MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Ιωάννινα: Ένας πλήρης οδηγός για καφέ και φαγητό στην πόλη

Τα Ιωάννινα είναι διάσημα για τα πανέμορφα αξιοθέατα, τη Λίμνη Παμβώτιδα και φυσικά την πλούσια γαστρονομική κουλτούρα. Εμείς σας παρουσιάζουμε έναν πλήρη οδηγό με τα αγαπημένα μας στέκια για φαγητό, καφέ και ποτό στην πόλη.

Κόφι, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
Κόφι, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Ένα από τα ομορφότερα μέρη στην Ελλάδα, τα Ιωάννινα με την αστείρευτη φυσική ομορφιά τους, τη λίμνη, το νησάκι, το κάστρο, αποτελούν αγαπημένο προορισμό για όσους ψάχνουν ένα μέρος να περάσουν ένα ανοιξιάτικο τριήμερο, απέχοντας από την Αθήνα μόλις 45 λεπτά με το αεροπλάνο.

Πέραν, όμως, των υπέροχων τοπίων τους, και της ιστορικής του σημασίας, τα Ιωάννινα είναι γνωστά και για έναν ακόμα λόγο, το υπέροχο φαγητό τους. Εμείς, λοιπόν, επισκεφθήκαμε και σας παρουσιάζουμε όλα εκείνα τα εστιατόρια και καφέ -παραδοσιακά και μη- που θα σας κάνουν να αγαπήσετε τα Ιωάννινα λίγο περισσότερο.

Κόφι

Αγαπημένο καφέ, που θα ζήλευε μέχρι και η Αθήνα, με μίνιμαλ αισθητική και άποψη, το Κόφι αποτελεί μία από τις πρώτες μας επιλογές όταν βρισκόμαστε στα Ιωάννινα. «Κρυμμένο» σε έναν από τους πολλούς πεζοδρόμους του κέντρου της πόλης, το Κόφι ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αισθητική του, τον ποιοτικό του καφέ, αλλά και την ποικιλία γευστικών επιλογών του. Υπέροχη επιλογή, τόσο για τον πρωινό μας καφέ και για το brunch μας, όσο και για την απογευματινή μας έξοδο. Δικό μας αγαπημένο πιάτο το Espresso Praline Cheesecake.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κόφι μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σπιτάκι με Θέα
Σπιτάκι Με Θέα, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Σπιτάκι Με Θέα, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Με θέα τη Λίμνη, όπως λέει και το όνομά του, το Σπιτάκι με Θέα είναι μία αγαπημένη επιλογή για όποιον θέλει να απολαύσει το καφέ, το brunch ή το γλυκό του απέναντι από τη Λίμνη των Ιωαννίνων. Από bowls και smoothies, μέχρι σάντουιτς, μπέργκερς, γλυκά και πολλά πολλά ακόμα, στο Σπιτάκι θα βρείτε μία ποικιλία επιλογών, μεταξύ των οποίων και ορισμένες healthy προτάσεις. Αγαπημένη επιλογή που μπορεί να συνοδευτεί με μία βόλτα γύρω από τη Λίμνη.

Περισσότερες πληροφορίες για το Σπιτάκι με Θέα μπορείτε να βρείτε εδώ.

El Notario Gastrobar

Σε cozy ατμόσφαιρα και με μία ζεστή φιλόξενη αύρα, το El Notario Gastrobar υποδέχεται τους επισκέπτες του από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ, προσφέροντάς τους μία ποικιλία γευστικών επιλογών. Σε ιταλο-ισπανικό mood και με χρωματιστή διάθεση το El Notario αποτελεί μία ιδιαίτερη πρόταση για όποιον θέλει να απολαύσει τον καφέ ή το φαγητό του. Δική μας αγαπημένη επιλογή τα pancakes φιστίκι.

Περισσότερες πληροφορίες για το El Notario Gastrobar μπορείτε να βρείτε εδώ.

Nott

Με urban αισθητική βρίσκει κανείς, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους πεζοδρόμους των Ιωαννίνων, το Nott, ένα ατμοσφαιρικό all day bar, κατάλληλο τόσο για καφέ και brunch, όσο και για ένα μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα, αλλά και για ποτό. Με ιδιαίτερο φωτισμό, πολλά φυτά και ο μαύρο να κυριαρχεί, το Nott αποτελεί μία elegant επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας. Όσο για τα πιάτα του, από dutch pancakes και γιαούρτι με granola, μέχρι burgers, bao buns και διάφορα άλλα american style πιάτα, το μενού του καλύπτει μία μεγάλη γκάμα, καθιστώντας το μία από τις πρώτες επιλογές των ντόπιων, αλλά και των τουριστών.

Περισσότερες πληροφορίες για το Nott μπορείτε να βρείτε εδώ.

