MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

CODA: Ποια είναι η Καλύτερη Ταινία που ξεχώρισε στα Όσκαρ και πού θα τη δείτε

Η ταινία CODA έκανε το 3/3 στις κατηγορίες που ήταν υποψήφια στα Όσκαρ 2022, συμπεριλαμβανομένης και της Ταινίας της Χρονιάς (Διασκευασμένο σενάριο και Β’ Ανδρικό οι άλλες δύο κατηγορίες).

Monopoli Team

Η τελετή απονομής των Όσκαρ 2022 πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής (27/3) με τη βραδιά να είναι άκρως λαμπερή, ωστόσο δεν έλειψαν και τα… παρατράγουδα επί σκηνής, όπως το κακό αστείο του Κρις Ροκ για την γυναίκα του Γουίλ Σμιθ, το οποίο κατέληξε σε ένα χαστούκι. Από τη βραδιά, μεγάλοι νικητές αναδείχθηκαν δύο, το Dune και το CODA. Το πρώτο γιατί κατέκτησε έξι Όσκαρ (Οπτικά Εφέ, Φωτογραφία, Σκηνογραφία, Ήχο, Μοντάζ και Μουσικό Σκορ), ενώ το δεύτερο γιατί έκανε το 3/3 στις κατηγορίες που ήταν υποψήφιο, συμπεριλαμβανομένης και της Ταινίας της Χρονιάς (Διασκευασμένο σενάριο και Β’ Ανδρικό οι άλλες δύο κατηγορίες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOscars 2022: Η ιστορική νίκη του CODA και ο “σιωπηλός” θρίαμβος του Dune12.09.2018

Το CODA της Σιάν Χέντερ, είναι μία ταινία που παρουσιάζει την περίπλοκη ζωή μιας οικογένειας κωφών και της κόρης της, που έχει την ακοή της και έλαβε Όσκαρ καλύτερης ταινίας, διαψεύδοντας τα προγνωστικά ειδικών και συντρίβοντας αρκετά βαριά ονόματα που ανταγωνιζόταν, με το καστ της ταινίας να ανεβαίνει στη σκηνή για να παραλάβει το χρυσό αγαλματίδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Τζέιν Κάμπιον έγινε η τρίτη γυναίκα που κερδίζει Όσκαρ Σκηνοθεσίας στην ιστορία του θεσμού12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b