MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Θεσσαλονίκη: 5 +1 προτάσεις για φαγητό στη συμπρωτεύουσα

Για όσους βρίσκεστε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και λίγο πριν το 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ρίξει αυλαία, σας προτείνουμε κάποια από τα αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στη συμπρωτεύουσα.

Ergon Agora, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
Ergon Agora, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Με το 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης να έχει ήδη ξεκινήσει στην πόλη εδώ και κάποιες μέρες, όλο και περισσότερος κόσμος επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν. Για όσους, λοιπόν, βρίσκεστε ήδη στην πόλη – είτε για το φεστιβάλ, είτε για άλλο λόγο – προτείνουμε κάποια από τα αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στη συμπρωτεύουσα.

Ergon Agora

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πάνω στην Παύλου Μελά, θα συναντήσετε το Ergon Agora, έναν πολυχώρο, στον οποίο μπορεί κάποιος να απολαύσει τόσο το πρωινό, το μεσημεριανό ή το βραδινό του, όσο και τα ψώνια του ανάμεσα σε μία ποικιλία προϊόντων στο εσωτερικό “παντοπωλείο” του μαγαζιού, στο οποίο μπορείτε να βρείτε από κρέας και ψάρι, μέχρι συσκευασμένα προϊόντα διαφόρων παραγωγών που δύσκολα θα βρείτε στα super markets. Όσον αφορά το φαγητό του Ergon, τα πιάτα του είναι εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα, με μεγάλη έμφαση σε προϊόντα όπως ελαιόλαδο, διάφορα τοπικά τυριά και διάφορα άλλα. Σίγουρα μία αγαπημένη πρόταση για όλες τις ώρες της ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ergon Agora μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ballaro

Παραμένοντας στο κέντρο της πόλης, και πάλι στην Παύλου Μελά, στον αριθμό 37, θα βρούμε το Ballaro, ένα ιταλικό εστιατόριο με αφαιρετική, μίνιμαλ αισθητική και πεντανόστιμα πιάτα. Σε μία εξωτερική αυλή -που βρίσκεται λίγο πιο χαμηλά από το ύψος του δρόμου- αλλά και στον εσωτερικό κατάλευκο χώρο του μαγαζιού, μπορείτε να απολαύσετε το μεσημεριανό και το βραδινό σας μέσα σε μία ατμόσφαιρα ηρεμίας, “προστατευμένη” από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ballaro μπορείτε να βρείτε εδώ.

Mangiare GastroBar

Παραμένοντας στην ιταλική κουζίνα, αλλά κατεβαίνοντας στην Μητροπόλεως, αγαπημένη επιλογή αποτελεί το Mangiare GastroBar. Ένα γωνιακό ιταλικό εστιατόριο, industrial, urban αισθητική που έχουμε αγαπήσει ιδιαίτερα, χάρη στη φιλόξενη ατμόσφαιρά του και τη μεγάλη ποικιλία του σε πίτσες και ζυμαρικά. Δική μας αγαπημένη επιλογή τα Alfredo’s.

Περισσότερες πληροφορίες για το Mangiare GastroBar μπορείτε να βρείτε εδώ.

Brothers In Law

Σε μία πιο street food διάθεση, το αγαπημένο μπεργκεράδικο Brothers in Law προτείνει, από τις 12 το πρωί, μία μεγάλη ποικιλία από μπέργκερς, αλλά και διάφορα πιάτα, μεταξύ των οποίων wraps, σαλάτες και fried chicken και πολλά ακόμα. Σε μία urban ατμόσφαιρα, θα απολαύσετε το αγαπημένο σας μπέργκερ σε 4 σημεία της συμπρωτεύουσας. Προσωπική αγαπημένη πρόταση το Big Kahuna Burger (εννοείται με πατάτες).

Περισσότερες πληροφορίες για το Brothers in Law θα βρείτε εδώ

Cin Cin
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cin Cin (@cincin.skg)

Από τις 10 το πρωί, μέχρι τις 2:30 το βράδυ, το Cin Cin στην οδό Ικτίνου, περιμένει όλους εκείνους που θέλουν να πιουν τον καφέ τους, να φάνε, αλλά και να απολαύσουν το ποτό ή το κρασί τους. Ένα νεοκλασικό κτίριο, με εξωτερικά τραπεζάκια στον πεζόδρομο, αλλά και έναν εσωτερικό χώρο που αποπνέει έναν elegant αέρα, προσκαλεί τους επισκέπτες να γευτούν τις μεσογειακές γεύσεις του, αλλά και μία ποικιλία ποτών και coctails.

Περισσότερες πληροφορίες για το Cin Cin μπορείτε να βρείτε εδώ.

Χοζεβά Καφέ-Μεζέ

Σε άλλη διάθεση, πιο παρεΐστικη, το Χοζέβα Καφέ-Μεζέ, ένα “σύγχρονο καφενείο“, όπως συστήνεται στο ευρύ κοινό, με “νησιώτικη” ατμόσφαιρα. Με “άρωμα Αμοργού“, συγκεκριμένα, οι επισκέπτες απολαμβάνουν τον καφέ ή τον μεζέ τους -συνοδευόμενο από κάποιο παραδοσιακό ποτό- σε μία φιλόξενη και στυλάτη ατμόσφαιρα. Αγαπημένη επιλογή για όποιον θέλει να βάλει μία πιο παραδοσιακή πινελιά στην έξοδό του.

Περισσότερες πληροφορίες για το Χοζεβά Καφέ-Μεζέ μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερες προτάσεις για φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.Gr.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b