MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 9 προτάσεις για την Κυριακή 3 Απριλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Κυριακή 3 Απριλίου 2022.

Μουσείο Φιλελληνισμού: Ξεναγήσεις με ελεύθερη είσοδο
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου επιστρέφει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Ανάμεσα στα κύματα»

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, μετά από δυο χρόνια μακριά από τις αίθουσες, επανέρχεται δυναμικά αυτήν την Άνοιξη στο καθιερωμένο ραντεβού του. Από τις 29 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου 2022 προσκαλεί τους σινεφίλ σ’ ένα ταξίδι στην 7η Τέχνη, μέσα από ένα πρόγραμμα προβολών και συναντήσεων με τους δημιουργούς γαλλικών και γαλλόφωνων ταινιών. Απολαύστε ταινίες που αναδεικνύουν την ποικιλομορφία του Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, συζητήσεις με καλεσμένους δημιουργούς, αφιερώματα, αλλά και νεανικές προβολές.
29 Μαρτίου – 6 Απριλίου 2022
Για το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

2. Χώρα, Σε Βλέπω: Προβολή ταινιών από την πλούσια κληρονομιά του ελληνικού κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη

Χώρα, Σε Βλέπω, η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τη διάσωση, ψηφιοποίηση, προβολή και μελέτη ταινιών από την πλούσια κληρονομιά του ελληνικού κινηματογράφου του 20ού αιώνα, επιστρέφει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, για τελευταία φορά. Ένα πρόγραμμα χωρίς στεγανά, όπου η μυθοπλασία διαδέχεται το ντοκιμαντέρ, εμπορικές επιτυχίες δίνουν τη σκυτάλη σε δυσεύρετα κινηματογραφικά διαμάντια, πολιτικά θρίλερ σε τρυφερές ιστορίες ενηλικίωσης. Κυριακή 3 Απρίλιου: 19:00, «Η Ακρόπολις των Αθηνών» Ροβήρος Μανθούλης, 1960, 28´. «Θηραϊκός Όρθρος» Κώστας Σφήκας & Σταύρος Τορνές, 1968, 22´. «Οικόπεδο» Θόδωρος Μαραγκός, 1971, 13´. «Στα Τουρκοβούνια» Λευτέρης Ξανθόπουλος, 1982, 23´. «Αθήναι» Εύα Στεφανή, 1995, 40´ | 21:30, «Γράμματα από την Αμερική» Λάκης Παπαστάθης, 1972, 19. «Τελευταίος Σταθμός, Κροϊτσμπεργκ» Γιώργος Καρυπίδης, 1975, 22´. «Το Άλλο Γράμμα» Λάμπρος Λιαρόπουλος, 1976, 72´.
 31 Μαρτίου – 4 Απριλίου 2022
Ελεύθερη είσοδος. Δελτία εισόδου θα διατίθενται δωρεάν την ημέρα κάθε προβολής, 30’ πριν την έναρξη κάθε ταινίας, στα ταμεία της Ταινιοθήκης.
Ταινιοθήκη Ελλάδος: Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Αθήνα (Μετρό Κεραμεικός). Τηλ: +30 210 3612046 και  +30 210 3609695 (ext. 0117) | E: [email protected] |  http://www.tainiothiki.gr

3. Απρίλιος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Απρίλιο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα. Αυτήν την εβδομάδα (έως και τις 6 Απριλίου),  στην απογευματινή προβολή, παίζεται το «Χάνσελ» (17′) της Βίβιαν Παπαγεωργίου. Η  ταινία διακρίθηκε σε πολυάριθμα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι 10 καλύτερες σειρές και ταινίες που θα δούμε τον Απρίλιο12.09.2018

Εκθέσεις

4. «Παναρμόνια»: Αφιέρωμα στην Ελληνίδα εικαστικό Σοφία Καλογεροπούλου από την Εθνική Λυρική Σκηνή

H Εθνική Λυρική Σκηνή, Σκηνή σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη διακεκριμένη Ελληνίδα εικαστικό Σοφία Καλογεροπούλου με μια μεγάλη έκθεση ζωγραφικής για το πλούσιο καλλιτεχνικό της έργο. Η έκθεση με τίτλο «Παναρμόνια», η οποία είναι βασισμένη στο Λεξικό της Ελληνικής Μουσικής του Τάκη Καλογερόπουλου, παρουσιάζεται παρουσιάζεται από τις 8 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου 2022, καθημερινά 09.00-21.00, στο Αίθριο του 4ου ορόφου της ΕΒΕ στο ΚΠΙΣΝ.
Διάρκεια έκθεσης: 8 Μαρτίου – 5 Απριλίου 2022.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 09.00-21.00
Είσοδος ελεύθερη
Αίθριο 4ου ορόφου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

