MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μπιενάλε Βενετίας: Δεν θα κλείσει τις «πόρτες» της στους ρώσους καλλιτέχνες που αντιτίθενται στον Πούτιν

Με ανακοίνωση της η Μπιενάλε της Βενετίας εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τον ουκρανικό λαό, καταδίκασε τη ρωσική εισβολή και δήλωσε ότι θα δεχθεί όσους Ρώσους καλλιτέχνες αντιτίθενται στο ρωσικό καθεστώς και τον πόλεμο.

Μπιενάλε Βενετίας: Δεν θα κλείσει τις πόρτες της στους Ρώσους καλλιτέχνες που αντιτίθενται στον Πούτιν
Monopoli Team

Η Μπιενάλε Βενετίας, ο καλλιτεχνικός οργανισμός που διοργανώνει το διάσημο κινηματογραφικό φεστιβάλ, εξέφρασε σε ανακοίνωση της την αλληλεγγύη της στην Ουκρανία και δήλωσε ότι αν και θα απαγορεύσει τις ρωσικές αντιπροσωπείες από τη φετινή διοργάνωση, ωστόσο δεν θα σταματήσει ανεξάρτητους καλλιτέχνες από το να συμμετέχουν.

Η απόφαση της Μπιενάλε Βενετίας για τη Ρωσία

Συγκεκριμένα η Μπιενάλε Βενετίας δήλωσε ότι υποστηρίζει ολοκληρωτικά τον Ουκρανικό λαό και τους καλλιτέχνες της χώρας και παράλληλα καταδικάζει τις απαράδεκτες στρατιωτικές επιθέσεις της Ρωσίας.

Όσον αφορά στο ζήτημα του πλήρους μποϊκοτάζ των Ρώσων καλλιτεχνών και ταινιών, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων των τελευταίων ημερών, επισήμανε ότι  η Μπιενάλε δεν πρόκειται να κλείσει τις πόρτες της σε όσους τάσσονται υπέρ της ελευθερίας του λόγου και διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη απόφαση επίθεσης σε ένα κυρίαρχο κράτος και τους ανυπεράσπιστούς πολίτες του.

«Για όσους αντιτίθεται στο τωρινό ρωσικό καθεστώς θα υπάρχει πάντα χώρος στη Μπιενάλε Τέχνης και στη Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής καθώς και στα φεστιβάλ της, σινεμά, χορού, θεάτρου και μουσικής», προσθέτουν.

Η σχεδόν παρόμοια απόφαση του Φεστιβάλ των Καννών

Την Τρίτη το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών εξέδωσε παρόμοια ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι δεν θα δεχτεί ρωσικές αντιπροσωπίες ή οποιονδήποτε συνδέεται με τη ρωσική κυβέρνηση, δεν διευκρίνισε όμως αν θα απαγορεύσει γενικά τις ρωσικές ταινίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων: Καταδικάζει τη ρωσική εισβολή και υπογραμμίζει την ανάγκη της πολιτιστικής επικοινωνίας12.09.2018

Νωρίς μέσα στην εβδομάδα η Ρωσία αποσύρθηκε προληπτικά από την Μπιενάλε Τέχνης. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για το 2022 αναμένεται να διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: The Hollywood Reporter 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b