MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: 5 προτάσεις για τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου

Οι παραστάσεις και οι συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και οι εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα, Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου.

Monopoli Team

Θέατρο

1. Τάξη, των Ιζόλτ Γκόλντεν και Ντέιβιντ Χόραν στο Θέατρο Σταθμός

Το βραβευμένο θεατρικό έργο των Ιζόλτ Γκόλντεν και Ντέιβιντ Χόραν, «Τάξη», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, ταξιδεύει στην Αθήνα και παρουσιάζεται, για τρεις μοναδικές παραστάσεις, στο θέατρο Σταθμός. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θεατρικό έργο που απευθύνεται σε όλους τους θεατρόφιλους και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, καθώς το θέμα του αφορά στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσα σε μια τάξη δημοτικού σχολείου με έμφαση στα ζητήματα της εκπαίδευσης και τις μεθόδους διδασκαλίας – ανέκαθεν μια διακεκαυμένη ζώνη εντάσεων, αντιπαραθέσεων και αμφισβητήσεων τόσο από την πλευρά των γονιών των μαθητών όσο και από την πλευρά των εκπαιδευτικών, αλλά και των μαθητών ως χωριστή κατηγορία. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Αιμίλιος Καλογερής (Ρέι ΜακΚάφερτι), Παναγιώτης Νικολιδάκης (Μπράιαν Κοστέλο αλλά και Τζέιντεν) και Ρίτα Μαρτσάκη (Ντόνα Κοστέλο αλλά και Κάιλι).
Μ. Δευτέρα 29/4 στις 19:00, Μ. Τρίτη 30/4 στις 21:00 και Μ. Τετάρτη 1/5 στις 21:00
16 ευρώ και 12 ευρώ φοιτητικό (μειωμένο)
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤι θα δούμε τον Μάιο στη θεατρική Αθήνα12.09.2018

Μουσική

2. «Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης», με τη Γλυκερία στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Την παράσταση «Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης» με κεντρικό άξονα το σπαρακτικό μοιρολόι της Παναγίας, θα παρουσιάσει η Γλυκερία την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Μέσα σε μια ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα, η Γλυκερία θα ερμηνεύσει ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, Βυζαντινούς ύμνους και εγκώμια για τα Θεία και τα ανθρώπινα πάθη, καθώς και επιλεγμένα τραγούδια για την Άνοιξη σε ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο Στέλιος Φωτιάδης. Ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης θα διαβάσει αποσπάσματα από έργα Ελλήνων ποιητών και πεζογράφων σε επιμέλεια του Χρήστου Προμοίρα.
Μ. Δευτέρα 29/4 και Μ. Τρίτη 30/4 στις 20:00
20-25€
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη

3. Cosmos: Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ στο ΚΠΙΣΝ

Tο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, παρουσιάζουν το αριστουργηματικό Ρέκβιεμ του Μότσαρτ, πλαισιωμένο από μερικά από τα πλέον κατανυκτικά έργα της παγκόσμιας μουσικής φιλολογίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
J. Cage: 4’33’’
G. Mahler: Adagietto from Symphony no.5
H. Purcell / D. Mitropoulos: Death of Dido (original and transcription)
R. Wagner: Prelude to Tristan and Isolde
W. A. Mozart: Requiem

Μ. Δευτέρα 29/4 στις 20:30
Ζώνη Α – γενική είσοδος 15€, Ζώνη Β – γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

4. Stabat Mater, του G. Rossini στον Ι. Ναό Αγίου Παύλου

Η Μεγάλη Εβδομάδα και ο εορτασμός των θείων παθών ξεκινά με ένα από τα πιο εμβληματικά θρησκευτικά έργα. Τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου στον Ιερό καθολικό ναό του Αγίου Παύλου, στον Πειραιά, σε ένα από τα πρώτα λατρευτικά μνημεία της πόλης, θα παρουσιαστεί το έργο “Stabat Mater” του Τζοακίνο Ροσσίνι, πλαισιωμένο από τέσσερις σολιστικές φωνές, ορχήστρα και χορωδία υπό τη μουσική διεύθυνση της μαέστρου Μαρίας Μπαζού. Δύο γυναικείες φωνές, η σοπράνο Αγγελική Βαρδάκα και η μέτζο σοπράνο Ιωάννα Κύκνα, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, σε αυτό το έργο που είναι αφιερωμένο και αναφέρεται στα συναισθήματα της Θεοτόκου, καθώς αυτή αντικρίζει τον Ιησού επί του σταυρού, ένα θέμα που ταυτίζεται πλήρως με τον καθημερινό χαμό ανθρώπινων ζωών στον σύγχρονο κόσμο.
Μ. Δευτέρα 29/4 στις 20:30
12€ κανονικό, 10€ μειωμένο (Ανέργων, Φοιτητών, ΑμεΑ)
Καθολικός Ναός Αγ. Παύλου, Φίλωνος 23 Πειραιάς 

Έκθεση

5. Περιοδική έκθεση «Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας» στο Μουσείο Ακρόπολης

Με την ευκαιρία των 200 χρόνων από τον θάνατο του λόρδου Βύρωνα, το Μουσείο Ακρόπολης τιμά τη μνήμη του με μια μικρή, συμβολική έκθεση, που σχετίζεται με την αρπαγή των αρχιτεκτονικών γλυπτών του Παρθενώνα από τον λόρδο Έλγιν. Τα τελευταία λόγια του λόρδου Βύρωνα πριν πεθάνει λέγεται ότι ήταν για την Ελλάδα: “…της έδωσα τον καιρό (τον χρόνο) την υγεία μου, την παρουσία μου και τώρα της δίνω τη ζωή μου. Τι μπορούσα να κάνω περισσότερο;”. Κι όμως, όπως φανερώνει η μικρή παρουσίαση στο φουαγιέ ισογείου του Μουσείου Ακρόπολης, ο Βύρωνας άφησε πίσω κάτι απρόσμενο, που συμβάλλει εύγλωττα και δυναμικά στην επιχειρηματολογία για την επιστροφή και την επανένωση των αρχιτεκτονικών γλυπτών του Παρθενώνα. Πρόκειται για το διαβατήριο του Βύρωνα, ένα πραγματικό σουλτανικό φιρμάνι, που του επέτρεπε να ταξιδέψει στα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το φιρμάνι-διαβατήριο του Βύρωνα, προσφέρει μια ακόμα ευκαιρία συζήτησης και κατάρριψης του επιχειρήματος της δήθεν ύπαρξης “φιρμανιού” του Έλγιν, το οποίο υποτίθεται του επέτρεπε την αφαίρεση των γλυπτών του Παρθενώνα. Εκτός από το φιρμάνι, οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να δουν την Έξοδο του Μεσολογγίου (1827) που ενέπνευσε πολλούς ζωγράφους, όπως τον υπογράφοντα Louis Joseph Toussaint Rossignon.
Δευτέρα 09:00 – 17:00, Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή, 09:00 – 20:00, Παρασκευή 09:00 – 22:00
Για την είσοδο στο φουαγιέ ισογείου του Μουσείου δεν απαιτείται εισιτήριο.
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b