MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Χώρα, σε Βλέπω: Οι επιτυχημένες προβολές κορυφαίων ελληνικών ταινιών επιστρέφουν στην Ταινιοθήκη

Η επιτυχημένη σειρά προβολών κορυφαίων ελληνικήν ταινιών του 20ου αιώνα, «Χώρα, σε Βλέπω», μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, επιστρέφει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος με ελεύθερη είσοδο.

Χώρα, σε Βλέπω: Οι επιτυχημένες προβολές κορυφαίων ελληνικών ταινιών επιστρέφουν στην Ταινιοθήκη
«Το Άλλο Γράμμα» Λάμπρος Λιαρόπουλος
Monopoli Team

Χώρα, σε Βλέπω, η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τη διάσωση, ψηφιοποίηση, προβολή και μελέτη ταινιών από την πλούσια κληρονομιά του ελληνικού κινηματογράφου του 20ού αιώνα, επιστρέφει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, για τελευταία φορά.

Δωρεάν προβολές κορυφαίων ελληνικών ταινιών του 20ου αιώνα

Η Ακρόπολη του ‘60, η Σαντορίνη του ‘68, η Αθήνα του ‘70, του ‘80, του ‘90, μια χώρα, οι άνθρωποι και οι δημιουργοί της σε διαρκή κίνηση, στους Φούρνους της Ικαρίας, στην Αμερική, στο Κρόϊτσμπεργκ του Βερολίνου. Ένα πρόγραμμα χωρίς στεγανά, όπου η μυθοπλασία διαδέχεται το ντοκιμαντέρ, εμπορικές επιτυχίες δίνουν τη σκυτάλη σε δυσεύρετα κινηματογραφικά διαμάντια, πολιτικά θρίλερ σε τρυφερές ιστορίες ενηλικίωσης. Αυτά και άλλα σε νέες ψηφιακές κόπιες, οι περισσότερες από τις οποίες αποκατεστημένες στο πλαίσιο του προγράμματος, με αγγλικούς υπότιτλους και δωρεάν είσοδο* για το κοινό.

Οι προβολές πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της επιτροπής «Ελλάδα 2021». Κύριος χορηγός της δράσης είναι το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – ΕΚΟΜΕ, ενώ χορηγοί δράσης είναι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και της Finos Film.

Χώρα, σε Βλέπω: Οι επιτυχημένες προβολές κορυφαίων ελληνικών ταινιών επιστρέφουν στην Ταινιοθήκη

ROM του Μενέλαου Καραμαγγιώλη

Πρόγραμμα

Πέμπτη 31 Μάρτιου
  • 20:00, «Το Μπλόκο» Άδωνις Κύρου, 1965, 82´
  • 22:00, «Κιέριον» Δήμος Θέος, 1968, 86´

Παρασκευή 1 Απρίλιου
  • 20:00, «Ο Μικρός Δραπέτης» Σταυρός Τσιώλης, 1968, 87´
  • 22:00 «Το Δέντρο που Πληγώναμε» Δήμος Αβδελιώδης, 1986, 65´

Σάββατο 2 Απρίλιου
  • 18:00, «Μανταλένα» Ντίνος Δημόπουλος, 1960, 88´
  • 21:30, «Κορίτσια Για Φίλημα» Γιάννης Δαλιανίδης, 1965, 105´

Κυριακή 3 Απρίλιου
  • 19:00, «Η Ακρόπολις των Αθηνών» Ροβήρος Μανθούλης, 1960, 28´
    «Θηραϊκός Όρθρος» Κώστας Σφήκας & Σταύρος Τορνές, 1968, 22´
    «Οικόπεδο» Θόδωρος Μαραγκός, 1971, 13´
    «Στα Τουρκοβούνια» Λευτέρης Ξανθόπουλος, 1982, 23´
    «Αθήναι» Εύα Στεφανή, 1995, 40´
  • 21:30, «Γράμματα από την Αμερική» Λάκης Παπαστάθης, 1972, 19´
    «Τελευταίος Σταθμός, Κροϊτσμπεργκ» Γιώργος Καρυπίδης, 1975, 22´
    «Το Άλλο Γράμμα» Λάμπρος Λιαρόπουλος, 1976, 72´

Δευτέρα 4 Απριλίου
  • 19:00, «Φούρνοι, Μια Γυναικεία Κοινωνία» Αλίντα Δημητρίου & Νίκος Κανάκης, 1982, 48´
    «Rom» Μενέλαος Καραμαγγιώλης, 1989, 76´
  • 21:30, «Λιποτάκτης» Γιώργος Κόρρας & Χρήστος Βούπουρας, 1988, 122´
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 χαρακτήρες της μικρής και μεγάλης οθόνης που έκαναν την τρανς κοινότητα λίγο πιο “ορατή”12.09.2018

Στις επόμενες σελίδες ακολουθούν οι ταινίες αναλυτικά

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

* Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου. Θα διατίθενται δωρεάν την ημέρα κάθε προβολής, 30’ πριν την έναρξη κάθε ταινίας, στα ταμεία της Ταινιοθήκης.

Για την είσοδο του κοινού στην Ταινιοθήκη απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση μάσκας τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την διάρκεια των προβολών και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

ΧΩΡΑ, ΣΕ ΒΛΕΠΩ– Ο ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ / επιμέλεια δράσης (ΕΑΚ): Σύλλας Τζουμέρκας, Ελίνα Ψύκου / συνεπιμέλεια προγράμματος, επιμέλεια έκδοσης και εκπαιδευτικού υλικού: Αφροδίτη Νικολαΐδου, Δημήτρης Παπανικολάου / γενικός συντονισμός δράσης (ΕΑΚ): Φαίδρα Βόκαλη / επιμέλεια ψηφιοποίησης και αποκατάστασης: Γιάννης Βεσλεμές / εργαστήρια εικόνας: ANMAR FILM LAB, STEFILM, AUTHORWAVE / εργαστήριο ήχου: KVARYBOSOUND MFC / συντονισμός παραγωγής: Ιωάννα Ραμπαούνη / βοηθός συντονισμού: Βάιος Γαλάνης / νομική σύμβουλος: Μαρίνα Μαρκέλλου / γραφιστικά: Νίκος Πάστρας, TALC / υπεύθυνη επικοινωνίας: Νατάσσα Πανδή / social media manager: Γιώργος Παππάς, Δημήτρης Τσακαλέας / συνόψεις ταινιών: Θοδωρής Δημητρόπουλος / συντονισμός φεστιβάλ: Σταύρος Μαρκουλάκης / συντονισμός έκδοσης: Ασπασία-Μαρία Αλεξίου / μεταφράσεις έκδοσης: Ασπασία-Μαρία Αλεξίου, Michael Eleftheriou, Δέσποινα Παυλάκη, Κώστας Σκορδύλης / υποτιτλισμός & μεταφράσεις ταινιών: AUTHORWAVE / έξτρα μεταφράσεις ταινιών: ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ, STORYTELLER

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b