MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

“Υπάρχει χώρος και για εμάς”: Το Όσκαρ της Ariana DeBose είναι μία ιστορική νίκη και για την queer κοινότητα

Η Ariana DeBose, έγραψε ιστορία ως η πρώτη Αφρολατίνα και ανοιχτά queer ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ, για τον Β’ Γυναικείο Ρόλο στην ταινία West Side Story.

Monopoli Team

Το βράδυ της Κυριακής, στην 94η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ γίναμε μάρτυρες μια ιστορικής στιγμής για την ορατότητα της απανταχού queer κοινότητας, μετά την νίκη της Ariana DeBose που κέρδισε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Η γνωστή  ηθοποιός, έγραψε ιστορία ως η πρώτη Αφρολατίνα και ανοιχτά queer ηθοποιός που κερδίζει Όσκαρ. Η 31χρονη ηθοποιός κέρδισε επάξια το αγαλματίδιο για την ταινία West Side Story, όπου ενσάρκωσε την Ανίτα, έμπιστη φίλη της Μαρία, σε ένα ριμέικ του κλασικού μιούζικαλ δια χειρός Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Αυτός είναι ο ίδιος ρόλος που έδωσε στη Ρίτα Μορένο το Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου πριν από 60 χρόνια το 1962, με την Μoreno τότε να γίνεται η πρώτη Λατίνα που κερδίζει Όσκαρ. Μετά το τέλος της τηλεοπτικής μετάδοσης των Όσκαρ, η DeBose ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαι μια ανοιχτά queer έγχρωμη γυναίκα — και όχι για τίποτα, αυτό είναι τρομερό, παιδιά», είπε. Σημείωσε επίσης ότι είναι «η δεύτερη Λατίνα που κερδίζει βραβείο ερμηνείας» μετά την Moreno. «Και νομίζω ότι αυτό απλώς αποδεικνύει ότι υπάρχει χώρος για εμάς. Είναι μια όμορφη στιγμή να τη δεις. Και με τιμά πραγματικά αυτό» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOscars 2022: Τα εκθαμβωτικά beauty looks που ξεχωρίσαμε στο κόκκινο χαλί12.09.2018

Στην ομιλία της, η DeBose συγκίνησε το κοινό λέγοντας για την ίδια: «Φανταστείτε αυτό το κοριτσάκι στο πίσω κάθισμα ενός λευκού Ford Focus. Όταν την κοιτάς στα μάτια, βλέπεις μια ανοιχτά queer έγχρωμη γυναίκα, μια Αφρολατίνα, που βρήκε τη δύναμή της στη ζωή μέσα από την τέχνη. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι είμαστε εδώ, για να το γιορτάσουμε».

Ενώ σε ένα άλλο σημείο της ομιλίας της, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που έχει η παρουσία της στην οθόνη και θέλοντας να εμπνεύσει κι άλλα queer άτομα εκεί έξω ανέφερε: «Σε οποιονδήποτε  αμφισβήτησε την ταυτότητα σας ή ακόμα και αν βρεθείτε πότε σε μια γκρίζα περιοχή, σας υπόσχομαι: Ότι υπάρχει ένα μέρος για εμάς».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία της εδώ:

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ξανά την λαμπερή 94η τελετή απονομής των βραβείων ‘Οσκαρ σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου, από τις 18:45 αποκλειστικά στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD, με υπότιτλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOscars 2022: Ενός λεπτού σιγή για την Ουκρανία – Οι “μπλε κορδέλες” ως ένδειξη αλληλεγγύης12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b