MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Brunch με στιλ στην Αθήνα: 7 insta-friendly μαγαζιά για μια διαφορετική έξοδο

Εμπνευσμένοι από την αγάπη μας για το φαγητό και για τα ωραία μέρη, βρήκαμε και σας προτείνουμε τα πιο «στιλάτα» μέρη για brunch – και όχι μόνο – στην Αθήνα.

This Is Loco, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
This Is Loco, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Το brunch πρόκειται για ένα θέμα που μάς έχει απασχολήσει στο παρελθόν και σίγουρα θα μάς απασχολήσει ξανά στο μέλλον. Αγαπημένη επιλογή πολλών, κατάλληλο για όλες τις ώρες της ημέρας, από νωρίς το πρωί μέχρι και το απόγευμα, έχει μπει δυναμικά στη ζωή μας. Παρακινούμενοι, λοιπόν, από την αγάπη μας για το φαγητό, αλλά και για τα όμορφα μέρη με ιδιαίτερη αισθητική και προσωπικότητα, βρήκαμε και σας προτείνουμε 7 στιλάτα, insta-friendly μέρη για να απολαύσετε το brunch σας – και όχι μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 μέρη για healthy φαγητό στην Αθήνα για την πιο…νόστιμη πλευρά της υγιεινής διατροφής12.09.2018

Philos Athens
Philos Athens, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Philos Athens, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Έχοντας επιστρέψει δυναμικά μετά από το σύντομο κλείσιμό του, που ακολούθησε την 2η καραντίνα, το Philos Athens είναι έτοιμο να μάς υποδεχθεί. Όσοι περνάτε από την οδό Σόλωνος μπορεί να έχετε παρατηρήσει το μικρό, διακριτικό εκ πρώτης όψεως, Philos. Εξωτερικά ένα «ήσυχο» μαγαζί, πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα μέρος με έντονο στιλ και άποψη. Το ιδανικό πάντρεμα της industrial αισθητικής με ρομαντικά και vintage στοιχεία. Αν βρίσκεστε στο κέντρο και ψάχνετε ένα ιδιαίτερο μαγαζί για να απολαύσετε το brunch και τον καφέ σας, κρατήστε το Philos στις πρώτες επιλογές σας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Philos Athens μπορείτε να βρείτε εδώ.

Vintage Tostou
Vintage Tostou, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Vintage Tostou, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Το φιλόξενο σαλόνι του Vintage Tostou στη Γλυφάδα – αλλά, πλέον και στο κέντρο, στην οδό Κολοκοτρώνη – περιμένει όποιον διαλέξει να απολαύσει το brunch του σε μία στιλάτη και κουκλίστικη ατμόσφαιρα. Pancakes, κρουασάν, scrambled eggs, σάντουιτς, αλλά και πίτσες και ζυμαρικά, είναι μερικά μόνο από τα πιάτα ανάμεσα στα οποία έχετε να επιλέξετε. Παράλληλα, η αισθητική του μαγαζιού, vintage – όπως, άλλωστε περιγράφει και το όνομά του – πολύχρωμη και, κατά μία έννοια, θεατρική, δημιουργεί μία ατμόσφαιρα ηρεμίας και ταξιδεύει τον επισκέπτη σε μία άλλη εποχή, λίγο πιο ρομαντική, λίγο πιο όμορφη…

Περισσότερες πληροφορίες για το Vintage Tostou μπορείτε να βρείτε εδώ.

The Makers
The Makers, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

The Makers, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Πάνω στην Πραξιτέλους, ανάμεσα σε άλλα μαγαζιά, θα βρει κανείς το The Makers. Ένα μέρος που συνδυάζει την minimal αισθητική με τις υγιεινές προτάσεις γεύσεων, αλλά και την “ραπτική“. Πιο συγκεκριμένα, στο The Makers, εκτός από φαγητό και καφέ θα βρει κανείς μια σειρά από ποδιές με ιδιαίτερο στυλ, εξατομικευμένες, φτιαγμένες για να ξεχωρίζουν σχεδιαστικά και ταυτόχρονα να προσφέρουν άνεση, καθώς και διάφορα είδη, μεταξύ των οποίων τσάντες, μπλουζάκια, μαξιλάρια και άλλα. Το πάντρεμα φαγητού και υφασμάτινων ειδών, πλαισιωμένο από την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του χώρου, αποτελεί μία πολύ σύγχρονη προσέγγιση στον χώρο του brunch, καθιστώντας το The Makers ένα μαγαζί που πρέπει οπωσδήποτε να βάλετε στη λίστα σας.

