MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μητροπολιτική Όπερα Νέας Υόρκης: Ενός λεπτού σιγή, όσο η χορωδία ερμήνευε τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας

Στην γεμάτη αίθουσα της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης, οι θεατές κράτησαν ενός λεπτού σιγή και σηκώθηκαν όσο η ορχήστρα έπαιζε τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας.

Μητροπολιτική όπερα της Νέας Υόρκης, Photo by alevision.co on Unsplash
Μητροπολιτική όπερα της Νέας Υόρκης, Photo by alevision.co on Unsplash
Monopoli Team

Μία πολύ συναισθηματική βραδιά ήταν η χτεσινή για την Μητροπολιτική όπερα της Νέας Υόρκης, καθώς η ορχήστρα και οι ηθοποιοί της παράστασης Don Carlos αποφάσισαν να παίξουν τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας, λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα τους.

Το κοινό στάθηκε όρθιο, κατά τη διάρκεια της συγκινητικής αυτής ερμηνείας στο κατάμεστο Lincoln Center, ενώ κράτησε ενός λεπτού σιγής.

Η ιδέα ήταν του γενικού διευθυντή της όπερας, Peter Gelb, ο οποίος δήλωσε: “Όταν ξύπνησα σήμερα το πρωί σκέφτηκα ‘γιατί να μην πούμε τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας;”, προσθέτοντας ότι όλοι συμφώνησαν ότι αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.

Μάλιστα, στη σκηνή ήταν και ο 24χρονος βαρύτονος Vlad Buialskiy, η οικογένεια του οποίου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία. Μετά το τέλος της ερμηνείας, κατέβηκε από τη σκηνή δακρυσμένος.

Η Μητροπολιτική όπερα έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα διακόψει κάθε συνεργασία με ερμηνευτές, ηθοποιούς και μέλη του προσωπικού που στηρίζουν τον Βλάντιμιρ Πούτιν, οι οποίοι δεν θα επιστρέψουν «μέχρι να σταματήσει η εισβολή και η αιματοχυσία, να αποκατασταθεί η τάξη και να επανορθώσουν».

«Παρ’ όλο που πιστεύουμε ακράδαντα στη φιλία και την πολιτιστική ανταλλαγή που υπάρχει διαχρονικά μεταξύ καλλιτεχνών και πολιτιστικών οργανισμών της Ρωσίας και των ΗΠΑ, δεν μπορούμε πλέον να συνεργαζόμαστε με καλλιτέχνες ή ιδρύματα που στηρίζουν τον Πούτιν ή έχουν τη στήριξή του», είπε ο γενικός διευθυντής της Μητροπολιτικής όπερας, Peter Gelb, σε βιντεοσκοπημένη δήλωση.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b