MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Gelsomina Dreams: Μια παράσταση – «βύθιση» στον κόσμο του Fellini

Η παράσταση «Gelsomina Dreams», σε σενάριο και σκηνοθεσία της Caterina Mochi Sismondi, σε συμπαραγωγή με το «Cirko Vertigo», έρχεται στην σκηνή του Principal ClubTheater την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Μαρτίου.

Monopoli Team

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο και πολυσχιδές θέαμα που περιλαμβάνει θέατρο, χορό, μουσική, σύγχρονο τσίρκο. Επί σκηνής αυτό που θα απολαύσουμε, θα είναι ένας φόρος τιμής στις εικόνες του Federico Fellini και θα μας ταξιδέψει στην ιταλική κουλτούρα. Για όσα θα δούμε μίλησε στο Monopoli.gr ο Πορτογάλος performer Alexandre Duarte από την «blucin Que».

Πώς ανακαλύπτουμε τον Fellini μέσα σε ένα τέτοιο πολυδιάστατο θέαμα;

Το έργο του Φελίνι χαρακτηρίζεται από την ονειρική και οραματική ατμόσφαιρα των εικόνων του. Υπάρχει κάτι παρόμοιο που επικρατεί στις δημιουργίες της «blucin Que» και της σκηνοθέτιδος Caterina Mochi Sismondi: η έρευνα που αφορά στον δυϊσμό μεταξύ πραγματικότητας/ονείρου, ο ονειρισμός και ο συνδυασμός διαφορετικών μορφών τέχνης σε ένα «σώμα». Το «Gelsomina Dreams» είναι μια «βύθιση» στον κόσμο του Fellini. Πλήρως εμπνευσμένο από τις εικόνες, τους ήχους και τις κινήσεις που συναντά κανείς στις ταινίες του και το στυλ του, φτιάχνεται εκ νέου ένα θεατρικό φάσμα που αναμιγνύει τον χορό, το τσίρκο, το θέατρο, τη μουσική και τον κινηματογράφο σε ένα μοναδικό, πρωτοποριακό θέαμα.

Τι σημαίνει για έναν καλλιτέχνη να δημιουργεί νέους δρόμους έκφρασης συνδυάζοντας θέατρο, χορό, ακροβατικά;

Η δυνατότητα μιας συνεχούς ανταλλαγής μεταξύ διαφορετικών μορφών τέχνης που εκφράζονται τελικά μέσα από μία… είναι απολύτως εμπνευσμένη και σε ανταμείβει. Όλο αυτό γίνεται μια συνεχής εμπειρία διδασκαλίας και μάθησης, όπου συλλογικά αναπτύσσουμε τις δικές μας ατομικές καλλιτεχνικές ιδιότητες.

Ποια είναι η εμπειρία σας από την προετοιμασία και τι θα σας μείνει αξέχαστο;

Όντας ο ίδιος ξένος στην Ιταλία, αυτή η εμπειρία ήταν απολύτως συναρπαστική, καθώς με έβαλε πλήρως στον κόσμο ενός από τους πιο επιδραστικούς Ιταλούς σκηνοθέτες στον κόσμο, τον Federico Fellini, αλλά και στην ιταλική καλλιτεχνική πραγματικότητα, κατά συνέπεια. Νομίζω ότι η πιο αξέχαστη ανάμνηση δεν βασίζεται σε μια στιγμή, αλλά περισσότερο στη συνολική εμπειρία δημιουργίας και απόδοσης αυτών των τελευταίων δύο ετών.

Πώς η κινηματογραφική αύρα του Fellini και η ιταλική κουλτούρα μπορούν να μας διδάξουν κάτι σημαντικό για την εποχή που ζούμε, μέσα από το “Gelsomina Dreams”;

Πιστεύω ότι δεν είναι τόσο πολύ το τι μπορεί να μας διδάξει, αλλά περισσότερο το τι μπορεί να μας θυμίσει. Να μας θυμίσει να ονειρευόμαστε και να μην ξεχάσουμε την παιδική μας πλευρά, εκείνη που είναι γεμάτη περιέργεια. Να μας θυμίσει ότι δεν είναι όλα όπως φαίνονται, ότι στη μέση του χάους, μπορούμε πάντα να κλείσουμε τα μάτια μας και να επιστρέψουμε στον δικό μας ιδιωτικό κόσμο, αυτόν που ο Fellini μοιράστηκε ανοιχτά μαζί μας. Να μας θυμίσει ότι είμαστε όλοι «περίεργα» πλάσματα, αλλά υπάρχει μια θέση και αποδοχή για τον καθένα μας.

Έχετε ξαναβρεθεί στη Θεσσαλονίκη; Τι περιμένετε από το κοινό της;

Ποτέ δεν έχω βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά είμαι απίστευτα περίεργος να δω και να νιώσω την ενέργεια του κοινού της!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Gelsomina Dreams» / Μια παράσταση-ωδή στον Federico Fellini

Παρασκευή 11Μαρτίου στις 21:00 και Σάββατο 12 Μαρτίου στις 21:00
Principal Club Theater, 26ης Οκτωβρίου 15, Περιοχή FIX
Εισιτήρια: Προπώληση 12€ μέσω viva.gr , στην είσοδο 15€

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Caterina Mochi Sismondi
Performers: Elisa Mutto, Alexandre Duarte, Federico Ceragioli, Vladimir Ježić, Ivan Ieri & Michelangelo Merlanti. Με την συμμετοχή των: Nina Carola Stratta, Paolo Stratta
Φωτισμοί: MassimoVesco
Μουσική δημιουργία, επεξεργασία ήχου & τσέλο: Beatrice Zanin
Μουσική δημιουργία, βιολί, τρομπέτα & πλήκτρα: Nicolò Bottasso
Μουσική: Georges Serge Gainsbourg, Ivanovitch Gurdjieff, Casimir Oberfeld, Charles-Louis Pothier, Nino Rota, Albert Willemetz
Ηχοληψία: Davide Boido
Κοστούμια: Federico Bregolato& Carla Carucci
Φωτογραφίες: Andrea Macchia
Παραγωγή: blucinQue in co-production with Cirko Vertigo Foundation
Εμπνευσμένα κείμενα: Ποιήματα του Luis Borges
Εμπνευσμένες εικόνες: The cinematographic world of Federico Fellini

*Το project πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας, καθώς επίσης με την υποστήριξη της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Ιταλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα.

 

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b