MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Τζέιν Κάμπιον έγινε η τρίτη γυναίκα που κερδίζει Όσκαρ Σκηνοθεσίας στην ιστορία του θεσμού

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μία γυναίκα κερδίζει το Όσκαρ Σκηνοθεσίας! Η  Τζέιν Κάμπιον έγινε μόλις η τρίτη γυναίκα σκηνοθέτις στην ιστορία του θεσμού που κερδίζει το Όσκαρ, με την καταπληκτική ταινία της, “Η Εξουσία του Σκύλου”.

Η Τζέιν Κάμπιον κερδίζει το Όσκαρ Σκηνοθεσίας, πηγή φωτογραφίας: Twitter/TIFF
Η Τζέιν Κάμπιον κερδίζει το Όσκαρ Σκηνοθεσίας, πηγή φωτογραφίας: Twitter/TIFF
Monopoli Team

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μία γυναίκα κερδίζει το Όσκαρ Σκηνοθεσίας! Μετά την Κάθριν Μπίγκελοου (2010) και την περσινή νικήτρια Κλόε Ζάο, η Τζέιν Κάμπιον έγινε μόλις η τρίτη γυναίκα σκηνοθέτις στην ιστορία του θεσμού που κερδίζει το Όσκαρ, με την ταινία “Η Εξουσία του Σκύλου”.

Η Κάμπιον ήταν φαβορί για τα φετινά Όσκαρ, έχοντας κερδίσει ήδη τα κορυφαία βραβεία στα BAFTA, τα DGA (Βραβεία του Σωματείου Σκηνοθετών Αμερικής), αλλά και στα Critics’ Choice Awards -όπου έκανε μερικά αμφιλεγόμενα σχόλια για τις τενίστριες Σερίνα και Βίνους Γουίλιαμς, παραγωγούς της ταινίας “Η Μέθοδος των Γουίλιαμς”.

Αυτή τη φορά, η σκηνοθέτις ήταν πιο προσεκτική με τα λόγια της, λέγοντας στην ομιλία της: “Απλά ήθελα να πω ότι αγαπώ πολύ τους υπόλοιπους υποψηφίους. Σας αγαπώ όλους, είστε όλοι καταπληκτικά ταλαντούχοι και θα μπορούσε να έχει κερδίσει ο καθένας από εσάς. Αγαπώ τη σκηνοθεσία γιατί είναι μία βαθιά βουτιά σε κάθε ιστορία, όμως η δουλειά του να δημιουργείς έναν ολόκληρο κόσμο, μπορεί να είναι απαιτητική. Στην “Εξουσία του Σκύλου”, δούλεψα με ηθοποιούς που με συγκίνηση αποκαλώ φίλους μου. Απάντησαν στην πρόκληση της ιστορίας με το βάθος του ταλέντου τους” είπε και ευχαρίστησε τους ηθοποιούς και την οικογένειά της, πριν ευχαριστήσει μία τελευταία φορά τον Τόμας Σάβατζ, συγγραφέα του μυθιστορήματος, στο οποίο βασίστηκε η ταινία. “Θα ήταν αδύνατο χωρίς έναν άνδρα που ποτέ δεν γνώρισα, τον Τόμας Σάβατζ. Έγραψε για την βιαιότητα, θέλοντας το αντίθετο: ευγένεια. Ευχαριστώ την Ακαδημία. Είναι τιμή ζωής”.

Η Κάμπιον έγραψε το σενάριο, που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σάβατζ, το οποίο γράφτηκε το 1967. Η ιστορία, που είναι τοποθετημένη στην Μοντάνα του 1925, μιλά για έναν βίαιο, περίπλοκο cowboy (Benedict Cumberbatch), που γίνεται έξαλλος όταν ο αδερφός του (Jesse Plemons) φέρνει στο σπίτι του μία γυναίκα (Κρίστεν Ντανστ) και τον γιό της (Kodi Smit-McPhee). Όλοι οι ηθοποιοί ήταν υποψήφιοι για Όσκαρ -κανείς όμως δεν κέρδισε.

Η Κάμπιον είχε ήδη γράψει ιστορία στα Όσκαρ, αφού είναι η μοναδική γυναίκα που έχει προταθεί δύο φορές για βραβείο Σκηνοθεσίας. Η πρώτη υποψηφιότητα για Όσκαρ ήρθε το 1993, όταν σκηνοθέτησε τα “Μαθήματα Πιάνου”. Η ταινία κέρδισε τρία Όσκαρ: Καλύτερου Σεναρίου για την Κάμπιον, Α΄Γυναικείου Ρόλου για την Χόλι Χάντερ και Β΄Γυναικείου Ρόλου για την μόλις 11χρονη τότε Άννα Πάκουιν. Το Όσκαρ Σκηνοθεσίας εκείνη την χρονιά κέρδισε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ για τη “Λίστα του Σίντλερ”. Η Τζέιν Κάμπιον όμως έγραψε ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που κερδίζει Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες.

Εμείς παρακολουθήσαμε live την 94η τελετή απονομής των βραβείων της Ακαδημίας στην COSMOTE TV -αν χάσατε την live μετάδοση, μπορείτε να παρακολουθήσετε την μεγάλη βραδιά ξανά σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου, από τις 18:45 με υπότιτλους αποκλειστικά στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌσκαρ 2022: Όλοι οι νικητές της συναρπαστικής 94ης τελετής απονομής της Ακαδημίας12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b