πειραιώς 138, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου. Τηλέφωνο: 210 345 3111. Email: [email protected] | https://www.benaki.org

2. «Μέσα από το Τζάμι, Τρείς πράξεις»: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Χρήστου Μπάρμπα για μια επιπλέον προβολή στον κινηματογράφο Δαναό

Tο βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Μέσα από το Τζάμι, Τρείς πράξεις» του Χρήστου Μπάρμπα, το οποίο κατέγραψε τη ζωή στην Νέα Θάλπη κατά την διάρκεια του εγκλεισμού την Άνοιξη του 2020, θα προβληθεί στον κινηματογράφο Δαναό την Κυριακή 10 Απριλίου, στις 16:45. Πρόκειται για έναν είναι φόρο τιμής στον Δημήτρη Καμπανάρο αλλά και μια ιστορία που αναδεικνύει το σπουδαίο έργο των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων και των επαγγελματιών του κλάδου.
Κυριακή 10/4, 16:45
Εισιτήριο: 6€. Προπώληση εδώ
Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109, Αθήνα. Τηλ: 210 6922655. Ε: [email protected] | https://www.danaoscinema.gr/

3. Ο Τέταρτος Χαρακτήρας: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Κατερίνας Πατρώνη αποκλειστικά στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η βραβευμένη ταινία της Κατερίνας Πατρώνη, «Ο Τέταρτος Χαρακτήρας», ένα ντοκιμαντέρ εξομολογήσεων για την απώλεια, την ενοχή, την πίστη και την αναζήτηση της λύτρωσης, προβάλλεται αποκλειστικά, το Σαββατοκύριακο 9-10 Απριλίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Ο Τέταρτος Χαρακτήρας ακολουθεί τις διαδρομές των τριών ηρώων μέσα στο αστικό τοπίο και φανερώνει τη σύνδεση του χρόνου με το ανθρώπινο βίωμα και την πόλη. Η ταινία παρατηρεί τις καθημερινές τελετουργίες των χαρακτήρων ενώ οι μονόλογοί τους διαπλέκονται με τους ήχους της Αθήνας. Χωρίς σχολιασμό ή συνεντεύξεις, η κινηματογραφική σύνθεση συνυφαίνει τον εξωτερικό δημόσιο χώρο με τον εσωτερικό κόσμο των πρωταγωνιστών και φανερώνει την αμφίδρομη και ενεργητική σχέση τους. Μετά τις προβολές, θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία της Σκηνοθέτιδος, Κατερίνας Πατρώνη.
Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Απριλίου | 19:00
Ταινιοθήκη Ελλάδος: Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Αθήνα (Μετρό Κεραμεικός). Τηλ: +30 210 3612046 και  +30 210 3609695 (ext. 0117) | E: [email protected] |  http://www.tainiothiki.gr

4. Απρίλιος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Απρίλιο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα. Από την Πέμπτη 7/4 και για μία εβδομάδα, σειρά έχει η ταινία «Στα βήματά της» (25′) της Αναστασίας Κρατίδη. Ειδική Μνεία –26ο Φεστιβάλ  Σαράγεβο.  Βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» της Βουλής των Ελλήνων, Βραβείο ΕΤΕΚΤ -43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

5. 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: Επιστρέφει με προβολές σε φυσικούς και διαδικτυακούς χώρους

Αφιέρωμα Ισότητα – Writing With Fire

Αυτόν τον Απρίλιο, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου επιστρέφει με πλούσιο πρόγραμμα προβολών και παράλληλων εκδηλώσεων, αφιερώματα, διαδικτυακές προβολές προσβάσιμες σε όλους εντός Ελλάδας, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συμπαραγωγές αλλά και «Ντοκιμαντέρ για όλους» με καθολικά προσβάσιμες προβολές. Το ραντεβού δίνεται από τις 8 έως τις 17 Απριλίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας (Αριστομένους 33) και σε άλλες 11 πόλεις: την Πάτρα, την Αμαλιάδα, το Άργος, την Τρίπολη, το Ναύπλιο, τη Σπάρτη, τα Φιλιατρά, το Γύθειο, το Ξυλόκαστρο, την Ακράτα και τη Δημητσάνα.
8-17 Απριλίου 
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 8 ταινίες που θα δούμε το Σαββατοκύριακο σε TV και online πλατφόρμες12.09.2018

