MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Oscars 2022: Ενός λεπτού σιγή για την Ουκρανία – Οι “μπλε κορδέλες” ως ένδειξη αλληλεγγύης

Στο γενικότερο κίνημα συμπαράστασης προς την Ουκρανία, οι αστέρες στην 94η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ της Ακαδημίας στήριξαν με τον δικό τους τρόπο την χώρα.

Πηγή φωτογραφίας: Instagram/@JamieLeeCurtis
Πηγή φωτογραφίας: Instagram/@JamieLeeCurtis
Monopoli Team

Η τηλεοπτική μετάδοση των φετινών Όσκαρ, εκτός από βραβεία, περιλάμβανε και φόρο τιμής στην Ουκρανία, η οποία εδώ και ένα μήνα απειλείται από την εισβολή της Ρωσίας.

Όταν η Μίλα Κούνις, γνωστή για την ουκρανική της καταγωγή και τον αγώνα συμπαράστασης στην πατρίδα της, ανέβηκε στην σκηνή για να προλογίσει την ερμηνεία της Ρέμπα ΜάκΕνταιρ στο τραγούδι Somehow You Do που θα ακολουθούσε, πήρε την ευκαιρία να ευαισθητοποιήσει για ακόμα μία φορά το κοινό.

Από το βήμα που της δόθηκε, η ηθοποιός τόνισε πως «σε μία τέτοια καταστροφή, είναι αδύνατο να μην συγκινηθείς από την αντοχή τους. Δεν μπορεί παρά να νιώθει κανείς δέος για εκείνους που βρίσκουν δύναμη να συνεχίσουν να παλεύουν μέσα στο αφάνταστο σκοτάδι».

Αμέσως μετά την ερμηνεία της ΜάκΕνταιρ, οι παρευρισκόμενοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα στις οθόνες των τηλεθεατών ένα μήνυμα που έλεγε: «Θα θέλαμε να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή για να δείξουμε την υποστήριξή μας στον λαό της Ουκρανίας που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή εισβολή, σύγκρουση και κατάληψη εντός των συνόρων του. Ο κινηματογράφος είναι μια σημαντική οδός για να εκφράσουμε την ανθρωπιά μας σε περιόδους σύγκρουσης και η πραγματικότητα είναι ότι εκατομμύρια οικογένειες στην Ουκρανία χρειάζονται φαγητό, ιατρική περίθαλψη, καθαρό νερό και κοινωνικές υπηρεσίες. Οι πόροι είναι ελάχιστοι και εμείς — συλλογικά ως παγκόσμια κοινότητα — μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Σας ζητάμε να στηρίξετε την Ουκρανία με όποιον τρόπο μπορείτε. #standwithukraine”.

Πριν την τελετή απονομής των Όσκαρ, υπήρχαν εικασίες ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, θα εμφανιζόταν με κάποιο τρόπο. Παρόλο που μία τέτοια εμφάνιση θα αποτελούσε ένα τεράστιο βήμα για τον Ουκρανό πρόεδρο, μία τέτοια απόφαση αρκετά σκανδαλώδης για τα Όσκαρ. Έτσι, η στήριξη της Ακαδημίας προς την Ουκρανία έγινε με άλλο τρόπο εμφανής.

Παράλληλα, αρκετοί ήταν οι stars που επέλεξαν να φορέσουν μπλε κορδέλες, για να στρέψουν την προσοχή στην προσφυγική κρίση από την Ουκρανία ειδικά, αλλά και γενικότερα στο μεταναστευτικό κύμα που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια. Η κορδέλα έγραφε «#withrefugees» και  διανεμήθηκε από τον ΟΗΕ. Σύμφωνα με τον Οργανισμό: «Οι καλλιτέχνες ήθελαν να δείξουν την αλληλεγγύη τους για την Ουκρανία και εμείς θέλαμε να τους ζητήσουμε να επεκτείνουν αυτή την υποστήριξη στα σχεδόν 84 εκατομμύρια άτομα που αναγκάστηκαν τα τελευταία χρόνια να εγκαταλείψουν τη χώρα τους».

Ανάμεσα στους αστέρες που πρόσθεσαν την μπλε κορδέλα στο σύνολό τους ήταν η Τζέιμι Λι Κέρτις, ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον , η Νταιάν Γουάρεν, ενώ ο Τζέισον Μομόα και ο Μπένεντιντ Κάμπερμπατς φόρεσαν πέτο και κονκάρδες στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOscars 2022: Φόρος τιμής στην Μπέτι Γουάιτ, τον Σίντνεϊ Πουατιέ, την Ολυμπία Δουκάκη και τον Μίκη Θεοδωράκη12.09.2018

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ξανά την λαμπερή 94η τελετή απονομής των βραβείων ‘Οσκαρ σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου, από τις 18:45 αποκλειστικά στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD, με υπότιτλους.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b