Chevalier
Chevalier, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Chevalier, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Περπατώντας μέσα στο γραφικό και πανέμορφο κάστρο των Ιωαννίνων, θα συναντήσετε το Chevalier. Ένα όμορφο νεοκλασικό, στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε τόσο τον καφέ και το γλυκό σας, όσο και το βραδινό σας ποτό. Η ζεστή και πολύχρωμη ατμόσφαιρά του ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε μία άλλη εποχή. Σίγουρα μία πολύ καλή επιλογή, ιδιαίτερα για όσους προτιμούν μία πιο γραφική εμπειρία συνδυασμένη με βόλτα στην γύρω περιοχή.

Περισσότερες πληροφορίες για το Chevalier μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σκάλα
Σκάλα, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Σκάλα, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Σε ένα μικρό δρομάκι που ανεβαίνει από τη Λίμνη των Ιωαννίνων προς το κέντρο, βρίσκει κανείς τη Σκάλα, ένα cozy καφέ, σαν βγαλμένο από ταινία, με ζεστή ατμόσφαιρα. Η γραφικότητα του σημείου, σε συνδυασμό με το τοπίο, ταξιδεύει τον επισκέπτη σε μία άλλη εποχή. Από τον πρωινό καφέ, μέχρι το βραδινό κοκτέιλ, η Σκάλα αποτελεί μία αγαπημένη επιλογή. Δικό μας highlight του μαγαζιού, η ποικιλία γεύσεων ζεστής σοκολάτας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Σκάλα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Motley

Ένα ιδιαίτερο μαγαζί που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στη γειτονιά μας, με μακρά παράδοση στα γλυκά και τεράστια ποικιλία γευστικών επιλογών, το Motley αποτελεί must για όποιον επισκεφθεί τα Ιωάννινα. Από πάστες και τάρτες, μέχρι pancakes, βάφλες, cakes και πολλά πολλά ακόμα, το Motley θα καλύψει τις προσδοκίες ακόμα και του πιο απαιτητικού καταναλωτή. Σε μία πληθωρική ατμόσφαιρα, η οποία συνάδει υπέροχα και με τον γευστικό προσανατολισμό του, οι επισκέπτες θα απολαύσουν τον καφέ, το γλυκό, αλλά και το φαγητό τους, με πίτσες, burgers, club sandwich, και διάφορα άλλα, να συμπληρώνουν το μενού. Δικό μας αγαπημένο πιάτο τα pancakes προφιτερόλ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Motley μπορείτε να βρείτε εδώ.

No Ties
No Ties, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

No Ties, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Όχι μακριά από τη Σκάλα, που αναφέραμε πριν, και ειδικά αφιερωμένο στους λάτρεις των ζυμαρικών, σε ένα μικρό πλακόστρωτο σοκάκι κοντά στη Λίμνη συναντάει κανείς το No Ties. Όπως θα καταλάβατε και από την εισαγωγή μας, πρόκειται για ένα ιταλικό εστιατόριο, κατάλληλο τόσο για τις βροχερές και κρύες μέρες, με έναν ζεστό εσωτερικό χώρο, αποτελούμενο κυρίως από ξύλο, όσο και για τις ηλιόλουστες, θερμές περιόδους, με εξωτερικά τραπεζάκια σε μία -τύπου- εξωτερική αυλή. Με ποικιλία ζυμαρικών, αλλά και πίτσες, σαλάτες και πολλά ακόμα, το No Ties αποτελεί την 1η και αγαπημένη μας επιλογή στον τομέα της ιταλικής κουζίνας στα Ιωάννινα.

Περισσότερες πληροφορίες για το No Ties μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το Μαγαζάκι Που Λέγαμε Boutique Restaurant

Παραμένοντας κοντά στη Λίμνη, συναντάμε ένα μικρό μαγαζάκι με μίνιμαλ, elegant αισθητική και ιδιαίτερα πιάτα που μας προτείνουν μία γκουρμέ απόδοση παραδοσιακών γεύσεων. Το Μαγαζάκι Που Λέγαμε αποτελεί σίγουρα μία από τις αγαπημένες μας επιλογές χάρη στην καλαισθησία του, που χαρακτηρίζει τόσο τον χώρο, όσο και τα πιάτα, και τις υπέροχες comfort food γεύσεις του. Σίγουρα ένα προσεγμένο μέρος που όσοι επισκεφθείτε θα αγαπήσετε.