Εκθέσεις

6. Weather Engines: Ομαδική καλλιτεχνική έκθεση για το περιβάλλον στη Στέγη και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Η έκθεση «Weather Engines» εξερευνά την ποιητική, τις πολιτικές και τις τεχνολογίες του περιβάλλοντος, από τη γη ως τον ουρανό και από το χώμα ως την ατμόσφαιρα. Πρόκειται για μια καλλιτεχνική έκθεση και ένα πρόγραμμα ομιλιών, περφόρμανς και εργαστηρίων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (Θησείο). Προσεγγίζει τον καιρό ως περίπλοκο σύστημα, ως αντικείμενο παρατήρησης και ελέγχου, καθώς και ως βιωμένη εμπειρία. Τα πρότζεκτ και οι εκδηλώσεις αναφέρονται στα φυσικά φαινόμενα και στην κλιματική αλλαγή, σε παλαιότερες και σύγχρονες στρατηγικές μηχανικής του καιρού, καθώς επίσης σε διαφορετικές κοινωνικοπολιτικές ατμόσφαιρες τις οποίες αναπνέουμε και βιώνουμε.
Διάρκεια έκθεσης: 1 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2022
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση – Εκθεσιακός Χώρος -1: Τετάρτη – Παρασκευή στις 16:00-22:00 και Σάββατο & Κυριακή στις 12:00-22:00.
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο (και τις Κυριακές 3 Απριλίου και 15 Μαΐου) στις 17:00-22:00.
Είσοδος Ελεύθερη. Για την έκθεση στη Στέγη είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική προκράτηση θέσης
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων  εδώ

7. Visitations: Φωτογραφική έκθεση του Γιάννη Χατζηασλάνη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»

Η έκθεση «Visitations» («Επισκέψεις») του Γιάννη Χατζηασλάνη, που παρουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»έως τις 30 Απριλίου, αφορά μία συλλογή φωτογραφιών από μουσεία της Αττικής, ένα σύνολο εικόνων από χώρους, δωμάτια, βιτρίνες, εκθέματα και αντικείμενα. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια επισκέψεων σε περισσότερα από 50 μουσεία τα τελευταία πέντε χρόνια, με μια μικρή αναλογική κάμερα. Το έργο προέκυψε μέσα από την εξερεύνηση μουσειακών αφηγήσεων, την περιέργεια γύρω από τα εκθέματα και από τις συναντήσεις με το απρόσμενο. Το έργο του Χατζηασλάνη δεν αποσκοπεί να λειτουργήσει ως ευρετήριο των μουσείων της Αττικής. Ωστόσο, μέσω της διαδικασίας της συσσώρευσης, έχει εξελιχθεί το ίδιο σε ένα μικρό μουσείο· σε μια συλλογή των συλλογών.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 23 Μαρτίου έως 30 Απριλίου
Ωράριο: Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 11:00 – 19:00. Σάββατο/Κυριακή: 10:00 – 15:00.
Ελεύθερη είσοδος
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων: Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης – Θησείο. Τηλ: 210 3452150 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #6: Όσα μας άρεσαν και όσα μας “χάλασαν” αυτή την εβδομάδα12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

8. 11ο Borderline Festival: Το μουσικό φεστιβάλ της Στέγης επιστρέφει – 3 ημέρες γεμάτες πειραματισμό σε 4 σημεία της Αθήνας

