MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Oscars 2022: Φόρος τιμής στην Μπέτι Γουάιτ, τον Σίντνεϊ Πουατιέ, την Ολυμπία Δουκάκη και τον Μίκη Θεοδωράκη

Με ένα βίντεο περίπου έξι λεπτών, η Ακαδημία τίμησε σημαντικά πρόσωπα της τέχνης που έφυγαν από την ζωή την χρονιά που μας πέρασε. Μεταξύ αυτών και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Monopoli Team

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα Όσκαρ  μέσα από την ειδική την ενότητα In Memoriam και μέσα από ένα εξάλεπτο βίντεο, τίμησαν προσωπικότητες από τον χώρο της Τέχνης που έφυγαν από τη ζωή την χρονιά που μας πέρασε.

Το βράδυ της Κυριακής, στην 94η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, στη σκηνή ανέβηκαν διάφοροι καλλιτέχνες με σκοπό να μιλήσουν για προσωπικότητες του κινηματογράφου που δεν βρίσκονται πια στη ζωή.

Ανάμεσα τους, ο Τάιλερ Πέρι που τίμησε τον Σίντνεϊ Πουατιέ, λέγοντας: “Ο Σίντνεϊ Πουατιέ ήταν για πολύ καιρό ο μοναδικός μαύρος άνδρας που κέρδισε Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Όταν ανέβηκε σε αυτή τη σκηνή, έκανε πολλά περισσότερα από το να σπάσει τους φραγμούς. Στάθηκε εκεί για όλους, όσοι υπήρξαν πριν από εκείνον, και πυροδότησε τα όνειρα, εκείνων που ακολούθησαν. Δεν θα ήμουν εδώ σήμερα, χωρίς τον Σίντεϊ. Είμαστε όλοι ευλογημένοι που μας ενέπνευσε” είπε.

Στη σκηνή βρέθηκε και ο Μπιλ Μάρεϊ, ώστε να τιμήσει τον σκηνοθέτη των Ghostbusters, Ίβαν Ράιτμαν, που επίσης έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Ο διάσημος κωμικός μίλησε για τις “καλές και πολύ καλές” ταινίες του σκηνοθέτη, αναφέροντας ότι και τα παιδιά του είναι σκηνοθέτες. “Ιβάν, λατρεύω τη δουλειά σου” κατέληξε.

Λίγο πριν το τέλος του 2021, χάσαμε και την Μπέτι Γουάιτ, η οποία φέτος θα γιόρταζε τα 100α γενέθλια της. Για την σπουδαία κωμικό, ελληνικής καταγωγής, μίλησε η  Τζέιμι Λι Κέρτις, η οποία την αποκάλεσε “θρύλο”, μιλώντας για την αγάπη που είχε για τα ζώα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOscars 2022: Η ιστορική νίκη του CODA και ο “σιωπηλός” θρίαμβος του Dune12.09.2018

Η Μπέτι Γουάιτ, όμως, δεν ήταν η μοναδική καλλιτέχνις ελληνικής καταγωγής που τιμήθηκε στα φετινά Όσκαρ. Από το βίντεο της Ακαδημίας, δεν έλειψε η αναφορά σε δύο ακόμη σημαντικούς Έλληνες που άφησαν το στίγμα τους στην παγκόσμια καλλιτεχνική κοινότητα, τον Μίκη Θεοδωράκη και την ηθοποιό Ολυμπία Δουκάκη.

Δείτε παρακάτω το βίντεο που αφιέρωσε η Ακαδημία στους καλλιτέχνες που έφυγαν από τη ζωή:

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την 94η τελετή απονομής των Όσκαρ ξανά σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου, από τις 18:45 αποκλειστικά στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD, με υπότιτλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌσκαρ 2022: Όλοι οι νικητές της συναρπαστικής 94ης τελετής απονομής της Ακαδημίας12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b