MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου εκφράζει τη στήριξή της στην Ουκρανία

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου δεσμεύεται να στηρίξει τα μέλη της από την Ουκρανία, αναζητώντας πρακτικούς τρόπους βοήθειας, μετά από την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στη χώρα.

Photo by Eugene on Unsplash
Photo by Eugene on Unsplash
Monopoli Team

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου δεσμεύεται να στηρίξει τα μέλη της από την Ουκρανία, αναζητώντας πρακτικούς τρόπους για να τους βοηθήσει, μετά από το δεύτερο κύμα επίθεσης των ρωσικών δυνάμεων, με επίκεντρο το Κίεβο.

Σήμερα, Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, η Ακαδημία έστειλε μία επιστολή υποστήριξης στα σχεδόν 60 μέλη της από την Ουκρανία, με την υπογραφή του Mike Downey, την πρόεδρο Agnieszka Holland και τον CEO Matthijs Wouter Knol.

“Αναγνωρίζουμε ότι η τωρινή καθημερινή αύξηση της έντασης πρέπει να έχει αντίκτυπο στη ζωή, την υγεία, τη δημιουργικότητα και το ηθικό σας. Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που μετρά πάνω από 4,200 μέλη, θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας” γράφει η επιστολή.

“Το ευρωπαϊκό σινεμά πάντα διαμορφώνεται από σημαντικές αξίες. Ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα, δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι το “κλειδί” στο να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες για να μπορούν να εργαστούν οι δημιουργοί στον κινηματογράφο. Ως Ακαδημία και μέσα από τη δουλειά μας, στηρίζουμε αυτές τις αξίες και βρισκόμαστε απέναντι σε κάθε παραβίασή τους. Να είστε σίγουροι ότι βρισκόμαστε δίπλα σας, στηρίζοντας το έργο σας με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε”.

Σε δήλωση στο Variety, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και μέλος της Διεθνής Ένωσης Κινηματογραφιστών, Mike Downey, ανέφερε: “Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα πέρα από “σκέψεις και προσευχές” και να αρχίσουμε να επικεντρωνόμαστε σε πρακτική βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε στα μέλη της κοινότητας μας”.

Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία, που αποτελεί το επίκεντρο στρατιωτικής σύγκρουσης.

Με πληροφορίες από το Variety.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b