5. Weather Engines: Ομαδική καλλιτεχνική έκθεση για το περιβάλλον στη Στέγη και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Η έκθεση «Weather Engines» εξερευνά την ποιητική, τις πολιτικές και τις τεχνολογίες του περιβάλλοντος, από τη γη ως τον ουρανό και από το χώμα ως την ατμόσφαιρα. Πρόκειται για μια καλλιτεχνική έκθεση και ένα πρόγραμμα ομιλιών, περφόρμανς και εργαστηρίων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (Θησείο). Προσεγγίζει τον καιρό ως περίπλοκο σύστημα, ως αντικείμενο παρατήρησης και ελέγχου, καθώς και ως βιωμένη εμπειρία. Τα πρότζεκτ και οι εκδηλώσεις αναφέρονται στα φυσικά φαινόμενα και στην κλιματική αλλαγή, σε παλαιότερες και σύγχρονες στρατηγικές μηχανικής του καιρού, καθώς επίσης σε διαφορετικές κοινωνικοπολιτικές ατμόσφαιρες τις οποίες αναπνέουμε και βιώνουμε.
Διάρκεια έκθεσης: 1 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2022
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση – Εκθεσιακός Χώρος -1: Τετάρτη – Παρασκευή στις 16:00-22:00 και Σάββατο & Κυριακή στις 12:00-22:00.
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο (και τις Κυριακές 3 Απριλίου και 15 Μαΐου) στις 17:00-22:00.
Είσοδος Ελεύθερη. Για την έκθεση στη Στέγη είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική προκράτηση θέσης
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων  εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: Τα βιβλία που αγαπήσαμε ως παιδιά και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

6. Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου: Εκατοντάδες τίτλοι και δωρεάν δράσεις σε μια γιορτή στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Στις 2 και 3 Απριλίου η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης γίνεται «γιορτινή» και προσκαλεί μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους, σε ένα διήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στο παιδικό βιβλίο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Εκείνο το διήμερο, εκδοτικοί οίκοι θα βρίσκονται στο αίθριο της Αγοράς με εκατοντάδες διαφορετικούς τίτλους – αγαπημένα βιβλία της κλασικής λογοτεχνίας αλλά και νέες πειραματικές εκδόσεις, νέους συγγραφείς, ιδιαίτερες εικονογραφήσεις και πολλά παραμύθια. Comics για τους λάτρεις της 9ης τέχνης και επιλεγμένα χειροποίητα παιχνίδια Ελλήνων κατασκευαστών. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου θα τρέχουν πολλά διαφορετικά ανοιχτά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 12. | https://www.facebook.com/agorakypselis

7. Μουσείο Φιλελληνισμού: Ξεναγήσεις με ελεύθερη είσοδο

Το Μουσείο Φιλελληνισμού προσκαλεί τους επισκέπτες αυτή την Κυριακή, 3 Απριλίου, στις 11:00 και στις 12:00 μ.μ., να παρακολουθήσουν δύο κύκλους δωρεάν ξεναγήσεων στις συλλογές του μουσείου. Στους συμμετέχοντες της ξενάγησης θα προσφερθεί δωρεάν το επετειακό ημερολόγιο του Μουσείου Φιλελληνισμού για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, το οποίο έχει επανεκδοθεί και διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.
Κυριακή 3/4, 11:00 και 12:00
H είσοδος στο Μουσείο είναι δωρεάν.
Μουσείο Φιλελληνισμού, Ζησιμοπούλου 12, Αθήνα
Για πληροφορίες:  Email: [email protected] και Τηλ. 210-8094750.

8. Δοκιμές: Τρεις διαλέξεις-performance για τον ήχο και τα νέα μέσα από τους Medea Electronique στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά παρουσιάζει την καλλιτεχνική κολεκτίβα Medea Electronique, για τρία κυριακάτικα μεσημέρια, το καθένα με διαφορετικό χαρακτήρα. Πρόκειται για τρεις διαλέξεις – περφόρμανς για τον ήχο, την ηχητική δραματουργία, τον αυτοσχεδιασμό και τα νέα μέσα ή αλλιώς τρεις συναντήσεις όπου η πράξη τροφοδοτεί σε πραγματικό χρόνο τη θεωρία και αντίστροφα. Κυριακή 3/4/2022, ώρα 13:00 – «Trial»: Σημείο εκκίνησης της videoart performance αποτελεί το περίφημο γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου, «Το ξύπνημα του σκλάβου».
Κυριακή 3/4, 13:00
Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (γενική είσοδος για μεμονωμένη παράσταση). 20 ευρώ (για τρεις παραστάσεις) | Προπώληση εδώ.
Φουαγιέ Α’ ορόφου, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς.

9. Weather Engines: Τριήμερο ομιλιών, συζητήσεων και περφόρμανς στη Στέγη και το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Το πρόγραμμα των εγκαινίων της έκθεσης «Weather Engines» περιλαμβάνει ένα τριήμερο με ομιλίες, συζητήσεις και περφόρμανς, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Το πρόγραμμα εστιάζει στην αισθητική και στις τεχνολογίες του καιρού στην εποχή της κλιματικής κρίσης. Οι ομιλίες και οι περφόρμανς απαντούν στις σύγχρονες πολιτικές ατμόσφαιρες και εκφράζουν τη σχέση του ανθρώπου με κόσμους πέρα από τον άνθρωπο, καθώς και τη σχέση επιστημονικής έρευνας και καλλιτεχνικού έργου.
1-3 Απριλίου 2022
Για το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση , Λεωφ. Συγγρού 107, Αθήνα.

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόφος Νυμφών, Θησείο, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 +1 αγαπημένοι κήποι για καφέ και φαγητό στην Αθήνα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b