Περισσότερες πληροφορίες για το Μαγαζάκι που Λέγαμε μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μπουκιά Μπουκιά
Μπουκιά Μπουκιά, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Μπουκιά Μπουκιά, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Σε έναν χώρο που θυμίζει σπίτι, με παραδοσιακή διακόσμηση και αισθητική στο εσωτερικό του και μία προσεγμένη αυλή στο εξωτερικό του, το Μπουκιά Μπουκιά αποτελεί, επίσης, αγαπημένη επιλογή για όποιον θέλει να δοκιμάσει παραδοσιακές γεύσεις της ηπειρώτικης, αλλά και της ελληνικής κουζίνας γενικότερα. Τεράστια ποικιλία τόσο ορεκτικών, όσο και κυρίως πιάτων, σε ένα ζεστό, φιλόξενο περιβάλλον που μας βάζει στο κλίμα της περιοχής. Δικό μας αγαπημένο πιάτο το Χοιρινό Καραμέλας.

Περισσότερες πληροφορίες για του Μπουκιά Μπουκιά μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σείριος Κουζίνα
Σείριος Κουζίνα, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Σείριος Κουζίνα, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ακόμα ένα αγαπημένο μαζί, ένα all day restaurant που μας προτείνει ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, στη σύγχρονη απόδοσή της, ο Σείριος είναι μία αγαπημένη επιλογή που βρίσκεται, επίσης κοντά στη λίμνη. Η ζεστή ατμόσφαιρά του, τόσο το εσωτερικό του μαγαζιού, όσο και η αυλή, αποτελούν ένα φιλόξενο περιβάλλον για να απολαύσετε το μεσημεριανό ή βραδινό φαγητό σας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Σείριο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πρεσβεία
Πρεσβεία, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Πρεσβεία, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Σε ένα παραδοσιακό σπίτι, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων που κατεβαίνει προς τη Λίμνη, στεγάζεται η Πρεσβεία. Πρόκειται για ένα διώροφο bar-restaurant, με τα τραπέζια του να βρίσκονται στα διάφορα δωμάτια του πρώην σπιτιού. Όσον αφορά το μενού του η κουζίνα του είναι κυρίων ελληνική, αλλά και μεσογειακή με αρκετές παραδοσιακές γεύσεις. Ένα ακόμα μέρος στα Ιωάννινα, στο οποίο σίγουρα θα φάτε καλά.

Περισσότερες πληροφορίες για την Πρεσβεία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μετσοβίτικη Φωλιά
Μετσοβίτικη Φωλιά, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Μετσοβίτικη Φωλιά, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Όπως φανερώνει και το όνομά της, η Μετσοβίτικη Φωλιά, είναι ένα ζεστό και φιλόξενο μέρος, στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να γευτεί μία ποικιλία παραδοσιακών ντόπιων και γενικότερα ελληνικών γεύσεων. Από μετσοβόνε, φέτα ψητή, τζατζίκι και διάφορα ακόμη ορεκτικά, μέχρι κοντοσούβλι, σουβλάκια, λουκάνικα και διάφορα ακόμα κρέατα, και όλα αυτά σε ένα παραδοσιακό περιβάλλον, με τραπεζάκια και πάνω στον πλακόστρωτο που εκτείνεται εξωτερικά του μαγαζιού, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους των Ιωαννίνων.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μετσοβίτικη Φωλιά μπορείτε να βρείτε εδώ.

Poco Loco
Poco Loco, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Poco Loco, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Για όσους, από την άλλη, είστε λάτρεις της μεξικάνικης κουζίνας, η πρότασή μας είναι μία: το Poco Loco. Τοποθετημένο στην ανατολική μεριά της Λίμνης, το Poco Loco μας ταξιδεύει πέρα από τα Ιωάννινα, κάπου στην Λατινική Αμερική. Από το πολύχρωμο περιβάλλον του, μέχρι την μεξικάνικη μουσική και τα παραδοσιακά μεξικάνικα πιάτα του, πρόκειται για ένα μέρος που κάθε φορά που το επισκεπτόμαστε μας ανεβάζει τη διάθεση και μας φτιάχνει το κέφι.

Περισσότερες πληροφορίες για το Poco Loco μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μυσταγωγία
Μυσταγωγία, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Μυσταγωγία, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Όσον αφορά τις βραδινές εξόδους για κρασί και μεζέδες, αγαπημένος προορισμός είναι η Μυσταγωγία. Ένας ζεστός, πέτρινος χώρος, σε διάφορα επίπεδα, με γυάλινη οροφή που επιτρέπει από όσους βρίσκονται στο εσωτερικό του μαγαζιού να βλέπουν τον ουρανό. Η συγκεκριμένη οροφή προσφέρει ιδιαίτερη ομορφιά έχει όταν βρέχει, καθώς οι πελάτες του μαγαζιού μπορούν να απολαύσουν την ομορφιά της βροχής, χωρίς να βραχούν. Η ατμόσφαιρα αυτή, σε συνδυασμό με οινόμελο και παραδοσιακούς μεζέδες, σίγουρα αποτελεί μία must εμπειρία για όποιον επισκεφτεί τα Ιωάννινα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μυσταγωγία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερες προτάσεις για καφέ, φαγητό και ποτό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b