MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
24
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Πασχαλινά κουλουράκια από το food blog Elpida’s Little Corner

Το food blog Elpida’s Little Corner μοιράζεται μαζί μας μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια

Monopoli Team

Υλικά

700 γρ αλεύρι
150 γρ άχνη ζάχαρη
125 γρ βούτυρο
100 γρ φρέσκο γάλα
50 γρ χυμό πορτοκάλι
20 γρ κονιάκ
10 γρ μπέϊκιν πάουντερ
5 γρ μαχλέπι
5 γρ σόδα φαγητού
3 αυγά
1 ακέρωτο πορτοκάλι σε ξύσμα
1 κ.γ. υγρή βανίλια ή όποια άλλη θέλετε

Για το διάλυμα αυγού

1 κρόκο αυγού
1 κ.σ. νερό
½ κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με το μίξερ 5-6 λεπτά.

Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, το γάλα, το ξύσμα, τη βανίλια και το κονιάκ και ανακατεύουμε.

Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και την προσθέτουμε στο μείγμα, τέλος το μπέικιν, το μαχλέπι και σιγά – σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Μόλις καθαρίσει το μπολ και έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη είναι έτοιμη.

Πλάθουμε στο σχήμα που μας αρέσει τα κουλουράκια, αν θέλουμε τα ζυγίζουμε 15-20 γρ και τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.

Τα περνάμε με το διάλυμα αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα 20 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο μας πάντα και πώς ψήνει.

Έναρξη χρονομέτρου ψησίματος.

Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν και τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί.

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο food blog Elpida’s Little Corner.

Περισσότερα από Συνταγές