MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΠΕΡΑ

Ιδομενέας – Βασιλιάς της Κρήτης: Οι πρώτες φωτογραφίες από την επερχόμενη παράσταση στο θέατρο Ολύμπια

Μια εβδομάδα σχεδόν πριν την πρεμιέρα της αριστουργηματικής όπερας του Μότσαρτ «Ιδομενέας – Βασιλιάς της Κρήτης», στο Θέατρο Ολύμπια, σε σκηνοθεσία-μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου, κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες της επερχόμενης παράστασης.

Ιδομενέας – Βασιλιάς της Κρήτης: Οι πρώτες φωτογραφίες από την επερχόμενη παράσταση στο Θέατρο Ολύμπια
Monopoli Team

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι πρόβες για την πρεμιέρα της παράστασης «Ιδομενέας» του Wolfgang Amadeus Mozart, που ανεβαίνει από τον Δήμο Αθηναίων στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Ιδομενέας – Βασιλιάς της Κρήτης: Οι πρώτες φωτογραφίες από την επερχόμενη παράσταση στο Θέατρο Ολύμπια

Η όπερα είναι μία καινούργια παραγωγή του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και παρουσιάζεται σε συνεργασία με την ΕΡΤ, σε μουσική διεύθυνση και σκηνοθεσία Γιώργου Πέτρου, ενός από τους σημαντικότερους και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες καλλιτέχνες.

Ιδομενέας – Βασιλιάς της Κρήτης: Οι πρώτες φωτογραφίες από την επερχόμενη παράσταση στο Θέατρο Ολύμπια

Στην παράσταση συμμετέχει ένα εξαιρετικό καστ, ο τενόρος Krystian Adam στον ομώνυμο ρόλο και οι σπουδαίοι Έλληνες λυρικοί τραγουδιστές Μαίρη-Ελεν Νέζη, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Μυρτώ Παπαθανασίου και Βασίλης Καβάγιας στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Ιδομενέας επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από τον Τρωικό πόλεμο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μια μεγάλη τρικυμία τον οδηγεί στα πρόθυρα του θανάτου. Ο Ποσειδώνας θα σώσει τον ίδιο και τους συντρόφους του με ένα βαρύ τίμημα. Μόλις ο Ιδομενέας πατήσει το πόδι του στο έδαφος της Κρήτης, αρχίζει ο εφιάλτης του.

Έρωτας, πάθος, ζήλεια, πατρικές σχέσεις και διλήμματα, σχέσεις των ανθρώπων με το Θείο περνούν μέσα από την αρχετυπική ιστορία του βασιλιά της Κρήτης Ιδομενέα.

Συντελεστές

Μουσική διεύθυνση – Σκηνοθεσία: Γιώργος Πέτρου
Σκηνικά: Πάρις Μέξης
Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Σχεδιασμός φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Ψωμά
Διδασκαλία χορωδίας: Σταύρος Μπερής
Μουσική προετοιμασία: Δημήτρης Γιάκας

Διανομή

Ιδομενέας: Krystian Adam
Ιδαμάνθης: Μαίρη-Έλεν Νέζη
Ίλια: Μυρσίνη Μαργαρίτη
Ηλέκτρα: Μυρτώ Παπαθανασίου
Αρβάκης: Βασίλης Καβάγιας
Αρχιερέας του Ποσειδώνα: Γιάννης Καλύβας
Φωνή από το Μαντείο του Ποσειδώνα: Γιώργος Παπαδημητρίου

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ. Χορωδία Δήμου Αθηναίων.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης εδώ:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙδομενέας – Βασιλιάς της Κρήτης: Το οπερατικό αριστούργημα του Μότσαρτ ανεβαίνει στο Θέατρο Ολύμπια12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

26, 28, 30 Μαρτίου και 1 Απριλίου στις 20:00

Εισιτήρια:  Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: €12. Δ’ Ζώνη (Φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών): €15. Γ’ Ζώνη: €25. Β’ Ζώνη: €30. Α’ Ζώνη: €45. Διακεκριμένη Ζώνη: €50. Προεδρικό θεωρείο: €60

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/idomeneas-vasilias-tis-kritis-olympia-dimotiko-theatro-maria-kallas/?lang=el

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b