Περισσότερες πληροφορίες για το The Makers μπορείτε να βρείτε εδώ.

This Is Loco
This Is Loco, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

This Is Loco, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Χωμένο σε κάποιο από τα πολλά στενά δρομάκια που συναντάμε στο Κουκάκι, βρίσκει κανείς το This Is Loco. Ένα ευρύχωρο μαγαζί με industrial και minimal πινελιές, προορισμένο τόσο για brunch και φαγητό, όσο και για διάβασμα. Με το λευκό να κυριαρχεί και το φως να μπαίνει άπλετο από τις δύο τζαμαρίες του μαγαζιού, το Loco αφήνει την αίσθηση ενός φωτεινού, τεράστιου χώρου πλαισιωμένου με φυτά. Όσον αφορά το μενού, όσοι το επισκεφθείτε μπορείτε να βρείτε από brunch και καφέ, μέχρι κυρίως γεύματα, εμπνευσμένα κυρίως από την μεξικάνικη κουζίνα, καθώς και ορισμένες healthy επιλογές, και όλα αυτά σε μία απόσταση, ούτε πέντε λεπτών, από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Περισσότερες πληροφορίες για το This Is Loco μπορείτε να βρείτε εδώ.

Minu
Minu, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Minu, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Φεύγοντας από το Κουκάκι και πηγαίνοντας προς Ψυρρή, συναντάει κανείς το Minu, έναν minimal χώρο, πλημμυρισμένο στα φυτά που αφήνει μία αίσθηση «παντρέματος» πόλης και φύσης. Όλη η μαγεία του μαγαζιού βρίσκεται στις μικρολεπτομέρειες που διαμορφώνουν το σύνολο. Τα φυτά, μάλιστα, όπως και ορισμένα έπιπλα και αντικείμενα που θα βρείτε να στολίζουν τον χώρο είναι προς πώληση, ενώ το μέρος λειτουργεί ενίοτε και σαν εκθεσιακός χώρος. Στις γευστικές προτάσεις του μαγαζιού, μπορείτε να βρείτε από καφέ και brunch, μέχρι και κάποιες comfort επιλογές, αλλά και healthy πιάτα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Minu μπορείτε να βρείτε εδώ.

Different Beast
Different Beast, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Different Beast, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Στην καρδιά της Κηφισιάς, σε ένα από τα πολλά ανοιχτά της πεζοδρόμια, θα βρείτε το Different Beast. Ένα γωνιακό μαγαζάκι, περιτριγυρισμένο από δέντρα, με άποψη και ιδιαίτερο χαρακτήρα. Η αισθητική του παραπέμπει σε έναν παραμυθένιο κόσμο μίας άλλης εποχής – σαν ένα μικρό, φιλόξενο καλυβάκι, χαμένο μέσα στο δάσος. Αυτή η παραμυθένια αύρα του αποτυπώνεται και στα πιάτα του, με ιδιαίτερες γευστικές επιλογές. Τόσο γλυκές, όσο και αλμυρές προτάσεις σας περιμένουν να τις απολαύσετε σε ένα από τα πιο στιλάτα μαγαζιά της Αθήνας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Different Beast μπορείτε να βρείτε εδώ.

Fairytale
Fairytale, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Fairytale, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Επίσης σαν βγαλμένη από παραμύθι είναι και η επόμενή μας πρόταση, που δεν είναι άλλη από το Fairytale, το οποίο μπορείτε να βρείτε τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όσον αφορά το Fairytale του κέντρου, πλημμυρισμένο από λουλούδια και με το ροζ να κυριαρχεί παντού, υπόσχεται μία ξεχωριστή εμπειρία σε όποιον το επιλέξει για τον καφέ, το brunch, το γλυκό ή το φαγητό του. Παράλληλα, το Fairytale της Νέας Φιλαδέλφειας, με πιο έντονα τα στοιχεία επιρροής από τα αγαπημένα μας παραμύθια, είναι ιδανική πρόταση τόσο για μικρούς, όσο και για μεγάλους που νιώθουν ακόμη παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες για το Fairytale μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερες προτάσεις για φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b