MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Cinefix: Ιούνιος και Ιούλιος φέρνουν κινηματογραφικό καύσωνα και νουάρ πάθη στο ΕΜΣΤ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Από αισθησιακά φιλμ νουάρ και κλασικές cult ταινίες, μέχρι φλεγόμενα αριστουργήματα του καλλιτεχνικού (art-house) κινηματογράφου περιλαμβάνει το πρόγραμμα προβολών Ιουνίου-Ιουλίου του Cinefix, στην ταράτσα του ΕΜΣΤ,

Cinefix: Ιούνιος και Ιούλιος φέρνουν κινηματογραφικό καύσωνα και νουάρ πάθη στο ΕΜΣΤ
She's Gotta Have It (Από κάποιον θα το βρει), 1986
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο το Cinefix του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης ανεβάζει τη θερμοκρασία με το Ηeat,  ένα πρόγραμμα προβολών με σημείο αναφοράς τα ολοένα και πιο θερμά καλοκαίρια μας.

Το Heat προσεγγίζει τις υψηλές θερμοκρασίες κυριολεκτικά και μεταφορικά από κάθε πιθανή σκοπιά: καυτά κλίματα, πυρετώδεις επιθυμίες, εγκληματικά πάθη, άγρυπνες νύχτες, επικίνδυνες αποπλανήσεις. Ένας κινηματογραφικός χωροχρόνος όπου τα σώματα γυαλίζουν από τον ιδρώτα, τα πνεύματα οξύνονται, η άσφαλτος λιώνει και τίποτα δεν μένει δροσερό και κουλ για πολύ.

Από αισθησιακά φιλμ νουάρ και κλασικές cult ταινίες, μέχρι φλεγόμενα αριστουργήματα του καλλιτεχνικού (art-house) κινηματογράφου, το Heat συγκεντρώνει ταινίες που εκτυλίσσονται σε αποπνικτικές από τη ζέστη πόλεις, σε διαμερίσματα που κολλάνε από την υγρασία, σε φλεγόμενους δρόμους και συναισθηματικά «καζάνια που βράζουν». Ένα σινεμά όπου ο καιρός δεν είναι ποτέ απλώς ο καιρός. Είναι μάλλον ορατή ένταση, απτός πόθος, παραλήρημα, εμμονή.

Το κλασικό Χόλιγουντ συναντά τον ευρωπαϊκό μοντερνισμό· το νουάρ αναμετριέται με τον αισθησιακό κινηματογράφο και το υπαρξιακό θρίλερ. Ταινίες από μετρ της ατμόσφαιρας, της επιθυμίας και του κινδύνου, που προβάλλονται με φόντο τα φωτισμένα Αθηναϊκά βράδια του καλοκαιριού.

Γιατί κάποιες ταινίες είναι καλύτερο να τις βλέπεις με καύσωνα.

Πέμπτη 18 Ιουνίου | 21:00
Spike Lee | She’s Gotta Have It (Από κάποιον θα το βρει)
1986, 84’

Η ταινία She’s Gotta Have It σε σκηνοθεσία του Spike Lee, αφηγείται την ιστορία της Nola Darling, μιας δυναμικής και ανεξάρτητης νεαρής γυναίκας που ζει στο Μπρούκλιν και διατηρεί ταυτόχρονα ερωτικές σχέσεις με τρεις πολύ διαφορετικούς άνδρες. Αρνούμενη να ακολουθήσει τις κοινωνικές προσδοκίες για την αγάπη και τη δέσμευση, η Nola προσπαθεί να παραμείνει πιστή στον εαυτό της, ενώ οι σύντροφοί της την πιέζουν να επιλέξει έναν από αυτούς. Μέσα από την ιστορία της, η ταινία εξερευνά θέματα όπως η προσωπική ελευθερία, η ταυτότητα, οι έμφυλοι ρόλοι και η πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων.
*Στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαλοκαίρι στο ΕΜΣΤ με 3 νέες εκθέσεις – και το βλέμμα στην Ανατολή12.09.2018

Πέμπτη 25 Ιουνίου | 21:00
Fritz Lang | The Big Heat (Η μεγάλη κάψα)
1953, 89’

Η ταινία The Big Heat είναι ένα αστυνομικό νουάρ σε σκηνοθεσία του Fritz Lang. Η ιστορία ακολουθεί τον ντετέκτιβ Dave Bannion, έναν έντιμο αστυνομικό που ερευνά μια υπόθεση διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος μέσα στην πόλη. Όταν αρχίζει να πλησιάζει την αλήθεια, έρχεται αντιμέτωπος με ένα επικίνδυνο δίκτυο εγκληματιών που ελέγχουν την αστυνομία και την πολιτική εξουσία. Η υπόθεση παίρνει προσωπική τροπή όταν η βία τους στρέφεται εναντίον της οικογένειάς του, οδηγώντας τον Bannion σε μια αμείλικτη αναζήτηση δικαιοσύνης και εκδίκησης. Η ταινία εξερευνά θέματα διαφθοράς, ηθικής σύγκρουσης και προσωπικής δικαιοσύνης, με έντονη ατμόσφαιρα κλασικού νουάρ.
*Στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες: Εισιτήριο: 4 €

Κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας του ΕΜΣΤ.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
«Κάμπινγκ»: Κυκλοφόρησαν τα πρώτα teaser της νέας παραγωγής του MEGA
Cine News
«Welcome Home!»…και επιστροφή στην παράδοση – Αυτό είναι το 49ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας
Cine News
Mother Company: Το ντοκιμαντέρ των Ραπτοτάσιου – Θωμαΐδη στην Πειραιώς 260
Cine News
Η Λουπίτα Νιόνγκο “τόλμησε” να δει την Οδύσσεια με γυναικεία ματιά
Cine News
Το “Extreme Makeover: Home Edition” με τον Σπύρο Σούλη έρχεται στον ΑΝΤ1 – Δείτε το τρέιλερ
Cine News
«Το Σινεμά μάς Ενώνει»: Το ξεχωριστό αφιέρωμα του ERTFLIX σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου
Cine News
Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι: Κλασικό Χόλιγουντ και μια πανελλήνια πρεμιέρα – έκπληξη στο σινε Ριβιέρα
Cine News
Directors’ Next Gen στο Cinobo: Ένα ‘κλικ’ πιο κοντά στο μέλλον του ελληνικού σινεμά
Cine News
Από το “Μικρό σπίτι στο λιβάδι” μέχρι δυνατές πρεμιέρες: Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Ξωτικά, μάγοι και binge watching: Τι βλέπουμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Καλοκαίρι στο Φουγάρο: Δροσερές βραδιές με θερινό σινεμά, Καραγκιόζη και κουκλοθέατρο για παιδιά
Cine News
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του ΕΚΚΟΜΕΔ