MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

«Δεν θέλω να πεθάνω»: Το βίντεο με ένα παιδί που κλαίει μετά τη ρωσική εισβολή κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ

Τη στιγμή που οι κάτοικοι της Ουκρανίας βιώνουν τη φρίκη του πολέμου μετά την επίθεση της Ρωσίας στην χώρα, φωτογραφίες τους από τις ώρες αγωνίες που ζουν κάνουν τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ. Ανάμεσα σε αυτά κι ένα βίντεο ενός μικρού κοριτσιού που κλαίει και φοβάται, το οποίο είναι πραγματικά «γροθιά στο στομάχι».

Φωτογραφία: @Bloomberg
Monopoli Team

Σε βίντεο που δημοσίευσε το Bloomberg στο Twitter βλέπουμε τις ώρες αγωνίες που ζουν οι κάτοικοι της Ουκρανίας, τη στιγμή που μαζεύονται σε καταφύγια προκειμένου να προστατευτούν. Η εικόνα όμως των μικρών παιδιών που δίπλα στους γονείς τους προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει και γιατί χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μάς γεμίζει θλίψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου εκφράζει τη στήριξή της στην Ουκρανία12.09.2018

Ανάμεσά τους, ένα μικρό κορίτσι η Βλάντα, ακούγεται στο βίντεο να λέει κλαίγοντας, «Δεν θέλω να πεθάνω». Και συνεχίζει: «Θέλω όλο αυτό να σταματήσει όσο πιο σύντομα γίνεται. Ξύπνησα από μια μεγάλη έκρηξη σήμερα. Κατάλαβα ότι ήταν πόλεμος». 

Το συγκλονιστικό αυτό βίντεο μεταδίδεται στα τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο – και δεν είναι το μοναδικό. Εικόνες και βίντεο που απεικονίζουν τους κατοίκους σε Κίεβο και Μαριούπολη τη στιγμή που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα σχηματίζοντας ουρές με τα αυτοκίνητά τους, κάνουν επίσης τον γύρο του διαδικτύου. Σε ένα ακόμη βίντεο από τη Μαριούπολη βλέπουμε μία γυναίκα να βρίσκεται σε απόγνωση. «Πού να πάω; Πείτε μου, πού να τρέξω», ακούγεται να λέει.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b