Hardi Kurda, PHOTO: BOGNA KOCIUMBAS

Αναγνωρίζοντας την πολιτική διάσταση της μουσικής έκφρασης, το φεστιβάλ Borderline της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση καλεί για τρεις μέρες, από 8 έως 10 Απριλίου, τους μουσικόφιλους να αμφισβητήσουν καθιερωμένες οριογραμμές και να αφεθούν στο εδώ και στο τώρα του ήχου. Θορυβώδες, χαμηλόφωνο, ήπιο, επιθετικό και πάνω από όλα τολμηρό, το τριήμερο φεστιβάλ τοποθετεί στο επίκεντρο τις συνέργειες με καλλιτέχνες και οργανισμούς που παραδοσιακά βρίσκονται εκτός του Δυτικού Κανόνα. Πιο συγκεκριμένα, η φετινή έκδοση του Borderline συνδιαμορφώθηκε σε συνεργασία με το Space21 του Κουρδιστάν και το φεστιβάλ Irtijal της Βηρυτού, με στόχο την ενίσχυση του καλλιτεχνικού δικτύου με τη Μέση Ανατολή και την προώθηση ενός βιώσιμου και αποκεντρωμένου μοντέλου καλλιτεχνικής περιοδείας.
8-10 Απριλίου | Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Δράσεις με δωρεάν είσοδο και με εισιτήρια από 3-10€. Κλείστε θέση εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.onassis.org/el/whats-on/borderline-festival-11

9.  Open House Athens 2022: Γνωρίζουμε την αρχιτεκτονική της Αθήνας με ένα διήμερο δωρεάν ξεναγήσεων

Το 9ο Open House Athens επιστρέφει στις 9 και 10 Απριλίου 2022. 54 κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους, 3 διαδρομές εκτυλίσσονται στην πόλη, 400 εθελοντές ετοιμάζονται να μας ξεναγήσουν στην αρχιτεκτονική της Αθήνας. Ένα διήμερο δωρεάν αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων, που απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Μια δράση που βασίζεται στον εθελοντισμό και έχει ως στόχο να γνωρίσουμε την αρχιτεκτονική και την πόλη μας λίγο καλύτερα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κτίρια δημόσια και ιδιωτικά, σύγχρονα και ιστορικά, μνημεία, μουσεία, θέατρα, κατοικίες, εργασιακούς χώρους, αλλά και διαδρομές αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος και πλαισιώνεται από πλήθος παράλληλων δράσεων και διαγωνισμών. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Απριλίου: Δείτε το πρόγραμμα εδώ
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.openhouseathens.gr/

10. Εργαστήρι Μαιρηβή: Πασχαλινό Bazaar με χειροποίητες κούκλες για τη στήριξη φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών

Στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» – Κουκλοθέατρο, στο Μεταξουργείο πρόκειται να εκτεθούν, στις 8,9 κα 10 Απριλίου, κούκλες («Το επισκεπτήριο») και χειροποίητες δημιουργίες φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών, που αξιοποίησαν το «νεκρό χρόνο» της φυλακής δημιουργικά. Το πασχαλινό Bazaar διοργανώνουν από κοινού το εργαστήριο «Λόγος και Ύφασμα» της ΑΡΣΙΣ, το εργαστήρι ραπτικής «Modistra» του Δικτύου Στήριξης φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών και το «Εργαστήρι Μαιρηβή». Στο πλαίσιο της Έκθεσης, το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 στις 8 μ.μ., ο πρωτομάστορας των παραμυθιών Στέλιος Πελασγός αφηγείται παραμύθια κι ιστορίες ζωής, από όλο τον κόσμο για μικρούς και μεγάλους. Η βραδιά αποσκοπεί να απαντήσει σε ερωτήματα όπως: «Φυλακή μπορεί να είναι ένα σκοτεινό μπουντρούμι ή ένα πλούσιο σπίτι, ένα ξεροπήγαδο ή ένα μπουκάλι, τι είναι όμως ελευθερία και πώς απελευθερώνεται κανείς»; Όλα έσοδα θα διατεθούν για να καλυφθούν οι ανάγκες αυτών των γυναικών.
Παρασκευή 8, Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Απριλίου, 11 π.μ. – 8 μ.μ.
Βραδιά Αφήγησης: Συμμετοχή 5€ (Σάββατο 9/4, 20:00)
«Εργαστήρι Μαιρηβή», Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο. τηλ.: 2105222181 & 6942420062. Ε: [email protected], www.mairivi.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟμάρ Σαρίφ: Οι μεγάλες κινηματογραφικές στιγμές του σπουδαίου ηθοποιού12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b